Google+ Followers

lördag 28 januari 2017

Överlåta åt "myndigheterna" att ta hand om de kriminella som inte är straffmyndiga - dvs. snorhyvlarna som härjar runt bland barn och ungdomar i Majorna i Göteborg.

Det uppmanar polisen föräldrarna som fått nog, när deras barn blir utsatta för diverse brottsliga gärningar. Ursäkten för att man inte kommit till rätta under ett helt år med dessa kringstrykande snorhyvlar påstås ligga i att snorhyvlarna tillhör andra stadsdelar.

Det är nog tur att jag redan sitter när Herr H läser högt ur morgontidningen, i annat fall hade jag trillat i golvet av skratt. Man måste vara mer än lovligt befängd om man tror att det är så man bemöter kriminella ej straffmyndiga gäng som härjar runt.

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/ungdomar-hotar-barn-i-majorna-1.4133994

Herr H är mäkta upprörd och han vet minsann hur man tar hand om dylika ouppfostrade snorhyvlar! Han undrar hur det kommer sig att de sociala myndigheterna och polisen är bakbundna och inget kan göra.

- Snicksnack, säger jag, det kan de visst. Det är just precis denna frånvaro av agerande som skapar bestående kriminalitet, eftersom den hinner gotta till sig rejält när det inte finns någon som sätter ner hela foten och talar fakta. Mao orsak och verkan!

Frånvaron av vuxna är just precis det som får det hela att heja på gränslösheten och sedan går det åt skogen. Leva som kriminell det har de ingen som helst susning om vad det får för betydelse och vad som då finns med i framtidsbilden.

Fångar man upp dessa juveler i dess linda och sätter ner foten, förklarar vad det hela handlar om, då är det inte så himla svårt att förändra den nedåtgående spiralen. Ge dem alternativ att välja. Välja skit är inte mycket till framtid, dessutom tämligen intelligensbefriat att göra ett sådant val.

Självklart blir det så att föräldrarna bildar ett eget nätverk för att komma till rätta med det som polis och socialen inte kommit till rätta med, något annat kan ju myndighetsansvariga bara glömma.

- Jag vet hur jag skulle ta om hand om dem, säger Herr H igen och så drar han samma vals igen vad han gjorde när en av sönerna var utsatt. Samma story har jag lyssnat till under 20 års tid.

Visst jag förstår idén och den kan också vara väldigt effektiv, men är det ett sådant samhälle som polis och sociala myndigheter tänkt sig.

Gå ut och "ta hand om" snorhyvlar är inte någon uppbygglig idé, även om den är helt förståelig. Här har det hunnit urartat till att det nu är fråga om att "äta eller ätas, offras eller inte offras".

Det finns anhöriga som har ansvaret för sina avarter till barn & ungdomar och de skall omgående kopplas in. Barn och ungdomar är inga öde öar...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar