lördag 14 april 2018

Fluortanten - Fluor till vuxna och barn - Nervgiftet i England på dubbelagenten och hans dotter, som initialt påstods komma från Ryssland - Hotet mot världsfreden är nu upptrappat.

Min folkskoletids värsta fasa var fluortanten. http://gun-m-ek.blogspot.se/2011/12/fluortanten.html
Det var på den tiden man såg till att barnen förgiftades genom Svenska statens försorg. Under tvång dessutom. Tanken har inte lämnat mig eftersom jag vet att Börje i min berättelse fick en våldsam blodcancervariant för några år sedan och dog. Vi var några stycken som aldrig riktigt tappade kontakten med varandra från den här fluorsköljartiden på lågstadiet. Men idag är det bara Anette och jag som alltjämt är levande från den tidens obrutna kontakt.

Hävdas görs det alltjämt hos en del tandläkare, att fluoret är giftigt först när det sväljs ner, vilket fluortandkräm och fluorskölj inte är avsedda att göra. Men vilka barn är det som inte sväljer fluor ofrivilligt? Själv har jag slutat använda fluortandkräm för åtskilliga år sedan, när jag blev tvungen att sätta mig in i giftustläppen från gruvan. Jag skulle därför inte ens komma på tanken att ge barnbarnen fluortandkräm. Känt är att fluor är ett nervgift och starkt enzymgift.

Jag tänkte på det i samband med det påstådda ryska nervgiftet på dubbelagenten Sergei Skripal och hans dotter Yulia i Salisbury. Där nu dottern tillfrisknat efter intensivvård i England och där Ryssland inte fått ta del av journaler etc.

Eftersom jag nu också sett ett märkligt samband med LKAB:s giftusläpp är det mycket av kemi och gifter jag har tvingats sätta mig in i. Vilket har fått mig att fundera vilken form av nervgiftsförening detta egentligen var och om England själva inte är producent av dylikt, eller USA som skötte utväxlingen av denne ryska dubbelagent tillika fånge. Om nu läkarvården i England har lyckats häva förgiftningen av dottern Yulia och hennes far dubbelagenten Sergei Skripal också är på bättringsvägen, talar det otvetydigt för att England själva har goda kunskaper och insikter om nervgift för att inte tala om USA och andra länder, som har allt att vinna på att piska upp stämningen mot Ryssland: "som man ropar i skogen får man svar".

En ny revolutionerande behandlingsmetod för svårt cancersjuka patienter är på väg att godkännas av EU. Behandlingen, kallad CAR-T-cellsmetoden och går i korthet ut på att man tar blod från en cancersjuk person och utvinner så kallade t-celler från blodet. Sedan fogas dessa celler samman med syntetiskt DNA för att därefter återföras i patientens blodomlopp. De här cellerna har nu lärt sig att känna igen och angripa cancer. T-cellerna fungerar som aggressiva massmördare som attackerar och förgör cancercellerna i kroppen hos den sjuke förklarade Jonas Mattsson, professor vid Karolinska institutet i en info ang. medicin och hälsa.
Metoden har prövats på svårt sjuka patienter i USA med anmärkningsvärt positiva resultat: Runt 90 procent har svarat på medicinen. Behandlingen är dock dyr med en kostnad på omkring fyra miljoner kronor per dos. Dessutom blir de som behandlas ofta mycket dåliga, vilket kräver intensivvårdsbehandling.

Frågan om vem som kom först hönan eller ägget är lika förlegad som om jorden är platt, därför att det är enligt nuvarande kunskaper sköldpaddan som är äldst av äggläggande varelser. Frågan är numera istället och det har Paleontologerna konstaterat: Vem kom först? Sköldpaddan eller ägget?https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-har-ar-de-falska-pastaendena-som-sprids-om-nervgiftsattacken

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ambassadoren-backar-efter-giftutspel Den sista meningen i denna länk är också min egen åsikt, som den ryska forskaren konstaterat. Citat: Forskaren sade också att Skripal och hans dotter varit döda om Moskva varit inblandat i förgiftningen.

När det gäller det nuvarande allvarliga läget mot världsfreden är frågan numera istället: eftersom USA tillsammans i koalition med Storbritannien och Frankrike utfört ett militärt anfall mot flera mål i Syrien. Det meddelade ländernas tre ledare Donald Trump, Theresa May och Emmanuel Macron, natten mot lördag dvs. 14.4.2018. Några timmar senare fördömer Rysslands president Vladimir Putin anfallet. Putin kallar till krismöte i FN. 


Det är mycket av "att man tror" igen av krigshetsarna och de maktfullkomliga. Det här börjar bli rätt tröttsamt att världspolitiken har inslag av "att man tror". Nu är det fråga om "påstådd kemattack i Syrien där man också tror".


Det hindrar inte den svenska utrikesministern Margot Wallström att igen uttala sig trots att inget ännu ens finns bekräftat "vem och vad". FN stadgan ger också bara rätt till direktattack och varken USA, England eller Frankrike har varit utsatta för något angrepp. - Det är faktiskt klarlagt.


Så nu återstår bara frågan: Vem kom först? https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-vantas-halla-tal-om-syrien


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar