fredag 13 juli 2018

Min analys av Miljöpartiet i Almedalen och deras politik - i juli 2018.

Språkröret Isabella Lövin är bekymmersamt oinsatt i problematiken som hon enbart slog an, dvs. miljöfrågorna.

https://www.svtplay.se/video/18312478/partiledartal-i-almedalen/partiledartal-i-almedalen-isabella-lovin-mp?start=auto&tab=2018

Hon är helt uppenbart försedd med skygglappar som hindrat henne ifrån konkret upplysning.

Visst är det så att människan har skyndat på förloppet med miljöproblemen, bara en dåre kan ju gå omkring med att tycka det. Men det går inte att diskutera bort att jorden genomgår en omvälvande period, helt uppenbart än en gång.

Jordens magnetfält har ändrats, havsströmmarna har ändrats, solen skiner kraftigare för varje år. Permafrosten håller på att försvinna i rasande takt och med den än mer allvarlig miljöproblemaik, eftersom det kommer att påverka atmosfären.

I solens kärna pågår en fusionsprocess, då väte blir helium. I takt med det bildas mer helium och solen lyser allt kraftigare.

Om en miljard år lyser vår stjärna så kraftigt att allt vatten på jordens yta kommer att förångas och det liv vi känner till kommer att upphöra.

Den olidliga hettan som nu finns med allvarlig torka hade vi även på 90-talet, jag minns den som väl och det minns även SMHI. Min morfar hade alltid som strategi att ha mer i sina lador än djuren förbrukade på ett år.

Det är en del av sanningen som inte kan bortses ifrån. Sveriges smutsiga kolaffärer verkar som bortblåsta ur medvetandet och själv börjar jag känna mig som en överlevande rest i minnen.


Men det är den helt okontrollerade containertrafiken, som är den allra största miljöboven av dem alla och som försatt våra hav och därmed hela klimatet i ett fruktansvärt läge och all världens biltrafik kommer inte ens upp i vad som containertrafiken varje år åstadkommer i våra hav.

Då har jag inte ens tagit upp problematiken att det här är en verksamhet som inte ens myndigheterna har insikter om, än mindre har några styrmedel att kontrollera. Det finns ju en anledning till varför personer som Roberto Saviano, som skrev boken om Camorran lever under dödshot och ständigt får byta bostadsort. Därför att i
ngen annan kriminell organisation i Europa har så många mord på sitt samvete som camorran i Neapel, som är betydligt våldsammare, mäktigare och mer utbredd än den sicilianska maffian.
Roberto Saviano är född och uppvuxen i Camorraland. Med sin vespa har han åkt runt i orterna i regionen och samlat fakta från alla som vågat berätta. Han har träffat tonårspojkar som inget hellre vill än att bli medlemmar i camorran. Han har sett hur människor blivit mutade, misshandlade och dödade. För att ytterligare komma organisationen in på livet har han infiltrerat arbetsplatser där camorran styr. Han har fått inblick i ett ekonomiskt imperium, en värld där makt och pengar är allt, där man tar till alla medel för att vinna.
Allt det här har jag redan skrivit om här i min blogg. Man måste förstå vari det värsta klimathotet kommer ifrån och de maktstrukturer som styr och det har man ännu inte ens nuddat vid, vid dessa miljökonferenser inom EU. Isabella Lövin och miljöpartiet känns som ett miljöparti som verkligen vill, men inte har tillräckliga insikter.
Sedan går det faktiskt inte att länder som Indien, Kina, USA etc. har städer där man inte ens kan andas eller vistas ute. Det måste t.o.m värste byfåne förstå att det inte går att ha det så.

Men det går inte heller att uppträda i moralkostym, som nu Isabella Lövin ikläder sig och samtidigt negligerar, att svenska företag, bla. det egna statligt ägda LKAB köper på sig utsläppsrätter och därmed låtsas vara ansvarstagande. Det Isabella Lövin dessutom yvs över ang. SSAB är enbart på försöksstadiet och Osmium är konstaterat finns gott om i Bottenviken i en begravd utredning som landshövdingen som satt i LKAB:s styrelse såg till att begrava så djupt att man inte ens längre kunde hitta den på webben!

Det är bara att se hur det är ställt med vattendrag som har anknytning till just gruvverksamheten i Malmberget, eller fö. Aitik. Det finns inte ens pengar avsatta för att sanera efter verksamheterna dåtida, nutida och framtida!

Min kusin hade så sent som i somras gjort ett nedslag i vår ursprungsplats, Lilla Edet, han var förskräckt över hälsotillståndet i Ängesån och undrade varför man sålde fiskekort och inte varnade för det hälsovådliga komponenter i vattnet.
http://viss.lansstyrelsen.se/Waters.aspx?waterMSCD=WA87814460

Samtidigt var det skönt att han äntligen förstod vari min egen maktkamp bestått i och varför jag blev en så kontroversiell bloggare i NSD och senare även i NK. Vi har trots allt inga fria media i Sverige heller för den som nu mot förmodan alltjämt levde i den villfarelsen.


NSD mottar åtskilliga summor från statskassan i bidrag och har ändå fullständigt strypt insynen i deras verksamhet och s.k. nyhetsrapportering. Det går inte ens att få upp samhällsupplysningar när t.ex. vattnet havererat, eller sådant som är av nöden tvungen att hålla sig uppdaterat i. Så idag får jag anlita djungeltelegrafen, dvs. jag får ringa till människor boende däruppe för att få rätta uppgifter som råder.

Miljöpartiet har suttit med i Regeringen under hela den här perioden och ändå importerar vi vad Isabella Lövin kallar för "fulkött", dvs. importerat kött full i antibiotika och som faktiskt raderar den egna inhemska djurhållningen, som har helt andra krav på djurhållningen och inte minst sätter hela det svenska folket hälsa som insats. Den inhemska djur och mathållningen kan inte konkurrera med utländsk import. Vi har till att börja med helt andra lagar och förordningar att förhålla oss till för att ens kunna konkurrera.

Miljöpartiet har inte heller gjort något åt den herrelösa teknikhysteri och plast/förpackningshysterin som skapar enorma sopberg. Man vill belägga flygresor med skatt, dvs. man silar mygg och sväljer kameler, medan man importerar utländska varor t.o.m. till vår egen matförsörjning!

Jag har ännu inte förstått vad det är för fel på inhemsk kött och inte minst viltkött om man nu är ute efter en hållbar och ansvarsfull miljöpolitik. Jag kan inte heller förstå vari ett ansvarstagande finns där man hela tiden manar och piskar på teknikutvecklingen som t.o.m. förött ett system som vi skattebetalare redan har finansierat och som är hållbart även om hela IT-världen havererar.

Teknik är bra och nymodigheter behöver man inte heller vara igenstängd för, men nu har den tagit över människornas och naturens värld och det kommer inte att vara hållbart.

Jag blir väldigt förvånad om det trots allt inte är Miljöpartiet och inte Kristdemokraterna som hamnar under riksdagsspärren.

***********

Phew, det var den sista analysen över alla partier som hållit låda i Almedalen 2018. Jag är inte speciellt optimistisk för en rejäl förändring i Sverige, det känns som om vi måste hamna ännu längre ner i skiten för att förstå när det inte är hållbart längre. Jag hoppas att insikten kommer innan vi får börja om från noll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar