Google+ Followers

tisdag 13 februari 2018

Sverige uppmanas att hämta hem gripna IS-svenskar.

Det finns ingen som helst anledning att öda pengar och energi på personer som gjort egna livsval. 

Sverige har inte någon förpliktelse att hämta hem dem.

Ställa dem inför rätta, eller om de ens blir ställda inför rätta i Sverige, skulle bara innebära ett fullständigt slag i luften. 

De kan ta det straff i det landet där de befinner sig, det brukar narkotikasmugglare o.dyl. få göra i de länder där de fångats in. Jag kan svårligen förstå varför IS-anhängare skulle hanteras på ett annorlunda sätt. 

Den extrema sunni-islamistiska gruppen har gjort sig ökänd för sin fanatiska tolkning av sharialagar och behandlingen av de som inte delar deras tro. Hänsynslösa massavrättningar, halshuggningar, steningar, korsfästelse och våldtäkter hör till vardagen för miljontals människor som inte lyckats fly IS i dess aggressiva framfart.Efter alla andra krigshärdar och militära övergrepp mot människor, som de drabbat har införts särskilda domstolar att hantera dylikt. Jag kan svårligen förstå varför man skulle hantera saken annorlunda denna gång.

Sverige har inga möjligheter, lagstiftning eller ens någon planering för att hantera dessa personer som anslutit sig till IS. 


That´s it!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar