lördag 18 november 2017

Såg ett reportage i TT-nyheterna, Jan Björklund (L), som på stämman sa: "ingen kvinna skall behöva bli utsatt för kränkningar". Nu är det nog!

Men han har nog inte stött på en viss typ av kvinnor, som av allt att döma är fullständigt gränslösa. Sedan om det handlar om sjuklig svartsjuka, svårigheter att hävda sig, osäker på sitt eget liv/förhållande, eller något annat obegripligt är jag dessvärre inte människa att förstå. Men dessa kvinnor har alltid framstått som märkliga individer i mina ögon.

Jag har fått indikationer om att en kvinna med visst namn, boendes i norr vill ha kontakt med mig på Facebook. Ingen jag överhuvudtaget haft något intresse av att ha någon form av kontakt med, så jag har bara lämnat det därhän och inte besvarat det hela.

Idag när jag skulle läsa ett meddelande som kommit från min dotter, råkade jag få syn på innehållet i den kvinnans meddelande till mig, av vilken anledning FB släpper igenom något som man själv inte tackat ja till, känns verkligen inte ok.

Jag kan väl ärligt säga att dylika personer som hon, det kan få mig att fundera över hur det står till med den mentala hälsan hos en del personer. För mig övergår det mitt förnuft hur man överhuvudtaget kan skriva något dylikt till en människa som hon inte ens känner, än mindre har träffat på ett personligt plan. Hon tillhör inte ens min generation.


Hon hade skrivit till mig: "Du är bara fet ful bitter Kom över att andra har & lever ett gott liv"

Men jag är inte den som är den. Jag har inget emot att dela med mig av denna självutnämnda skönhetsdrottning, några år över 50, hade en vän till mig att berätta. Säga vad man vill men det är en något udda EQ förmåga denna skönhetsdrottning besitter. Vittnar i vart fall om en viss form av intelligensnivå.


Skönhetsdrottning eller ej, men eftersom jag inte är intresserad av att ha några former av kontakt med personer av hennes kaliber, har jag nu sett mig tvingad att blockera henne på FB. Jag är enbart intresserad av att odla vänskapsförhållanden på FB och inget annat. Man får väl hoppas att denna hemsökelse skall lyckas få in det budskapet i det arma huvudet. - Långt ifrån säkert med tanke på hennes yviga tilltag tidigare och även nu, men man kan ju alltid hoppas.
 
"Okänd Miss universum (?) upphottad av henne själv, som hon vill framstå"

 Själv känner jag att jag vid fyllda 66 år har fått en alltmer förståelse för Karlsson på taket, som anser att han är en En lagom tjock man i sina bästa år. Dylika inlägg som den här damen har förmedlat om min person är jag föga intresserad av, vare sig det gäller mig själv, eller någon annan.

Mitt privatliv är alldeles utomordentligt innehållsrikt, mer än jag själv hinner ta till mig och yttre glamour är föga intressant vid min ålder, har inte ens varit det när jag var ung. Mina värden hos en människa sitter inte på det planet överhuvudtaget.

4 kommentarer:

 1. Den sista dåren är helt uppenbart inte född ännu. Menar hon att du inte har och lever ett gott liv??eller att du inte skulle vara vacker i jämförelse med henne??vikt?? skriver man ut sånt på fb??har läst din blogg sedan nsdtiden och fortsätter.Såg Susanne Reuter denna vackra kvinna i en ny tv-serie, skrynklig men med karisma.en del har karisma i enbart det som de skriver som du,knappast hon som skrivit till dig!!
  den här kvinnan på fotot,typiskt selfiefoto.vi har fått en underlig mentalitet hos människor, de springer omkring och tar sina selfies övrallt, skriver om sina perfekta liv på fb men man behöver inte ens skrapa på ytan för att förstå vad det handlar om. Jag avskyr fb och allt det företaget står för borde bojkottas

  SvaraRadera
 2. Ja, vad skall jag svara på det, eftersom jag redan skrivit ett blogginlägg om fenomenet.

  Som bloggare gör man också en del intressanta och nya upptäckter om den mänskliga naturen. Där kan man t.o.m. få stalkers på halsen precis som i det "verkliga livet".

  Intressant nog var det faktiskt "miss Universums(?)" fästman, som tjatade på mig att jag skulle gå med i FB. Efter något år gick jag motvilligt med på det, vilket gett mig en helt annan inblick i människors liv och vad de skriver om som privatpersoner. - Kan väl därför bara hålla med dig om fb i viss mån, man får fundera både en och två gånger. De flesta av mina vänner finns dessutom inte med på fb. Jag tänker att man får väl själv reglera och fundera vem man skall ha som "vän" på FB och hur trång farstu man skall ha och vad man vill ha sitt FB-konto till. Jag har den mycket slimmade varianten, där jag är mycket restriktiv. Har väl i grunden alltid haft en stor integritet trots mitt bloggande.

  Vassa kvinnotungor, intriger och skvaller är jag däremot bekant med, både för egen räkning och i synnerhet andra som råkat ut för detta. Kan nog därför tycka att vuxna män generellt inte är "kärringar". Men visst finns det "män med 14 kjolar" som herr H brukar kalla den typen av män för.

  I min gröna ungdom arbetade jag på en byggfirma, innan mitt inträde på tingsätten och på den arbetsplatsen var jag ensam kvinna bland ca. 130 män. Visserligen var jag ofta tomatröd i ansiktet det första året, men jag lärde mig en hel del om umgänget med vuxna män. Min erfarenhet är att män är mer raka och renhåriga, har inte samma tendenser att "prata skit", intrigerar helt enkelt inte lika mycket. Utan att generalisera så är nog kvinnor i grupp mer för att intrigera, hänge sig åt skvaller, frysa ut både i privatliv och yrkesliv.

  Själv har jag dessbättre aldrig varit något bra mobbingsoffer. Den som ger sig på mig ogrundat borde också ha förvissat sig om vad de ger sig i kast med. Är det däremot jag som gjort något fel backar jag alltid. För mig är det inga prestigeförluster överhuvudtaget i det fallet.

  Men det är nya tider och nya människor, valörer ord är definitivt inte desamma som varit, när jag växte upp eller var yrkesarbetande kvinna. Numera förekommer t.o.m. i lågstadieklasser att eleverna kallar varandra för hora, bög etc. En del föräldrar tycker att det är ok samtalston och menar att det är "bara" ett nytt sätt att tilltala varandra. Men väl vid ett test över lämpligheten att själva bli tilltalade med ordet "hora" är de helt uppenbart inte själva bekväm med att det "bara" är en jargong. Det finns också utredningar som visar att kvinnor är värsta mobbarna.

  Mer har jag inte att tillägga.

  SvaraRadera
 3. har man verkligen och lever ett gott liv när man skriver så där till någon annan kvinna som man inte känner??

  Är hon försmådd?!

  SvaraRadera
 4. Inte en susning och fö så bryr jag mig inte. Men jag bryr mig i allra högsta grad när någon ger sig på mig på detta vedervärdiga sätt, då är man förtjänt av sin bild i min blogg!
  Hon kan vara glad över att inte namn och adress också står där.

  SvaraRadera