Google+ Followers

torsdag 15 februari 2018

Veckans brott i SVT 1 och statsminister Stefan Löfvén är ute på röstfiske!

Alltså det börjar kännas som om min tunga är spetsad av en pennvässare av det häftigare slaget.

Nej, jag rår verkligen inte för det, det är inte mig det är fel på!

Hur kan man komma som statsminister och medverka i ett program som tar upp problematiken med den ökade gängkriminaliteten etc. och inte ha en susning om vad man talar om.

För mig är det en gåta, då borde man hellre skicka någon som åtminstone klarar av att lägga fram saken, som inte låter som något (ursäkta) Maranatamöte.

Totalt urspårad blir han när han får frågan av Camilla Kvartoft vad Regeringen tänkt göra år de kriminella gängen och den alltmer utbredda kriminaliteten.

Då börjar Stefan Löfvén rabbla hur de håller på att dra ner arbetslöshetssiffrorna... SUCK och dubbelsuck. Sedan blir det pinsamt glasklart att han inte ens besitter elementära grundkunskaper i brott och straff!

Han borde istället förklara hur det kommer sig att polisstationer runt om i landet har lagts ner!
Han borde också förklara hur det kommer sig att tingsrätter gått samma öde till mötes!

 
Själv undrar jag fortfarande efter flera decennier, vad är det för jubelåsnor som spelat rysk roulette med hela samhällssystemet som nu har fallit ihop som en sufflé.

Han vet inte ens att man på stört borde ta bort möjligheterna till straffrabatt, som några stolpskott fixat till för massor av år sedan. Så var det verkligen inte förr, utan hade  man gjort sig skyldig till 15 brott var det också 15 brott man stod åtalad för och dömdes för. - Borde återinföras omedelbart!

Inte fanns det heller möjligheten att bli villkorligt frigiven utan att man nått till det utmätta straffets längd förut. - Borde återinföras omedelbart!
När det gäller upplopp, bränna bilar, kasta sten och föremål på blåljus personal etc. - finns bara ett enda att göra för att återta kontrollen - ta in militären, eller kör ut svarta major och lasta in buset, systematiskt och ögona böj!


Det är ju helt otroligt att inga infångas & omhändertas & häktas under dylika situationer. Det är bara att omringa dem, skjut in tårgas och plocka ut en och en tills alla är infångade. - Det är samhället som skall skydda sina medborgare så att de kan röra sig fritt ute i samhället och inte få sina liv kringskurna.


Det enda som jag egentligen var ense med honom om är att man inte borde se till åldern när man dömer ut straff, är man 18 år så är man myndig. Har man gjort sig skyldig till brott och är under 21 år så döms man inte lika hårt. Helt galet och ger helt fel signaler! - NU får den svenska Regeringen och lagstiftarna lov att välja man kan inte fortsätta att skicka ut dubbla budskap längre: antingen är man myndig och räknas som vuxen vid 18 år fullt ut
 - eller så får man återgå till att myndighetsåldern backas tillbaka som den var när jag blev myndig. Jag blev inte myndig förrän jag hade fyllt 21 år.

Däremot måste man förstå att göra rätt saker, när det gäller kriminalvård. Heter det vård skall det banne mig vara det också, eljest kan de lika gärna byta namn på hela systemet. Om det inte gäller de allra grövsta brotten som mord och dråp och avancerad brottslighet, borde man verkligen införa kontraktsvård på stört! - Ett kontrakt som den dömde förbinder sig att hålla. 

Mycket enkel ekvation
1) förbinder man sig inte underteckna kontraktet sitter man av hela strafftiden.

2) förbinder man sig att underteckna kontraktet, dvs. ändra inriktning seriöst till ett liv utanför kriminalitetens bana, får man tillgång till studier, alt. yrkesutbildning, hjälp med bostad vid frigivningen, avgiftning och vad som kan tänkas behövas för att leva ett normalt liv. - Så snart man bryter kontraktet och inte följer det, då sitter man helt enkelt av straffet och har därmed förbrukat sitt kontrakt.

Som det är nu ges inga alternativ, eller ens möjligheter att skapa ett liv utan att åter hamna i kriminalitet. Vid avtjänat straff står oftast de kriminella polarna och väntar. Har man då skrivit på ett kontrakt har man också det att följa, frivården kan med fördel omdanas därefter.


Man skall alltid ha friheten att kunna välja ett liv utan fortsatt kriminalitet, det har man inte idag.  

De här personerna som är födda in i kriminalitet, eller infångade tidigt i gängkriminalitet känner oftast inte ens till att livet kan levas på ett helt annat sätt, de vet helt enkelt inte om, eller oftast inte ens förstår att de har egna val som de kan träffa.

Inte helt sällan har de blivit itutade att det är det här enda valet de har.

Man behöver oftast bara ställa den enkla frågan vad de drömde om att bli, när de var barn för att få helt andra svar än de förväntade. Oftast är den drömmen så långt undantryckt att de själva inte ens är medvetna om den, man får helt enkelt vänta in svaret någon dag. Ibland tar det ännu längre tid.

Vara observant vad som är deras starka sidor och föra samtalet om att ta en annan riktning i livet gör faktiskt stor skillnad.

Det är en del som väljer brottets bana och att samhället kan dra åt helvete! - Men då får väl samhället visa de individerna att det är inte det som samhället accepterar.

Jag har sagt det förr och jag gör det än en gång, återinför allmän värnplikt men inte till absurdum, som det var förut, när folk åkte in i fängelse för att man vapenvägrade, eller hade barn & jobb som inte kunde kombineras ihop med en allmän värnplikt. Ur den grundutbildningen kan man sedan lotsas vidare till en massa yrken, det finns egentligen inte en enda yrkeskategori som inte kan ta sin början från en allmän värnplikt.

Värnplikt behöver inte och skall inte betyda att man tränar för att skjuta ihjäl sina medmänniskor, det är oerhört många yrken som kan komma ut från en dylik grundutbildning. Dessutom har jag en stark känsla av att skall man lyckas klara den nya generationen från den alltmer tilltagande psykiska ohälsan, skall man nog satsa på att göra dem mobiltelefonfri. 


Det är ju helt sjukt som samhället har blivit, när gammal som ung går omkring och ser ut som om de är av gamsläkte...


Så snälla redaktionen för SVT "Veckans brott" ta inte in fler politiker om ni inte kan ställa dem de rätta frågorna till dem! Får de mala på själva kommer snart alla program vara en sörja av valpropaganda, dvs. tomtugg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar