onsdag 19 december 2018

Sverige måste snart ligga i topp för vänskapskorruption - Nu står Svenska Akademien i rampljuset.

Enligt ständige sekreteraren i Svenska Akademien Anders Olsson så är det förhandlingar om att tillgodose Katarina Frostenson med en ekonomisk uppgörelse för att hon skall lämna sin stol vid den Svenska Akademien.

Men hur mycket vänskapskorruption skall egentligen få förekomma i det här landet?

Det faller på sin orimlighet att den som misskött sitt jobb dessutom skall kunna utfå kompensation för det! Det kan nog vara på tiden att normala regler gäller för högdjuren också. Missköter en vanligt löntagare sitt arbete så är det en fot i baken med omedelbar verkan dessutom. Det är inte ens snack om någon ekonomisk kompensation. 
Nu hoppas jag innerligen att Konungen som är högsta hönset för Svenska Akademien sätter stopp för dylika dumheter. Jag kan inte tänka mig att instiftaren av den Svenska Akademien, Konung Gustaf den III hade det i åtanke.

Vi vet dessutom inte ännu om det ligger något i den ekonomiska brottsutredning som dessutom inte är klar, där verkar det ju inte vara fråga om jämförelsevis söndagens kyrkokollekts i  storlek i en bykyrka.

Inte är det heller betydelselöst att paret Arnault & Frostenson fö har erhållit omkring 8 miljoner i bidrag från bl.a Svenska Akademien, Stockholms läns landsting, Stockholms stad och Statens kulturråd under de senaste 10 åren och de båda kan ha tagit ut kring 1,2 miljoner i vinst bara mellan 2010-16 och som då har hamnat i deras egna fickor.

Om Katarina Frostenson vill fortsätta att vara gift med en man som i hela sitt liv helt uppenbart levt på att tafsa på förhållandevis unga kvinnor och även våldta dem så är det upp till henne, men låt oss andra normala människor slippa anamma en sådan pervers typ.

Nu räcker det med både det ena och det andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar