lördag 23 december 2017

Tänk vad underbart det hade varit att kunna skriva ett idel positivt blogginlägg så här inför jul - Men det går inte att dra ner nattmössan och låtsas att vi har lagar som fungerar i Sverige.


På mycket bred front är det bara ett enda stort godtycke som gäller:

En 55-årig lastbilschaufför som erkänt att han styckat sin fru släpps på fri fot. Han nekar till att ha mördat henne.

Mannen har suttit häktad sedan i juni, misstänks för brott mot griftefriden och mord på en ort i Stockholmstrakten i början av april.

Han påstår att frun dog i en olycka och att han sedan gjort sig av med delar av kvarlevorna genom att elda upp dem i en grill!

I samband med att rättegången avslutades på fredagen, sa advokaten att frisläppandet tyder på att mannen kommer att frias för misstankarna om mord.

– Han är otroligt lättad. Han känner att han har fått någon form av gehör för det han har sagt hela tiden: att han inte avsiktligen har tagit sin frus liv, säger hans advokat.

Ja, det verkar ju väldigt logiskt att man vill dölja någons död genom att stycka henne och lägga henne på grillen! Jag hoppas att media följer upp och offentliggör rättens resonemang kring mordet/dråpet. Rätten kanske rent av kommit på det praktiska med att han också sluppit undan problemet med nitrit i köttet inför grillningen.

Mörda någon nu för tiden, även på ett bestialiskt sätt, kan lika gärna klassas som grov misshandel, om nu åklagaren har råkat pinkat in det reviret i sitt åtal. I annat fall blir det en frikännande dom.

Flera av de uppseendeväckande domarna är de rena avrättningar, som inte lett till livstidsfängelse, utan strafftiden har varit uppseendeväckande låga. Till det kommer naturligtvis generösa straffrabatter och att inte heller behöva sitta av hela sitt straff, som domstolen dömt till. - Också en politikerabrovinsch.

Sociala medier har svämmat över av protester och upprörda reaktioner efter hovrättens dom då sex tonårspojkar, som i tingsrätten fälldes för grov våldtäkt på en 15-årig flicka i Tensta, friades. På websidan namninsamlingar.se har hittills över 50 000 skrivit på en protestlista där man kräver att Riksåklagaren tar fallet till Högsta domstolen för en ny prövning. Sannolikheten för att det skulle ske är lika troligt som att Gotland tillhör Nord Korea!

Riksåklagaren t.o.m. tycker att det är ok, att man kan undgå ansvar för någons död trots att det enl. 3 kap Brb förutsätter att den, underlåtande har haft en särskild handlingsplikt (SOU 1996:185. s 329) i linje med ”Garantläran”: en person befinner sig i uppenbar livsfara och ett ingripande skulle fordra mycket ringa ansträngning. Varvid straffvärdet i grova fall, vilket ett dödsfall torde vara, sträcker sig så högt som sex års fängelse. Jmfr. Göta Hovrätts dom (B132-10).

Det sistnämnda fallet omfattar även min syster, som lämnades att dö i sin ensamhet under vidriga förhållanden, trots att vi slagit larm till Räddningstjänsten ett flertal gånger om, att hon vari i akut behov av läkarhjälp och inte bara till Räddningstjänsten, som skickar dylika fall till socialkontoret!

Man kanske lika gärna kan slänga upp alla patienter på kopiatorn hemmavid. Nej, hela det här samhällets ständiga fallerande det är som den värsta mardröm för dem de drabbar. Praktiskt nog har politikerna också tagit bort möjligheten till Beredskapsläkare, som kan åka ut till den sjuke/a. Här hade ett helt vanligt enkelt blodprov räddat livet på min syster! Men istället dröjde det från 25 september till 6 oktober innan jag lyckas larma hennes gamla sjukvård att rycka ut. Men då de åkte ut var det bara för att konstatera, att det redan var försent. I min systers fall fällde t.o.m. IVO, men inte ens det bryr sig Riksåklagaren om. - Efterspelet till hela den här soppan skall jag inte ens dra här. Men jag lär ha anledning att återkomma.

Fallen börjar nu bli travade i väldiga högar där tjänstemän, eller ansvariga inte agerat och fått till följd att den hjälpbehövande har antingen hunnit dö i sin ensamhet, som i min systers fall. Men hela registret har hunnit bli ruggig läsning där t.o.m. barn har hunnit misshandlats till döds, trots att socialtjänsten fått in larm/orosanmälan, alt. att boende på särskilt boende som inte fått läkarhjälp, istället för att inse att någon behöver läkarhjälp är valet att droga ner personen!
Det har varit helt uppenbart i alla dessa fall, att något varit väldigt, väldigt galet. I min systers fall var hon så allvarligt sjuk att hon var helt apatisk och inte kunde sköta de mest basala i sitt liv. I andra fall har jag läst skrämmande rapporter då det gått att få tag i något brottstycke, svenska myndigheter och sjukvård sållar och undandrar sig offentlighetsprincipen, när det t.o.m. finns fullmakt av anhöriga.

Man väljer helt sonika bort anhörigas åsikter om stundens allvar. Så var det i min systers fall, eftersom hon sist familjen träffade henne bara någon månad innan, då var hon fullt kapabel till eget liv.

Arbetsskadelagstiftningen fungerar inte heller. Staten svindlar och drar av i maskopi med skadereglerande bolaget till förfång för den arbetsskadade, trots att det står i arbetsskadelagstiftningen formuleringen "som du skulle ha haft förutan arbetsskadan". Dylikt struntar både Försäkringskassa, förvaltningsdomstolar och även Kammarkollegiet där sluttampen avgörs efter åtskilliga års malande och överklaganden.

Jag undrar om det var det som lagstiftaren hade i åtanke, när arbetsskadelagstiftningen kom till stånd och att den egentligen bara skrevs för "skoj skull", en dag när lagstiftaren bara hade långtråkigt och behövde något att skingra tankarna med. Men jag undrar om det egentligen kan bli mycket tokigare än så här, när inte ens anmälda arbetsskador av arbetsgivaren får gehör hos Försäkringskassan. Det är inte bra med politikerförakt, men det går inte att sticka under stolen med att allt fler börjat fungera hur det är ställt innanför pannbenet på våra politiker inom Regeringskansliet/ock Riksdagen.Tja, förutom då att de lever efter egna regler, som inte hör hemma inom den normala arbetsmarknaden i Sverige.

Kammarkollegiet slutdestinationen för en arbetsskada, den rättsinstansen är helt uppenbart en elefantkyrkogård för avlagda jurister, med föga insikter om vad kan ingå i ett arbetsskadeärende. Inte ens så enkla saker som normala löneuppflyttningar har de helt uppenbart missat att höra talas om, utan dömer till förmån till staten att råna sina skadelidande medborgare!

Förvaltningsdomstolar som får jiddra fritt med sanningen, saknas det inte heller bevis om.

Riksrevisionens uppgift verkar bara vara något, som tillhör den allmänna kverulansen i politikernas ögon och därför inte är något att ta fasta på, vad de än skriver eller argumenterar i sina beslut.

Det är inte bara Göteborg, som fullständigt håller på att ödeläggas av politikerna: https://www.riksrevisionen.se/sv/OM-RIKSREVISIONEN/Pressrum1/Nyheter1/2012/Riskfyllda-och-ineffektiva-miljardsatsningar-pa-infrastruktur/

utan det finns bevis på fler (ursäkta uttrycket) praktarslen: statens egna ägda bolag LKAB, kryper glatt under stängslet och oavsett att det drabbar privatpersoner, miljön eller något annat väsentligt. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/riksrevisionen-kritiserar-lkab-och-regeringen

Här ligger hela granskningsrapporten och underlaget https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/riksrevisionens-granskningsrapport/omvandlingen-av-kiruna-och-malmberget---bristande_H5B534

Det är svidande kritik mot våra politiker i Regeringen, liksom hos det statligt ägda LKAB. Den s.k. "Malmfältsgruppen" har Riksrevisionen malt ner till grus. Det får mig i alla fall inse, att jag är inte helt tappad bakom vagnen, eftersom det hela tiden varit min åsikt. Det saknas inte dokumentation i frågan:

https://data.riksdagen.se/fil/BD954F94-DD98-41F8-84D9-89B4563CD90B

I onsdags dristade jag och Herr H oss att köpa med oss lite mat, efter att vi hade varit och uträttat en massa ärenden. När vi stod där och beställde undrade han bakom kassaapparaten var vi kom ifrån. Det var dialekterna som väckte intresset. Jag svarade att jag kommer från Malmberget och att Herr H dessvärre var en rejält urspårad Hallsbergare. Så hamnade vi per automatik in på läget i Sverige, eftersom han var bekant med gruvbrytningen i norr.

Inte vi som tog upp det utan han, som medan vi väntade på att maten skulle bli klar att ta med, hade att berätta om en egenföretagare som ramlat och slagit sig så illa att det också krävdes operation, förutom då att han var fullständigt slagen sönder och samman efter att ha ramlat nerför en stege, när han varit på ett monteringsjobb. Men eftersom det inte finns någon sjukvård i Göteborg att tala om, gipsade de hans frakturer och först om ca 2-3 veckor skulle han kunna få bli opererad!

Som grädde på moset: Försäkringskassan hade uppgett till den skadade egenföretagaren, att eftersom han var egen företagare var det högst osannolikt att det skulle godkännas som arbetsskada!

Kort sagt är det rena rama plundringstågen som drar genom landet, precis som det var under de krigsglada och utsugande kungarnas tid!

Nu undrar vän av ordning, är det inte lika bra att vi överlåter hela Sveriges verksamhetsområden till Svenska Spel istället.

"Kristus Tröstaren" är en klassicistisk staty av Bertel Thorvaldsen, det känns som om den här ateisten som driver denna blogg börjar bli alltmer i behov av just det.

1 kommentar:

  1. https://www.mittskifte.org/petitions/vi-star-bakom-kvinnan-i-fittja-1

    87 211 har skrivit under - vad gör du?

    SvaraRadera