torsdag 5 januari 2017

Jag brukar inte skämmas å andras vägnar - men svensk migrationspolitik får mig verkligen att göra det.

Vara medborgare i det här landet är mellan varven allt annat är roligt, när man upptäcker hur lite en människa betyder i den "allmänna byråkratiska karusellen". Huvudlös är bara förnamnet vare sig det gäller migrationspolitik eller att ta hand om våra egna medborgare och göra det rättssäkert!

Är det någon mer än jag som inte begriper något av den byråkrati som äger rum den ena gången efter den andra. Läs det här och säg sedan om du delar Migrationsverkets beslut:
Alexander född i Sverige och är 11 år skall nu skall familjen utvisas till Uzbekistan. Skälen till att familjen nu skall utvisas är mer än dunkla: familjen har lämnat in sina pass som tydligen är den springande punkten och där Migrationsverket inte har kunnat lämna en godtagbar förklaring vart passen tagit vägen.
Pappan i familjen har varit självförsörjande de sista fem år men en försvarligt hög inkomst dessutom, men tvingas nu in i ett bidragsberoende tills de skall avvisas till Uzbekistan! Hur mycket mer huvudlöst kan det bli och går det över huvudtaget att göra det mer huvudlöst? Knappast!

Sverige är dessutom en maktfullkomlig institution med mardrömslika Moment 22. Sverige godkänner t.ex. inte pass som utfärdats på Afghanistans ambassad i Oslo för afghanska medborgare, pass som man behöver för att kunna ansöka om svenskt medborgarskap. En förutsättning för t.ex. en idrottsman att tävla för Sverige är att man har svenskt medborgarskap och då spelar det inte någon roll hur mycket som ett svenskt landslags företrädare har varit involverade och intygat. Det biter inte på Migrationsdomstol eller Migrationsverket, däremot finns andra märkliga paralleller där man på allvar kan ifrågasätta hur mycket "svensk anknytning" viss idrottare varit, som fått svenskt medborgarskap under märkliga förhållanden.

Det är helt uppenbart att det är skillnad på skit och pannkaka och att det beror på VEM som drar i tåtarna!

Det här med pass som skall förnyas eller utfärdas det är en helt normal handläggning för t.ex. utlandssvenskar som bor i t.ex. Thailand. De besöker den svenska ambassaden antingen utomlands, eller i Sverige och får sitt pass förnyat via ambassaden! Av vilken anledning detsamma inte skulle gälla för afghanska medborgare det kan man verkligen fundera länge på. Logik får man leta med ljus och lykta utan att finna det!

Sverige står för en sådan byråkratisk och inhuman verksamhet, att man kan bli matt för mindre. 
Jag var t.o.m. i kontakt med svenska ambassaden i Kabul, där man bara bekräftade att man inte har gängse registrering av sina medborgare, som det finns i Sverige med folkbokföring och i många regioner har de inte någon insyn överhuvudtaget. ÄNDÅ skall man trumfa igenom samma system som Sverige har!

Fira födelsedagar är inte heller brukligt i Afghanistan, utan man får vara glad om man haft en mamma som kom ihåg om det var vackert väder, eller vilken årstid det var man föddes på. Det blir ju inte heller till det bättre för att ärendena hamnar i den svenska
Migrationsdomstolen det är lika snurriga människor som sitter där och drar i de byråkratiska tåtarna. Någon eftertanke vad man utsätter människor för under långa tider, det finns absolut inte.

Ärligt och uppriktigt talat vill jag snart inte ens läsa om hur Sverige utsätter människor i tortyrliknande förhållanden, inte så att vi skendränker dem eller något annat av den kalibern, men Sverige ödelägger mångas liv genom att försätta dem i vidrigt många år av omänskliga levnadsvillkor. Människor som inte vill annat än försörja sig försätts i år av sysslolöshet, där det dessutom ligger oss andra skattebetalare till last! Man har dragit på sig så sanslösa kostnader att det är totalt obegripligt.
Konklusion: dags för tjänstemanna- och politikeransvar!


Det kan inte vara skäligt att man inte får ett beslut med en enda gång, när man anländer till det här landet: Välkommen eller...

 
stick tillbaka dit du kom ifrån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar