tisdag 15 januari 2019

Det politiska läget i Sverige 14.1.2019 - Jag tror på allvar att det är dags för extraval så att luften rensas!


Det är så jag funderar om Socialdemokraternas överenskommelse med den sagolika röran inte tar priset av allt bottennapp, som Sveriges befolkning har konfronterats med någonsin under partipolitikens historia.  - Socialdemokraternas människosyn har aldrig någonsin tilltalat mig och jag tillhör dessutom den del av befolkningen som kan både min egen historia, Sveriges historia och inte minst Socialdemokratins historia.

När man t.o.m. är villig att skrota sina egna käpphästar så vad återstår då av det partiet egentligen? Mer än att de äntligen bekänt färg och visat sitt sanna jag. Är man dessutom villig att slakta den ideologin man hävdat att man haft, vilket jag inte för ett ögonblick har trott på, enbart för att bibehålla den egna makten.

Vi hade ett sådant praktarsel på tingsrätten, hon tillhörde Socialdemokratiska Kvinnoförbundet, arbetade inom TCO. Hon sålde godvilligt ut sina arbetskamrater enbart för egen vinnings skull.

Jag har bara en enda önskan här i denna valdebatt, att folk får upp ögonen efter de sista unkna turerna som varit kring Socialdemokratins uppgörelse. Där man uteslutit Vänsterpartiet helt och hållet: ett parti som de faktiskt har sitt eget ursprung i.

Det här är några av yttringarna som idag hade kommit in på Facebook under dagen. Jag kan bara konstatera att ibland säger en bild mer än 1000 ord.

Här endast ett axplock och det är långt ifrån alla bilder som ens går att publicera i min blogg. Så är det också. Men också är den ilska som pyr ute i landet efter sveket mot väljarna. Efter den här historiska dagen känns det som om svenska folket verkligen vill ha ett extraval. De känner sig grundlurade!

Bilden är tagen 14.1.2019

Vi kan ha full förståelse för punkterna 1 och 2, Annie Lööf, eftersom du själv saknar självinsikt.
Men betyder det att en kvinnas  NEJ egentligen betyder ett JA?

 Den kvinnan är endast du själv, Annie Lööf, vi andra säger NEJ när vi menar NEJ!




Jag hoppas att Annie Lööf har någon i sin omgivning som kan förklara för henne hur en mobbare uppfattas av en sund omgivning. - Det här är verkligen att sätta sig över väljarna och inte minst valresultatet.

Ibland kan man bara presentera en mobbare för sina egna metoder för att kunna förändra något överhuvudtaget.

När man är så maktgalen att man är beredd att göra vad som helst och trampa över andra människors fria val, då har man också hamnat långt utanför det som är acceptabelt.

Ja, det finns nog inte någon mer självklar utnämning än just det: Annie Lööf Årets Socialdemokrat.

En gång i tiden fanns ett Vänsterparti som hade förståndet i behåll. Men det är länge sedan. Sedan CH Hermanssons lämnade sin post som partiledare för Vänsterpartiet har det gått skarpt utför för partiet. Numera påminner de mest om den misshandlade hustrun som stannar kvar under vilka förhållanden som helst och som helt och hållet tappar fotfästet i tillvaron.

Det var enbart beklämmande att se Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt på presskonferensen som direktsändes i SVT 2.

Jag tror knappast att fd. partiledaren CH Hermansson (V) hade låtit någon torka av skorna på hans parti. Det här är en bra bild av vad Vänsterpartiet en gång var och som det är länge sedan de faktiskt var.

Den här lilla filmsnutten från Youtube kan vara bra för alla er att lyssna till som inte är uppvuxen i ett politikerhem, som präglades av sunt förnuft och sunda insikter och vad politiken stod för och hade för ursprung:

Jag håller verkligen med salig CH Hermansson vars bevingade ord borde få varje parti i Sverige att stanna upp och fundera på vilken kollisionskurs de är på i förhållande till folket och väljarna:

Den gäller i allra högsta grad i dagens partipolitik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar