torsdag 28 december 2017

Premiärministern i Kosovo, Ramusch Hardinaj, som dubblat sin egen lön för att vara snyggt klädd i tjänsten

han har ingen slipsnål. Det brukar varje man av klass ha, eller så är det så att han inte har någon klass överhuvudtaget, utan bara är en sedvanlig girig uppkomling.

Jag hittade en lämplig en på Tradera för 35:-, tillkommer frakt för 15:-. 
 Tja och så vad svenska posten vill ha i portoavgift till Kosovo, vilket kan bli en väldigt dyr historia.  
Jag skickade nämligen ett brev och ett julkort till Tyskland häromdagen och trodde nog fotsulorna skulle lätta, när jag fick pynta upp 46:-.

- Det är snart lika billigt att själv köra ut posten, beklagade jag mig åt kassören.
- Ha! Det var väl ingenting, lät damen bakom mig meddela, skall man skicka ett sketet brev inom Sverige som säkert kommer fram, då måste man håva upp 77:-!

Men hur var det nu med premiärminister i Kosovo, Ramusch Hardinaj, som ansåg att snygga kläder ingår i hans jobb. Han måste vara snyggt klädd. Jag blev så himla nyfiken på vilken extravagant man det måste vara. Men hu´vad besviken jag blev: https://www.google.se/search?q=Ramush+Haradinaj,&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiB3PC7m63YAhVEKFAKHWCSAiUQ_AUICigB&biw=1680&bih=925

Jag kunde inte riktigt, med tanke på bilderna, förstå hur behovet av snygga skjortor och slipsar hade uppkommit. Eftersom det var det han hade angivit som skäl för att dubbla sin lön, trots att han är en premiärminister i ett land där
1/3 lever i extrem fattigdom och 2/5 är arbetslösa.

Ja, jag vet jag är en jubelåsna, som tror att folk i maktens korridorer har någon form av eftertanke eller moral.

Kosovo är ett av Europas fattigaste områden och enligt uppgifter från Världsbanken lever 1/3 av befolkningen under fattigdomsstrecket.


Arbetslösheten är väldigt hög, enligt CIA (ja, t.o.m. jag hissnade över vem som satt även denna uppgift på världskartan), hälften av Kosovos befolkningen är arbetslös. Korruption är utbredd liksom fattigdom. Brottsligheten är hög och ökande i landet. Kosovo har stora problem med den organiserade brottsligheten, som ökat kraftigt under 2000-talet och som anses vara en av världens största procentuellt sett ur antalet invånare i landet. Kosovo är på grund av fattigdomen starkt beroende av bistånd från västländerna.

Jag beundrar emellertid det prövade folket i Kosovo, som på staketet utanför regeringskansliet i Pristina hade hängt upp ca 300 slipsar i olika mönster och färger, dessutom en massa skjortor till det. Det säger faktiskt en hel del om läget i landet.

Nu kan väl Premiärministern Ramusch Hardinaj ändå inte ha några klädproblem, utan har ett rikligt utbud att välja bland. Det utbudet är nästan lika långt som hans kriminalhistorik på Wikipedia:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ramush_Haradinaj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar