torsdag 18 januari 2018

Det är inte bara i Göteborg som moralen är obefintlig och korruptionen är utbredd - det är numera en svensk landsplåga.

Ordet korruption kommer från latinets corruptio som betyder "fördärvat tillstånd", "förfall" eller "bestickning". - Ja, jag vill bara påminna om det för att inte bli anklagad för något otillbörligt.
 

Men något nytt och friskt glimmar ibland till i media, som dessvärre blivit en styrd och sluten värld.

Läsvärt är dagens ledare i Göteborgs-Posten, skriven av Adam Cwejman där han lyfter fram den senaste tidens dynga inom Göteborgspolitiken i dagsljuset. Han gör det dessutom med en liknelse om Jesus och fariséerna, vilket får mig att le i ena mungipan trots allvaret. Den här gången gäller det
Maria Rydén, moderat kommunalråd som nyss avgått efter att ha fuskat med semesterrapporteringen och samlat flygpoäng med hjälp av skattepengar, dessutom knallar hon iväg helt oblygt och utan någon form av moral med en penninghög som den vanliga medborgaren inte ens kan drömma om.
http://www.gp.se/ledare/kommunalr%C3%A5det-utan-skuld-1.5060618
 
Men i den soppan finns fler ingredienser, naturligtvis, även från den styrande socialdemokratin i Göteborg, där de mest verkar oförtrutet tävla om titeln dum, dummare, dummast, eller rättare sagt korkad, mer korkad, mest korkad.
 

Normalmänniskan vet att kork flyter och det gör verkligen den här makteliten.

Det gör däremot inte det sjunkande skeppet i Göteborgs containerhamn.


Vore det inte på tiden att vi blir befriade med omedelbar verkan från hela högen i den här Jesus och fariséesoppan, dock utan att de knallar iväg med x-antal miljoner för ett illa skött arbete och med mina ögonmått mätt: olaglig verksamhetsutövning. - Tord Karlsson, socialdemokratiskt kommunalråd, Ann-Sofie Hermansson=HEN som visat prov på fake news av dignitet. Men det ligger väl måhända i de socialdemokratiska mutationerna vad ordet demokrati betyder. De vet absolut inte vad det ordet betyder, eftersom de trots folkomröstning bara fortsätter på egen inslagen bana, utan varje form av demokrati eller annat som tillhör vanligt folkvett.

Jag vet inte hur det är med er, men själv undrar jag hur länge laglösheten skall få fortgå helt ostraffat.

Inte nog med att de här typerna (ja, jag tycker jag har all rätt att kalla dem för typer) blir påkomna med att har gjort något som är långt utanför deras uppdrag, som under normala förhållanden om det nu funnits några lagar som den här eliten kunde omfattas av. Istället för straff, eller avsked på grått papper, vandrar de därifrån med fantasisiffror i bonusar eller bibehållna löner, inte sällan ända tills de går i pension. 

Med det här synsättet/medageranden/acceptansen på den ena skurken efter den andra är det bara att konstatera, att samhället är i djup kris och fritt fall. Det finns helt uppenbart inga lagar som gäller för den här eliten.
 

Kriminaliteten högt som lågt sprider sig som en löpeld. Det finns egentligen inte någon skillnad oavsett brotten, det får inga konsekvenser. Lag tycks helt ha upphört. I vart fall styrs den numera av godtycke.
 

Bekymmersamt blir det också att ha en statsminister som ställer sig upp och har den ena bortförklaringen efter den andra, det håller verkligen inte. Nu har han dessutom mage att påstå att valet kommer att påverkas av fake news och att det kommer att bli utländsk inblandning i kommande valet 2018. Någon större begåvning av vad han egentligen menar behöver man sannerligen inte vara. Han menar naturligtvis att det är Rysslands Vladimir Putin som skall manipulera det svenska valet och vad som händer i Sverige.

Men om det skulle vara på det sättet som nu Stefan Löfvén börjat kraxa fram i allt större bokstäver, krävs att även våra val likt USA:s presidentval är styrda av vem som har mest pengar.

Det skulle få den konsekvensen att det verkligen inte är demokratiska val som råder i Sverige, om statsminister Stefan Löfvéns påstående skulle gälla om utländsk inblandning. Nu är jag iof rätt övertygad om att gubben inte bara står och bluddrar ut i fria luften, eftersom han själv bevistat den elitkonstellation som bildades efter andra världskriget. Pengamaktens elit.


Vi kanske också här i Sverige borde instifta likt i USA en svenskvariant av "Fake News Award". Inte så tokig idé faktiskt. Då kunde man åtminstone få lite återbäring av skiten som grasserar och som vida överskrider mässlingfallens antal i Sverige.
 
Det är fullt möjligt att jag missat något, men i Sverige är det väl bara USA som stolpar ut och in och pekar med hela handen vart skåpet skall stå. Knappast Vladimir Putin om han nu inte har tänkt sig att annektera Gotland förstås. Hur han nu skall klara av det eftersom Gotland numera har ett solitt försvar av åtminstone 30 nya militära rekryter.

Röta som spritt sig blir till slut förödande, därför tror jag att jag gör som Göteborgs-Postens Adam Cwejman och kör med en liknelse. Men jag kan ju inte vara så förmäten att jag tar till Jesus för att åskådliggöra det hela. Jag tar en egentillverkad liknelse som är svår att missa konsekvensen av om acceptansen i samhället får fortgå:1 kommentar:

 1. Det är märkligt hur man kan hänvisa till avtal och att själv välja att kliva av, när det borde leda till avsked. Den här damen det moderata kommunalrådet i Göteborg, Maria Rydén, är ju bara en av många som fuskat/misskött sin anställning så man kan tycka borde leda till åtal. Nu får skattebetalarna i Göteborg betala otroliga summor. Så är det t.o.m. i de fall där här som misskött sina tjänster så att de fått sparken. Ändå kan de kvittera ut enorma summor. Det kan verkligen inte vara rätt!!

  Det skulle aldrig fungera i den vanliga arbetsmarknaden. Helt nyligen fanns denna rubrik att läsa om tidsfuskande omsorgspersonal
  http://www.ttela.se/nyheter/sverige/tidfuskande-omsorgspersonal-f%C3%A5r-sparken-1.5061118

  Man kan undra hur det är ställt med vårt rättssystem. Det kan knappast vara fråga om 'likhet inför lagen', som det så vackert heter.

  Vi har fått en självutnämnd elit som tar sig allt vidare svängar. Hur skall man få bort dem??

  SvaraRadera