onsdag 10 juli 2019

Sommaren som aldrig kom igång.... men det är lika kyligt ute i landet som tidigare och än värre skall det nog dessvärre bli.

Jag är ingen favorit av musikproducenten och artisten Alexader Bard, men en del gånger så är vi av helt samma uppfattning:
http://se.laowl.com/bard-totalsagar-greta-thunbergnbsp-gar-till-attack-mot-hennes-initiativnbspsa-vansinnigt-ytligt?fbclid=IwAR3OPicd4boZFfc9OYqm0-Iv0SJGANIHYvCVP-9zN_3unkMLYLu1rE8EYNw

Solklar analys:  Det är så vansinnigt ytligt. Det är bara Stureplan en gång till. Brilliant minds är inget att ha, jag tycker inte att ”sankta Greta” är det minsta intressant, säger Alexander Bard i podcasten. 


Almedales ordbajsartävling är också till ända och den klara analysen av Jimmie Åkesson, SD, medan vår käre stadsminister Stefan Löfvén hade bättre saker för sig, han var på Ullared, än fundera över Sveriges alltmer tydliga totalhaveri!

Jag hoppas att alla förstår frånvaron av allvaret i det som Sverige står inför med en statsminister som beter sig som en förvirrand tonåring, som vill så mycket men kan så lite egentligen.

Trots att jag inte gjort många knop i tillvaron mest ägnat mig åt småttingarna, blodvärdena är inte de allra bästa ännu och därmed snurrar världen lite mer oönskat och krafterna är inte på topp, så har jag inte ens lyckats lyssna till sommarpratarna i P 1 alla dagar. Återsändningen då jag skulle kunna ta igen det på kvällen har varit lika givande som att tro att det skall fungera, när man dragit ur sladden ur vägguttaget. Ibland har jag inte ens hört den inledande viljetten klart innan jag varit borta i John Blunds värld.


En till som inte alls tillhör min favoritskara är Jonas Gardell, men hans sommarprat i P 1 uppskattade jag till 100 %. Lyssna du också om du inte gjorde det: 
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319491?programid=2071

Det hela börjar med "knorren" i den speciella vänskap Jonas Gardell fick med Ernst Hugo Järegård när de jobbade ihop på 90-talet. Den excentriska nestorn gav ett råd som blir hela sommarpratets mening: världen är full av idioter, du kan inte ta hänsyn till dem!

Helt riktig analys av gamle Ernst Hugo Järegård.


Berättelsen om Jonas Gardells mamma tar jag till mig och känner igen hur herrelöst hjärtskärande men stundom helt skruvad det kan bli, när han också berättar om att "morsan" blev dement och var det i 14 år. Det varken kan man eller skall bortse ifrån, man kapar mycket riktigt inte bort 14 år av en människas liv för att hon blivit dement. Det är bara i en annan upplaga som inte alls har med något rationellt längre att göra.

Jag känner igen det där genom att jag själv idag får känna av det smärtsamma, men ständigt närvarande det är att sitta på en stol på besök på ett demensboende. Det blir en hel del vändningar som man aldrig kan vara förberedd på. 


Men på något sätt har jag funnit mig i att den där älskade människan som ligger där i sängen mestadels fortfarande har samma tanke i huvudet som Jonas Gardells "morsa" hade: Jag måste vara fri!

Det har nog också varit min lilla Elsa devis i livet precis som min egen. Elsa har bestämt sig för att klara av det här! Det sa hon uttryckligen när vi hade ordnat ett litet 87 års kalas i förkortad familjeandan. Elsas ord stärkte mig verkligen och jag förstod att oavsett hur det blir så skall jag också klara av det här!

Helt rörande blir det när Jonas Gardell berättade om "morsan", som i demensens världs förvillande värld uttryckte:


Som alla vet ledde jag de allierades styrkor genom alperna under andra världskriget, höggravid och där fann jag Mark och förde honom till Sverige som krigsbarn! - ONEKLIGEN...

Rätten att få behålla, ända långt in i demensen:

- Evakueringsplan, från demensboendet!


Jag måste vara fri, måste hitta vägen ut!



Den har min älskade lilla Elsa också kvar i full styrka.

Det var bara när jag läste högt ut min Bäckenbok, som hon var högst närvarande. Första gången jag läste högt ur den avbröt hon mig ständigt med att säga:
"Men vad är det för fantastiskt människa som har skrivit det här, det är ju precis som det är"!
Mitt lugna svar var ständigt detsamma: 

Men Elsa, det är ju jag, Gun som har skrivit det här.
För att gångerna efteråt när jag fortsatte högläsandet, så var demensen som bortblåst! Det var otroliga samtal som vi förde sins emellan medans jag läste om vår gemensamma bakgrund i Malmberget.

Vi, Elsa och jag, fick en liten friad stund tillsammans från glömskans inverkan och tillkrånglade verklighetsuppfattning som demensen nu en gång för alla innebär.



3 kommentarer:

  1. Onödigt skolstrejka för klimatet. Om fara på färde skulle överheterna inklusive kristenhetens som också är rädda om sina ädla skinn se till att det planteras koldioxidätare på klotets golfbanor, tennisarenor, fotbollsplaner inklusive amerikansk fotbolls, baseboll, kricket osv. Sporthallar, islador, Globen, simhallar etcetera skulle jämnas med marken som besås med träd. Men för att lugna Greta och andra borde världens kyrkor, Vatikanen, synagogor etcetera rivas för att ge plats åt grönskande träd och buskar. Dessförinnan skulle Vatikanen etcetera sälja allt guld, konst, antikviteter, skogar osv de har och ge åt fattiga. Alltså göra som Kristus sagt. Påven, biskopar, präster, predikanter och gud vet vad allt de kallar sig kan börja göra rätt för sig som vanligt folk. Till exempel gruvarbeta. Skulle icke skada dem. Läste någonstans: Genom att hugga ned skog minskade människan sedan 1850 växtlighetens årliga upptag av koldioxid med 4-5 gånger dagens årliga utsläpp. Om fara på färde skulle all pappersreklam förbjudas. För att inte tala om dags, herr och damtidningar. Hur många träd skulle inte få uppleva naturlig livslängd ifall det slutade skrivas om kungligheter och kändisar?

    SvaraRadera
  2. Beträffande skövling av skog så håller man nu på med en massiv propaganda i Media hur mycket skog vi har.

    Men lögnen är tämligen genomskinlig vare sig det gäller IKEA:s skogsägande i öst, Göran Perssons kalhyggen i Sverige, Göteborgs politiker som "miljökompenserar" genom att ta bort träden i Göteborg tff en Västlänk som kommer att slutligen försätta Göteborg i konkurs och ta död på allt som finns längs älven från Göteborg upp i landet. Man bygger en bro inne i Göteborg som är så låg att den effektivt kommer att ta död på allt ovanför Göteborg.

    Det är en gigantisk miljöförstöring som äger rum i norr där vattendragen nu gått förlorade, apporpå gruvor.

    Förpackningsindustrin och slit och släng kan man slå sig för pannan för mindre av.

    Anonym, när har överhögheten någonsin rannsakat sina egna olater eller valt att leva som "vanliga människor"? ;)

    Klart att människan måste hitta på något att göra när de inte längre arbetar dygnet runt. - Fastän man försöker ju gladeligen tala om hur stressade dagens föräldrar är. Betydligt mindre än jag själv och tidigare generationer var. Skillnaden var bara att då fick man stå tillbaka själv, vi kunde inte heller gå omkring med en mobil fastklistrad i ena handflatan.

    SvaraRadera
  3. "Theresa Williams" din s.k. kommentar är borttagen!

    I den här bloggen gör man INTE dylika inlägg, då får man skaffa sig en annan form av oseriösa annonser. Men som sagt var INTE här!

    SvaraRadera