Google+ Followers

måndag 10 april 2017

Vad är det för språkbruk vår statsminister Stefan Löfven har när han säger att de som bestialiskt mördades i Stockholm har "omkommit".

Omkommit gör man väl i en olycka. Inte i ett initialt skede kunde man väl med bästa vilja i världen kalla det här för olycka!

Sedan kan jag förstå att detta väcker både det ena och det andra. Men jag förstår inte vitsen med att hålla på att köra det här dygnet runt i så många dagar, när absolut ingenting kan vara klart av polisarbete.

Jag såg nyhetsankaret i SVT 1 som rusade ner på plats och försökte få något ur polismännen. Kan man verkligen få vara så intelligensbefriad att man ens kommer på tanken om att polisen skulle svara på några frågor där och då. Själv suckar jag bara åt dylika saker. Det säger väl sig självt att ingen kan uttala sig i någon riktning när något så allvarligt har hänt. Får vi veta det som ligger närmare sanningen om några månader är det nog bra.

Till svenska Regeringen och till de som ansvarar över Migrationsverkets verksamhet, kan jag bara säga "Grattis!" Skulle ett beslut redan vid ankomsten till Sveriges gräns fattas så skulle vi inte ha den situation vi har idag. Nog känns det som om det är stollar som ansvar för både det ena och det andra av allvarlig natur.

 

1 kommentar:

  1. Som sig bör:
    http://www.expressen.se/tv/nyheter/nationell-tyst-minut/

    Men sedan blir det svårtuggat - men det är väl kanske så att sittande regering vill att Sverigedemokraterna skall bli det största partiet. Att inte inbjuda Sverigedemokraternas partiledare till terrorsamtal av statsminister Stefan Löfven är att betrakta som arbetsvägran och det här kan bli knepigt värre. Lever vi i en s.k. demokrati så är det inte något man kan hänvisa till när det passar sina egna syften.

    SvaraRadera