lördag 10 november 2018

Nu längtar jag efter att gå i pension på riktigt - slippa all gammal skit som ännu inte rett upp sig.

Det här fyra år gamla ärendet är bara ett av dem. I den unkna högen av samhällets fullständiga haveri finns fler ärenden som också är betydligt äldre.

Nyss fanns Uppdrag granskning om hur det är på institutioner, kortids- och gruppboenden, men sanningen är att det inte är enbart dessa svagaste i vårt samhälle som drabbas av samhällets vanvård. Det gäller alla de som själva inte kan berätta vad som sker bakom stängda dörrar, som har 
minst att sätta emot som lever under rent vidriga förhållanden. De som inte bara kan resa sig upp av egen förmåga och gå därifrån: https://www.svtplay.se/video/19851220/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-19-avsnitt-9-1

Att någon ens har kunnat bli olovligen blivit bortförd (läs för guds skulle människorov för det är det som det handlar om i klartext!) är för de flesta något helt omöjligt att det ens skulle kunna förekomma men det är det tyvärr inte.


Ärendet är ett gigantiskt rättshaveri med så många osannolika turer att jag nästan tappar andan och visste jag inte bättre så skulle jag tro att det här var fråga om något groteskt skämt.

Det finns en ypperlig bok som heter "Gode mannens ABC" skriven av juristen Jan Wallgren. Där finns ett stycke på sid 80 "Vad ingår i uppdraget" som tycks ha varit ett svart hål hos detta öfm distrikt inkl. soc.

Citat: Det bör också framhållas att varken godmanskap eller förvaltarskap ger någon behörighet att tvångsförflytta en huvudman. Det är vanligt att både företrädare för socialtjänst och sjukvård lever i villfarelsen att detta är möjligt. - slut citat ut boken.

Efter syn hos aktuellt Överförmyndardistrikt har jag återfunnit att det nu finns en del handlingar som är efterkonstruerade i hopp om att en tjänsteman som har utkristalliserat sig hos en Öfm i samverkan skall kunna freda sig. Det finns dessutom tillrättalagd handlingar och handlingar som jag själv har kopior på har rensats bort ur akten. Nu uppvisar akten en gigantisk konstruerad historia där inte mindre än fem olika alternativ till vem som egentligen står för det olovliga bortförandet av kvinnan blir det mycket betänkligt. De går också stick i stäv mot det som Förvaltningsdomstolen släppt sekretessen kring.

LSS personalen har helt underordnat sig den sadistiska förvaltarens piska och de har inte heller förstått sin egen uppdrag. Det hela har legaliserats av Regeringen som numera lyft bort LSS från IVO:s bord. Tro att polis skall kunna  hantera det här är ett medvetet val från Regeringen att helt enkelt lämna dessa medborgare utanför alla former av rättssäkerhet.

Jag ser att det helt uppenbart från Regeringshåll har man sett till att följa tidigare känd socialdemokratisk anda:
https://www.youtube.com/watch?v=CGS9AuiIVnA

Farsen fortsätter nu än en gång vid Kalmar tingsrätt och den kammaråklagare som suttit på två stolar går helt fri, än så länge i alla fall. Jag har inte något större hopp denna gång heller, men den här gången finns så mycket anmärkningsvärt att rättsväsendet inte kan fortsätta att blunda.

Jag är så trött på detta samhälle att jag nog faktiskt bara sovit ifrån mig tillvaron i ett dygn nu. På fredagen gick jag och Herr H på bio bara för att få någon form av avkoppling. Det hann inte gå så långt in på föreställningen innan jag insåg att samhällsstrukturerna fortfarande kvarstår:

Få har chockat sin samtid som Colette under förra seklets början. Hon bryter sig fri från alla tidens konventioner - lever med såväl kvinnor som män, skriver frispråkiga böcker, uppträder i erotiska tablåer. Tjugo år gammal gifter hon sig med bokförläggaren Willy, som snart upptäcker sin intelligenta hustrus författartalang. Att skriva under eget namn går inte för sig för en kvinna, så Willy tar åt sig äran av Colettes första bok om unga Claudine och tvingar henne att skriva fler. Willy och Colette är snart Paris mest omsusade kändispar, som delar samma älskarinna medan Colette beskriver deras eskapader i Claudine-böckerna. När hon inleder en skandalös relation med den kostymklädda markisinnan de Belbeuf blir det början till hennes verkliga frigörelse. Nu ska alla få veta vem som egentligen skrivit böckerna som tagit Frankrike med storm! Willy, som vägrar släppa kontrollen över Colettes författarskap, inser inte att han mäter sig med en av den nya tidens mest beslutsamma kvinnor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar