lördag 13 oktober 2018

Äldre män ska ha fast telefon och spela schack, skriver GP:s krönikör Anton Helltröm i dagens "Två dagar".

Jag gör två tillägg till den något naiva och enfaldiga texten: http://www.gp.se/livsstil/tv%C3%A5-dagar/%C3%A4ldre-m%C3%A4n-ska-ha-fast-telefon-och-spela-schack-1.9830108

1)

- Äldre män skall inte ha mobiltelefoner, som de inte begriper sig på.

En kväll här i veckan hade jag fått ett desperat sms från dottern. Hon klagade på att Herr H fickringde hennes mobil och bad mig ingripa. Själv befann hon sig på andra sidan jordklotet och försökte sova sin skönhetssömn, när fickringaren slog till igen. Han gör det titt och tätt. Man kan med lätthet följa hans varande och göranden, sålunda inte några större statshemligheter.

Men jag kunde inte göra så mycket i det läget, eftersom jag själv satt på en juridisk föreläsning inne i Göteborg och fickringaren befann sig kvar i Vara där jag hade försvunnit på eftermiddagen för att kunna närvara vid föreläsningen. Utan den ingen möjlighet att kunna avlägga något examensprov. Jag kunde sålunda bara hoppas på att han läste sitt sms, som jag skickade i pausen sedan jag upptäckt hennes desperata sms.


2)

- Unga män såsom troendes vara av allvetande slaget skall inte ha så många förutfattade meningar om äldre personer. Ty innan de själva veta ordet av är de själva där. Det är dessutom bara två ögonblinkningar bort, vilket de i sin ungdom inte tycks kunna förstå.

Mjae... helt plötsligt så upptäcker jag att jag har 3) tillägg att göra:

Då skulle de bara veta hur vi antikvaror hanterar det unga gardet, när de ser ut, tänker, agerar och beter sig som om de är några som kraschlandat på vår jord, men i själva verkat är sprungna från någon avlägsen galax!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar