torsdag 10 maj 2018

Maria Schottenius kulturskribent på DN - hon tror på fullt allvar att hela livet är en enda stor APP och Poddar!

Så korkat att man måste ifrågasätta väderleksrapporterna som sammanlagt är 35 minuter per dag!

Det är dessutom olika former av väderleksrapporter: Land och sjöväder, eller enbart sjöväder. Vet hon ens var pålandsvind betyder, eller var de olika landskapen befinner sig. Kan hon ens orientera sig vad väderleksrapporten omfattar. För mig finns det verkligen ett intresse av att veta hur resten av Europa har det, då det är den formen av väderleksrapport.


https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6947762

Maria Shottenius har inte förstått ett enda dugg hur livet fungerar, eller hur långt och olika landet Sverige är. Inte har hon heller förstått att alla lever inte med en mobil i handen, eller i APParnas eller Poddarnas värld, det finns andra värden som det inte ens är någon idé att försöka förklara för henne.
Det om något visar hur nutidmänniskor som Maria Schottenius fullständigt har tappat bort sig själva. Går man upp i varv för att det är väderleksrapporter 35 minuter sammanlagt per dag, är det nog dags att fundera över hur det är ställt egentligen. Väderleksrapporten ger mer uppgifter som får normalmänniskan att tänka till, lära sig att förstå väder framförallt se utanför det egna navelluddet.
 
https://sverigesradio.se/vaderfranhelalandet
Jag har lyssnat på väderleksrapporten sedan jag var mycket liten. Det i sig har varit mycket lärorikt. Redan som liten ville jag veta vart alla dessa platser låg någonstans. Jag undrar i mitt stilla sinne om Maria Shottenius överhuvudtaget vet var alla dessa platser finns, eller hur det ser ut där. För mig har det varit en utmaning att få en bild till varje plats som nämns. Allmänbildning vill jag nog kalla det för.

För mig är det bildminnen som dyker upp, när jag hör alla dessa namn och det är inte som den ännu mer korkade manliga reportern uttryckte det hela, när en herre ringde in och de talade om någon tromb som gått någonstans i Småland. Den reportern visste inte ens att det inte är enbart namn på städer som dessa väderleksrapporter omfattas av. Hur ointelligent får man egentligen vara när man utger sig för att tillhöra eliten som skall kunna och veta mer än andra.

För mig är just precis väderleksrapporten en stilla stund av någon märklig form av meditation och närvaro i det land där jag har min hemvist. Jag blir medveten om det land jag är född och bor i. Lugnet infinner sig och jag kan bara beklaga människor av Maria Schottenius sort som är så in i bomben effektiva att de håller på att gå ner i spagat av att höra 35 minuters sammanlagd väderleksrapportering per dag!

Jag tänker fortsätta att falla in i det meditativa tillståndet bland all ost, väst och sydväst - för mig är det mer än väderstreck, det är formella ordlekar. Som barn hade jag nog humor eftersom det var fasligt mycket ost, och hur såg västen ut, för att inte tala om sydvästen, utplacerade på alla dessa platser som jag sett till att jag har ett bildminne ifrån och vet också var varje plats ligger. 

Det är ett några minuter långt möte, en meditativ stund långt ifrån alla effektiva mobilmänniskor som springer runt överallt med sina mobiler fastklistrade i ena handflatan, så till den milda grad att de glömmer bort att de är föräldrar, någons matsällskap, samtalspartner eller befinner sig på en plats där det helt enkelt inte är passande att inkräkta med en mobil!


Maria Schottenius kanske skulle ge sig upp i fjällvärlden eller någon av de där andra platserna som ibland omnämns i mindre smickrande väderförhållanden och se hur mottagningen är på mobiltelefonen då, hur många APPar eller Poddar som skall kollas av!

Sicket uppvaknande hon kommer att få: Välkommen till verkligheten, den verkligheten som är något helt annat än en mobiltelefons, det blir definitivt ett möte i IRL

Ja, söte Jiises hur världen har blivit och dess människor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar