Google+ Followers

fredag 6 januari 2017

Jag har inte en susning om Ryssland har hackat USA - men ett förstår jag i alla fall...

att USA och senatorn Lindsey Graham har en gås oplockad med Julian Assange, allt annat är ju bara amsagor! http://www.svd.se/ordkriget-om-rysk-hacking-nar-stormstyrka-i-usa

Sedan att en påstådd hackning skulle vara anledningen till att Hillary Clinton inte blev president är ju bara rent av skrattretande. Snacka om dålig förlorare! Det är nog dessvärre bara att bita i det sura äpplet och istället fråga sig hur det kommer att en sådan "etablerad" person som Hillary Clinton, inte blev president i USA. Själv kan jag ange åtminstone 10 olika anledningar till att hon inte blev USA:s nästa president efter Barack Obama.

Det finns ju en anledning till att Julian Assange inte infunnit sig i Sverige för fortsatta förhör om de påstådda sexuella övergrepp, eller om det nu är fråga om våldtäkt. Man skall också ha i gott minne att förundersökningen redan lagts ner en gång om de påstådda brotten, men som fågel Fenix helt plötsligt återuppstod ur askan!

Det enda jag förstår av den här soppan är: att den nya svenska åklagaren som tog över från förra, som lade ner hela förundersökningen och där brott inte kunde styrkas, har kringgått det som normalt brukar förekomma och att notan för den bevakning som äger rum i London måste gå till världshistorien som skandal! Vilket inte känns speciellt tryggt för rättssäkerheten som det här landet skall stå för.

Tilläggas kan att svensk domstol i det här fallet hovrätten, som normalt aldrig uttalar sig om åklagares handläggning, riktade kritik mot åklagaren i målet, Marianne Ny, för att inte göra tillräckligt för att driva förundersökningen framåt. Mig veterligen har det aldrig tidigare hänt inom svensk domstol att man använt sig av en sådan skrivning från en domstols sida.

SVT:s Uppdrag Granskning flaggade man för att man hade nya uppgifter om att USA fortfarande arbetar för att kunna ställa Julian Assange inför rätta. Enligt Uppdrag Granskning kunde det finnas möjligheter att Sverige skulle kunna utlämna Assange till USA. Assange har misstänkts för tre fall av sexbrott varav två är preskriberade och det tredje är rubricerat som "våldtäkt, mindre grovt brott", enligt Uppdrag Granskning.

Det skall också poängteras att i Sverige är ingen skyldig till brott förrän motsatsen har bevisats och det gör man i Sverige genom att svensk domstol fattar ett domslut härom, inte genom en allmän mobb! Det betyder också att det som nu senator Lindsey Graham i publika sammanhang gjort sig skyldig till, det finns också reglerat enligt svensk lag.

Med tanke på att CIA fört ut folk ur Sverige med Utrikesdepartementets tysta gillande så förstår jag Julian Assange alldeles utmärkt. Jag skulle inte heller ha återvänt till Sverige för förhör om jag varit i Julian Assanges kläder, därför att det hade med 99,9 % resulterat i att CIA hade fört ut honom också med Utrikesdepartementets tysta medgivande om något annat inte hade stått till buds.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/avslojar/article11634008.ab
Aftonbladets ledarskribent Eva Franchell skrev i sin bok ”Väninnan”, med undertiteln ”Rapport från Rosenbad”, dels om sin vänskap med Anna Lindh. Eva Franchell var själv med då utrikesministern mördades på NK i september 2003, dels om sina år i maktens innersta kretsar. Eva Franchell var pressekreterare åt flera ministrar. En intressant bok och läsning om hur USA sätter press på ett lydrike som Sverige genom att hota med sanktioner!

Det är ju inte så att det inte finns ett egenintresse hos USA att sätta klorna i Julian Assange. Allt som avslöjas om USA:s skumraskaffärer gör man sannerligen inte ostraffat. Jag drar mig åter till minnes hur min arbetskamrat vid tingsrätten alltid hävdade när någon inte ville stå för sina handlingar: anfall är bästa försvar. Den lumpnaste varianten av dem alla.

http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/cyberattacker-het-politisk-fr%C3%A5ga-i-usa-1.4097696

Det hade nog varit betydligt mer klädsamt om president Barack Obama och senator Lindsey Graham m.fl. hade gett en vettig förklaring till det som Julian Assange nu är högvilt för i USA och vad som hade väntat Sverige om de inte hade lämnat ut Julian Assange. Själv förmodar jag att nästa hot om blockad hade varit ett faktum!

Julian Assange anses inte precis ha gjort sig skyldig till att ha "gått mot röd gubben", utan hänger nog med största sannolik ihop med det har publicerats genom Wikileaks   90 000 hemliga NATO-dokument som rör USA:s krigföring i Afghanistan, tillsammans med en säkerhetsklassad videofilmad genom kameran på en amerikansk stridshelikopter i Irak, som visar hur helikopterbesättningen skjuter ihjäl civila reportrar från Reuters med helikopterns automatkanon.

Man skall ju också ha i minne av vilken anledning Julian Assange befann sig i Sverige, därför att Sverige har en 250 år gammal grundlagsskyddad yttrandefrihet. För att skyddas av denna lag krävs sannolikt att organisationen har en ansvarig utgivare i Sverige, varför Julian Assange hade sökt arbetstillstånd i Sverige dock utan framgång.

Man kan väl lugnt påstå att det fria ordet sannerligen inte är något man kan räkna med, inte ens i Sverige som har en 250 år grundlagsskyddad yttrandefrihet: http://www.svd.se/wikileaks-under-attack

Alltid finns det människor och stater som vill inskränka yttrandefriheten, allt handlar trots allt om M A K T F U L L K O M L I G H E T.

För att inte tala om anledningen till att visselblåsaren Edward Snowden sedan mycket lång tid sökt skydd i Ryssland, efter att ha läckt uppgifter om NSA olagliga och världsomfattande verksamhet, som drabbat inte bara invånare i USA, utan faktiskt länders interna "allra heligaste". Större spionage från USA:s sida än så går knappast att åstadkomma och det tycker de på fullt allvar att de bara skall komma undan med! - Jag är av den bestämda uppfattningen: "skjut inte budbäraren", utan ställ de skyldiga inför skranket istället och det är varken Assange, Snowden eller Manning!

Anledningen till att både Julian Assange och Edward Snowden inte gjort sig åtkomliga för USA:s långa och integritetskränkande långa arm beror helt enkelt på att de inte vill riskera att råka ut för samma sak som Chelsa Elizabeth Manning, ursprungligen Bradley Manning, som dömdes till 35 års fängelse för spionage och andra brott, efter att ha läckt sekretessbelagda handlingar till allmänheten via Wikileaks.

Det är bara att hoppas att den "galne" Donald Trump ser till att benåda dem alla tre och ställa landet USA på humankartan igen dvs. ta hand om det egna landet i första hand och därmed också arbeta för att säkra världsfreden. Nu har vi haft nog med dåliga vibbar från landets presidenter och anhang,  som tror sig om att vara "Guds ställföreträdare" runt om i världen. Man kanske skulle börja med att ta hand om sin egen befolkning och ställa det egna landet på fötter, istället för att kasta in pengar och unga människor som kanonmat i diverse krig som de ständigt är involverade/initiativtagare till.

Fru Justitia avbildas oftast med en balansvåg i ena handen och ett svärd i den andra. I modern tid har det också blivit populärt att förse Justitia med ögonbindel. Ögonbindeln symboliserar allas likhet inför lagen. Balansvågen står för rättvisa och svärdet är en symbol för makt.

Så vilken rättvisa är det vi väljer? Fru Justititas eller djungels lag:

2 kommentarer:

 1. 188 SVT Text Lördag 07 jan 2017
  UTRIKES PUBLICERAD 6 JANUARI
  16/39
  USA-stridsvagnar framme i Europa

  Amerikanska stridsvagnar lastades
  i dag av i hamnen i tyska Bremerhaven,
  rapporterar Norddeutscher Rundfunk.

  Pansarfordonen ska nu lastas på tåg
  och fraktas till Polen för att delta i
  den pågående Natooperationen Atlantic
  Resolve. 4.000 amerikanska soldater
  och 87 stridsvagnar ingår i förstärk-
  ningen av de amerikanska styrkorna.

  Syftet är enligt regeringen i Washing-
  ton att säkra fred och stabilitet i
  östeuropeiska Natoländer. Generalmajo-
  oren Timothy McGuire beskriver opera-
  tionen som ett tecken på USA:s fort-
  satta engagemang för freden i Europa.

  SvaraRadera
 2. http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KgW3e/vladimir-putins-attack-varre-an-prostituerade

  Är detta sanningen om den s.k. läckan:http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MloWr/trumps-attack-mot-cia-chefen-kanske-du-som-ar-lackan

  Vad tror du??

  SvaraRadera