söndag 20 maj 2018

Riksdagen skall utreda vilka i Kungahuset som får representera Sverige och vill samtidigt dra ner på apanaget.
Det har fötts för många prinsar och prinsessor.

Nu hotas kungahuset av svenska politiker som sätter ner foten. 

Riksdagen ska utreda vilka som får representera Sverige och samtidigt dra ner på apanaget.
Det är företrädare från samtliga riksdagspartier, utom SD och V, som tar till med storsläggan i en debattartikel i SvD.

Det är ord och inga visor.

Ja, jisses jag slår mig för pannan! - Var får de här stollarna allt ifrån, när de lämnar in sina motioner?
Granska storleken på kungahuset och jämförelsen med svenska politiker är dessvärre inte möjlig, inte ens regeringskansliets personalstyrka!
https://www.kungahuset.se/kungafamiljen.4.1c3432a100d8991c5b80002606.html


Det har möjligtvis inte slagit motionärerna i de olika politiska partierna, att sätta ner foten när det gäller Sveriges Riksdag och Regering och en icke fungerande hierarki och statsapparat! Där finns det nog all anledning att granska hur många vi skattebetalare försörjer trots att de inte klarar sina arbetsuppgifter. Skandalerna haglar tätt liksom bibehållna löner och fallskärmsavtal när de inte klarat av sitt jobb och faktiskt fått sparken. Men få sparken eller vara politisk vilde eller något annat mysko betyder att försörjningen ändå är garanterad. Vilket är fullständigt suspekt!


Jag tycker nog som Sverigedemokraterna (även där) att kungen borde få mer makt och själv föredrar jag nog faktiskt att bli representerade av kungahuset, som gör ett strålande arbete för Sverige. Men även är engagerad i sina egna stiftelser och det som ligger dem varmt om hjärtat och där de är Sveriges ansikte utåt. De sitter inte heller och twittrar och tycker en massa saker utan att de har kopplat på hjärnan! - Det är väl det som är skillnaden på att skolas in i ett arbete och ha knapphändig eller noll skolning för sitt uppdrag.

Sveriges Regering och Riksdag borde istället ta intryck av det svenska kungahuset och framförallt hur det sköts, det är mer än man kan säga om Sveriges Riksdag och Regering, som det börjar bli hög tid att man bantar ner rejält. På statsminister Tage Erlander (S) tid fanns det en (1) enda person i hans tjänstestab. Hur många Knoll och Tott som ränner runt där nu och inte ändå vet vad som händer är bara helt sanslöst.

Hur många av riksdagsmännen som sitter på sina stolar - det är väl det som de har betalt för - vete gudarna, kan man verkligen undra en bra stund över. Det brukar se väldigt tunt ut i församlingen när TV-kamerorna är på besök, eller när det skall röstas. Man kan tro att digerdöden varit på besök.

Jag följde med intresse ett TV-program med armbryterskan från Ensamheten, Heidi Andersson och hennes man Björn Ferry i TV-serien som hette "Storuman forever".
https://www.svtplay.se/video/17628178/storuman-forever/storuman-forever-sasong-1-avsnitt-5?accessService=audioDescription
avsnitten ligger på SVT Play och kan ses ett bra tag framöver. 


Heidi Andersson och hennes man Bjön Ferry ville göra något radikalt för sin egen närmiljö. En synnerligen intressant serie eftersom insikterna blev vad man ungefär redan på förhand kunde gissa sig till skulle komma att hända.

Det som borde få vem som helst att öppna ögon och öron är det som kom fram i sista avsnittet. Där fick man se hur Björn Ferry förgäves hade försökt nå kontakt med statsministern eller någon i hans hierarki. Jag satt och tänkte när jag såg hans förtvivlan över att politikerna på den nivån inte ens tog tillfället i akt och spela på samma spelplan, att det är verkligen illa ställt i det här landet. Själv visste jag det redan men Björn Ferry var nog plågsamt omedveten om hur bedrövligt vi har det i det här landet. Vi styrs av en maktelit som sedan länge tappat förankringen i det folk man skall företräda och värna.

Det hela handlar bara om makt och att bibehålla makten, politiker både på regional nivå och riksnivå, de lever i en värld för sig och det finns liksom inga gränser hur mycket deras administrationer sväller ut, eller för den delen inkompetensen heller. Det här är värre än de gamla stolpskotten till kungar som historiskt har funnits. De behandlade folket som livegna och de kungar som hade andra tankar om folket, det är knappast de som man får lära något om i de svenska lärosätena, som politikerna styr och ställer alltjämt.

Heidi Andersson och Björn Ferry de kom fram till det som var tämligen givet från första början måste ske: får man inte ens Sveriges Regering- och Riksdags med på förändringarna i samhället som faktiskt krävs, är det ändå tämligen döfött. Ändå är det här bara en enda fråga: miljöfrågan! Men säger en hel del om hur samhällsstrukturerna ser ut. - Jag satt och tänkte mer än en gång, att det är tur att de håller till i Storuman, hade de funnits här i Göteborgsregionen hade de brutit ihop redan i första avsnittet!

Det enda svenska politiker idag är bra på är att sila mygg och svälja kameler.


Jag hoppas innerligen att vi efter höstens val slipper en hel del av dessa politiker och partier som ändå saknar substans och vilja att förändra. Här i Göteborg är det så  uppenbart hur hela Sverige håller på att gå under och detsamma gäller min födelseplats: Malmberget. 

Två platser som urartat katastrofalt pga. maktfullkomlighet och inkompetens och inte minst vanstyre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar