Google+ Followers

tisdag 28 november 2017

Om man på fullt allvar vill förstå vad som händer i Sverige idag och vad vi med stormsteg går emot - skall man se hela serien "USA enligt Oliver Stone"

på SVT play

http://urplay.se/serie/195239-usa-enligt-oliver-stone

USA enligt Oliver Stone

Amerikansk nutidshistoria ur ett alternativt perspektiv, från andra världskriget fram till Barack Obama. Oliver Stone vill ge en annan bild av den amerikanska historien än den han själv lärde sig i skolan. Han berättar om glömda hjältar och om för USA mindre smickrande inslag.

Tror man nu att det bara handlar om USA är det fullständigt fel, eftersom den här serien om 10 avsnitt á ca 58 minuter vardera handlar i allra högsta grad om världsläget och i allra högsta grad om vad klara parallellerna är till vårt eget lilla land, Sverige och vad vi själva blivit itutade i skolan och inte minst massmedia.

 Jag hade ju kunnat önska att man använde den här dokumentärserien i varenda svensk högstadieskola och gymnasium i Sverige. Uppväxt med allmänbildning som jag är och där min pappa i allra högsta grad, som fick hänga med i livet 15 år längre än min mamma fick, inser jag att mot dumheten kämpade även gudarna förgäves. Kunskap är makt och man kan aldrig bli föremål för villfarelser eller önskedrömmar. Därför att inte bry sig, inte lägga sig i är också att ta ställning.

Men att tro att pappenheimarna i Regering och Riksdag skulle se den är ju förstås bara en utopi. De arbetar ju för fulla muggar med att göra precis allt som den här utomordentliga dokumentärserie sätter fingret på, för så måste man trots allt klassa den som, visar på med hela handen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar