torsdag 22 mars 2018

Nu har absolut hela huvudet trillat lös på göteborgspolitikerna =- det är huggsexa om vem som vill satsa flest miljoner på att göra Göteborg känt för regn!

Jag sneglade på rubrikerna i dagens Göteborgs-Posten
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/stadens-m%C3%A5l-att-vi-ska-l%C3%A4ngta-efter-regn-1.5425459
innan jag fyllde på kaffevattnet i kaffebryggaren. Ett tag fick jag fundera om det var 1 april av rubriken att döma, men insåg sedan rätt snabbt:


Javisst ja, vad tokig jag är. Det här är ju Göteborg! Här kan allt gå an. Ja, jag menar det verkligen och tillägger en suck sprungen ända nerifrån tårna!

Eländigt trött är jag eftersom jag spottat blodblandat även inatt och i perioder sedan 2010 i samband med en av alla dessa knäoperationer. Jag äter inte smärtstillande i normalfallet överhuvudtaget, men vid dessa 4 knäoperationer har jag av operationspersonalen blivit iproppad massor av smärtstillande på fastande mage! Sista gången kring midsommarhelgen 2010, då rensade jag själv i den fulla medicinkoppen eftersom jag spontant känt att det här känns verkligen inte ok och magen hade slagit bakut varje gång.
Men blev övertalad att jag inte skulle klara smärtorna eftersom jag skulle vara vaken under hela operationen i vanlig ordning och tok gjorde än en gång som tok bad. 

Sedan dess har helvetet pågått med att spotta blodblandat mellan varven, ibland mer ibland mindre och under mycket mycket korta perioder inget alls. Ont i magen är ett konstant läge. Jag hinner liksom inte hämta terräng förrän jag kommit till tillståndet att jag är alldeles slut.

2010 blev i alla fall rekordet och Herr H fick torka upp blod (kaffesumpskonsistens) som sprutat i kaskader i sovrummet och upp mot garderobsdörrarna, medan ambulansen förde mig till Östra sjukhuset. 

Det tycker sjukvården i Göteborg är helt normalt, i vart fall är det ingens ansvar att utreda eller komma på varför. En specialistläkare vid Östra sjukhuset skrev ett argt brev till mig här i mars, som svar på att jag faktiskt ville prata med henne efter att fruktlöst ha försökt att nå kontakt med henne sedan i augusti 2017, när jag åter började spotta rejält med blodblandat. Då hade jag haft ett litet välkommet uppehåll på 3 månader. I brevet talade om att hon hade inget som helst ansvar för mig, hon hade bara gjort de två sista gastroskopierna under narkos. Ansvaret av brevet att döma tycks ligga hos vårdcentralens läkare som gick i pension i juni 2017. Spontant kan jag bara säga det som fick min husläkare att gå upp i taket, när han hörde vad ansvarig läkare vid Östra sjukhuset hade uttryckt efter det akuta blödande magsåret 2010: en vårdcentral är väl inget sjukhus heller, självklart skall de väl följa upp en patient som kommit in i ambulans med ett blödande magsår!  

Sedan dess har han förgäves skrivit åtskilliga remisser eftersom han haft den uppfattningen att man ser att det blöder någonstans ifrån och jag har bara svarat:
- Ja det behöver man sannerligen inte vara raketforskare för att förstå. Jag ser det när jag spottar blodblandat slem, företrädesvis om nätterna. Men kan lika gärna ske på dagen och jag mår inte bra.

Men nu har han gått i pension och ensam mot sjukhusvården i Göteborg står jag nu. Ändan hänger där bak och där hänger den tämligen ensamt.

HÄPP!

Vad har nu det med regn i Göteborg att göra, kanske du tänker och det är ju en alldeles riktig tanke.

Men de här politikerna de förstår inte hur man skall hushålla med pengarna, förr i tiden hade ett sådant beteende varit ett skäl för att omyndigförklara någon eller i vart fall tillsätta en förvaltare för dem. Men nu talar vi om 2018 och då har allt gått över styr på bred front. Det gäller hela landet. Men jag kan hänvisa till min egen ankdamm Göteborgs stad.


Sjukhuspersonalen flyr och istället för att ge dem en anständig lön och ordentliga arbetsförhållanden, lägger politikerna hellre enorma summor på inhyrd personal för att inte tala om en enorm byggnad för ännu fler administrativ personal inom sjukvården! Man slår sig för pannan...

Jag har en anhörig som skall börja arbeta i maj efter en föräldraledighet, det är ju till synes ok. Det är bara ett liiiitet problem med återgång till arbete: det finns ingen dagisplats! Som ensamförälder uppkommer då ett synnerligen intressant läge.


I Göteborg finns ingen fungerande lokaltrafik. Den är inte bara starkt underdimensionerad den är direkt livsfarlig också, eftersom man kör med bussar som borde vara körförbud på och rimligen inte borde få köras en enda meter. Spårvagnsjippot skall vi inte ens prata om: Italienska rostande spårvagnar som kostat skattebetalarna multum bara p.g.a. fullständig inkompetens hos dem som kom på den ljusblå idén med italienska spårvagnar.

Politikerna verkar vara ett lobotomerat släkte över lag. Här i Göteborg väljer politikerna att lägga pengarna på Västlänken, som är ett fantasibygge till stora delar och som kommer att ödelägga, ett projekt som Riksrevisionen varnat för för åtskilliga år sedan. Ändå har man med Västlänksbygget inte kommit åt kärnproblemet: den tunga lastbilstrafiken som vräker ut enorma mängder bara i bilköerna på E6:an.

Det silas mygg och sväljs elefanter: Odingatan är avstängd för dubbdäck men långtradartrafiken i undermåliga ekipage från andra länder skapar varje morgon och kväll rejäla trafikproppar längs E 6:an. Många byggnader kommer att ännu mer skadas, verksamheter kommer att bli lidande/påverkade. Innerstaden är redan så påverkad att man bara vill sätta sig ner och gråta över skövlingen. Grundvattnet kommer obönhörligen att påverkas och med den byggnader och marken. Trädskövlingen fortskrider och i övrigt kommer det att bli en enorm miljöpåverkan etc. 


Många fastigheter är redan allvarligt påverkade i grunden, men det hindrar inte politikerna att genomdriva det ena stolleprojektet efter det andra och trots att de ännu inte har städat upp efter Chalmerstunneln och Götatunneln, där byggnader fick allvarliga skador hindrar det ändå inte politikerna att starta ännu ett stolleprojekt i det långa ledet av hårresande påhitt.

Jag avstår att överhuvudtaget röra mig (jag är hänvisad till bil pga. att jag inte kan  knalla runt) inne i centrala Göteborg. Ledsen blir jag eftersom de har pluggat igen alla körbara vägar. Man måste köra runt hela stan för att bara komma över gatan! Visste man inte bättre skulle man tro att Göteborgs gator varit föremål för klusterbomber, det skall till att vara självplågare av grövsta kalibern för att ha modet att sitta och köra bil med diskbråck uppe i halsryggen. Jag önskar bara att de själva får uppleva hur det känns, att köra ner i dessa avgrundshål som finns precis överallt! Det känns som om någon kört in en spik i nacken varje gång bilen hamnar ner i dessa håligheter eller skapade nivåskillnader p.g.a. bristfälligt arbete.

Polisen har inte tid att utreda brott, de blir dessutom allt mindre till antalet, trots att galenpannan till statsminister står i TV-rutan och lovar fler poliser!

Man beräknar 120 000 nya jobb till Göteborg, fråga är bara var de skall bo, tälta i regnplasket kanske inte är det ultimata även om man nu skall hurtfriskt lägga några 100 miljoner på att det är så trevligt med 1 av 3 regndagar!
Segregationen är ruskig och idag finns det stadsdelar jag faktiskt undviker i allra möjligaste mån. Så var det inte när jag tvångsförflyttades hit 1991.


Ja, jag skall inte fortsätta uppräkningen, den blir kilometerlång och då blir dagen bara alltför dyster. Men Victor Robucshi, 26 år, i det länkade reportaget i Göteborgs-Posten, en av alla de personer som Göteborgs-Posten journalist hade intervjuat i länken här ovan, den fick mig att avfyra dagens skratt även om det var av dyster anledning.

Jag gillar speciellt den avslutande analysen Victor Robuschi hade:...Det är ju som att säga 'jag är bäst i världen på att vara deprimerad'. Alltså, det kan du väl vara men är det verkligen något du vill satsa på? (slut citat)


Nu lite proteinbars med en stilla bön om att den inte skall förorsaka nytt spotta blodblandat, det räcker med nattens övningar som tärt på mina krafter och sedan iväg och träna i min nyfunna vattenoas, där träningsvattnet är alldeles lagom temperatur för att inte provocera fram smärtor och bäst av allt: når upp till axlarna och jag slipper känna mig rånad och inte behöver jag heller ge mig in i getingboet Göteborgs centrum!

Tjingeling!

bilden lånad efter tillstånd av Biggan http://bigganed.blogspot.se/ hennes blogg finns med i sidolänken till min egen blogg. Hon är en ständigt stor och glad inspirationskälla, som jobbar socialt, flitig som en myra och ett hjärta av guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar