onsdag 30 oktober 2019

Jag är absolut inte religiös eller ordmärkare, men nu börjar måttet bli rågat när det gäller svordomar i det offentliga rummet.


I brist på både energi och annat vettigt att företa mig har jag legat utsträckt i TV-soffan och tittat på "Så mycket bättre". Men ärligt och uppriktigt så har jag börjat tappat intresse både för TV och övrig media, det svärs som värsta borstbindare precis överallt.

Inte blev jag så mycket gladare av att se Glenn Hysén och Caroline af Ugglas, TV-programmet "Klassfesten". Jag förstår bara inte hur man kan släppa igenom ett så undermåligt språkbruk.

Ett slag funderade jag på att skicka över en Svärbössa till Glenn Hysén. 10:- spänn skall man böta i den för varje gång man säger ett svärord, men jag insåg att han snart skulle vara både hemlös och fattig som en lus om han skulle plikta 10:- för varje svordom han vräker ut sig!

Skall man vara en förebild för det uppväxande släktet så vill det nog till att man hyfsar till sig.



Det låter verkligen inte bra.

Svära privat är en sak. Men att svära i officiella sammanhang det är helt enkelt inte acceptabelt.

Jag skulle önska att de satt in ett pipljud och i tidningarna ett svart streck varje gång en svordom förekommer, så kanske de här s.k. artisterna och offentliga personerna skulle få sig en tankeställare.

Den här sjukan har t.o.m. spridit sig till Riksdagen i sådan omfattning att t.o.m. talmännen börjar reagera på ordvalen, då är det allvarligt och har gått alldeles för långt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar