söndag 2 oktober 2016

Kalla krigets dagar har återvänt med full styrka igen till Sverige!

Jag satt i bilen och lyssnade på Ekot:s lördagsintevjuv vid 13-tiden idag, där en pappenheimare till reporter/journalist intervjuade Rysslands ambassadör i Stockholm, Viktor Tatarintsev.

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=3071


Lyssna på eländet om du inte gjort det! Det är ju rent ut sagt skrämmande att det ens får gå till på det här viset, inte mindre skrämmande att en statlig radiokanal, som skall vara oberoende, inte ens är i närheten av det som kallas för oberoende journalistik.

Svensk Radio och TV skall inte syssla med desinformation på hög nivå för dolda agendors räkning. De skall hålla sig till rena fakta det är det vi betalar våra licenspengar till!


Sanning att säga har jag börjat få nog av journalister eller reportrar som ställer om samma fråga om och om igen. Nog verkar det vara åtskilliga pållar som är ute på grönbete, när man inte kan lyssna in vad den andre svarar.
Hela tiden lät reportern som en papegoja som hakat upp sig. Det spelade liksom inte någon roll vad Viktor Tatarintsev svarade. T.o.m. när Viktor Tatarintsev förklarade lugnt och sakligt att det där hade han redan svarat på tre gånger lät sig papegojan tystas!
 

Det som reportern ville understryka om och om och om igen och till fullständig leda var att Ryssland hade kränkt svenskt luftrum i nio (9) sekunder! Men reportern ville inte ta upp, eller diskutera varför svenskt media ligger väldigt lågt med hur NATO och faktiskt USA kränkt svenskt luftrum inte mindre än nio (9) gånger, under samma tidsperiod! Hur mycket mer än enbart en (1) kräkning om 30 minuter i jämförelse med Rysslands 9 sekunder? Då har vi dessutom åtta (8) andra kränkningar kvar. - Nog är det rena rama lekstugan som förs från svenska Regeringens sida, trots allvaret!

Sedan kom det magstarkaste av allt: Man hänvisade till en utredning som visade att 73 eller om det nu var 78 % av svenskarna upplevde ett hot från Ryssland! Visserligen vet jag att folk låter sig hjärntvättas, men så illa hoppas jag verkligen inte att det kan vara med det svenska folket. Jag har i alla fall inte ingått i de svaren. Men ett är självklart USA:s och Natos höga närvaro har naturligtvis fått som konsekvens att Ryssland mobiliserat om sitt försvar med tanke på alla robotbaser som har installerats i Rysslands omedelbara närhet.
 

Rysslands president Vladimir Putin vore ju en dumskalle om han inte gjorde det, när USA hänger och dinglar i kulisserna med en våldsam upptrappning mitt framför näsan.

Sedan fortsatte tjatet om att det ryska företaget Nord Stream hade begärt tillträde till hamnen i Slite, ungefär som om Ryssland var i full färd att annektera hela Gotland, fastän det i själva verket handlar om att man inlett samrådsarbetet inför byggandet av ytterligare ledning i Östersjön.

Men att krigsivrarna nu håller på att mobilisera på Gotland det är helt uppenbart. Klantskallarna har glömt bort att de lade ner regementet i Fårösund, liksom regementen i övriga landet, istället för att utveckla det hela till betydligt nyttigare samhällsfunktioner där allmän värnplikt hade kunnat utgå ifrån. Dvs. en regelrätt grundutbildning till många olika samhällsfunktioner, som faktiskt behövs. Men det är klart är man inte mer begåvad politiker än så, så är man inte det.


I det här klandervärda Ekot hade man tydligen glömt bort fakta. Därför att när Nord Stream lade de första två gasledningarna på Östersjöns botten fungerade Slite hamn som en bas för rördelarna i två omgångar under lång tid. Det gav arbetstillfällen till Gotland och Nord Stream bekostade även upprustningen av hamnen i Slite. Det hela avlöpte fullständigt utan några problem, eller påverkan hos gotlänningarna, eller för Sveriges räkning.
Naturligtvis var det omdiskuterat, kritikerna hävdade att dåvarande Gotlands kommun sade ja av ekonomiska orsaker, de yrade om miljöfrågor och säkerhetspolitiska aspekter. Trots att naturgas från Ryssland till Europa med de 55 miljarder kubikmeter gas som skulle flöda ur gasledningen, motsvarar kapaciteten hos 55 koleldade kraftverk eller 20 nya kärnkraftverk!

Utbyggnaden omfattar en eller två rörledningar som går genom fem länders vatten. Förutom Sverige också Ryssland, Finland, Danmark och Tyskland. Men det är klart svenska Vattenfall och den svenska Regeringen de ser väl hellre att de fortsätter med koleldade kraftverk och nya kärnkraftverk trots att det har folkomröstats om kärnkraftverkens varande i det här landet! Snacka om att vi lever i en fullständig diktatur, där man inte ens behöver ta hänsyn till vad svenska folket har röstat om.  Kalla Krigets kommunistskräck har utbytts i rysskräck. Då kan man undra om den enfaldige svensken tycker att det här är icke rumsrent, men i samma andetag kan säga ja till NATO i form av Stjärnornas Krig i i bl.a. Robotbyn Vidsel, som definitivt inte handlar om energiförsörjning utan om krigsförberedelser:

http://gun-m-ek.blogspot.se/2012/03/stjarnornas-krig-i-robotbyn-vidsel.html


Journalisten/reporter hänvisade också till SÄPO:s årsrapport om att den svenska säkerhetspolisen bedömning var ca 1/3 av de ryska diplomaterna i Sverige egentligen arbetar med spioneri, under täckbefattningar. Personerna anmäls som diplomater, men är i verkligheten underrättelseofficerare, för den militära underrättelsetjänsten GRU eller dess civila motsvarighet SVR, dvs. uppföljaren till sovjetiska KGB.

Det är fullt möjligt att det kan vara så det motsäger jag absolut inte, så naiv är jag inte, men då skall man lägga innanför pannbenet: att här dräller det av spioner och agenter för diverse länder, t.o.m de som spionerar på sina egna landsmän, som flytt länderna för att bosätta sig i Sverige! De kan t.o.m utöva utpressning på sina landsmän! DET tycker den svenska Regeringen är acceptabelt!

Jag hoppas verkligen inte att jag behöver skriva ner den listan vilka det rör sig om, därför att den blir sannerligen inte någon trevlig läsning!

Skall vi lägga diskussionerna på den nivån då skall man verkligen diskutera NSA och USA:s övervakning av hela världens telefoni och mail. T.o.m. ända in i ländernas regeringsbyggnader! Då måste väl ändå vilken byfåne som helst inse att då hamnar vi i ytterlighetsdiskussioner, som media och dolda agendor i Sverige helst inte vill belysa!

Medlemskap i NATO? - NEJ TACK!

Historieundervisning för de svenskar som inte vet sitt eget lands krigshistoria - JA TACK!

Jag tycker det räcker och blir över nu med svenska krigsivrare, som vill gå med i NATO och därmed utsätta Sverige för en risk att hamna i denna krutdurk, som hela omvärlden redan består av.

Alla krigsivrare hade jag hoppats att vi hade lagt bakom oss för åtskilliga 100 år sedan, även om vi alltjämt smygkrigar i andra länder och är långt ifrån neutrala. Sålunda hänger glorian redan på tre kvart och skenhelighet har jag väldigt svårt att tycka är något bra drag.


4 kommentarer:

 1. Jag håller fullständigt med dig Gun, att vafan ska vi vara medlemmar i NATO! Rysskräcken har alltid funnits så länge jag kan minnas, i både Sverige och Finland. NATO behöver bara mer allierade och deras pengar för att fortsätta bomba länder kors och tvärs i hela världen. Lätt att "spela Allan" då inget krig förs i deras hemland. Jag hade svårt at hålla mig för skratt då regeringen placerade de soldater som befann sig på Gotland att stanna kvar för helvete. Tanken är kanske att de ska ta emot Ryssarnas första invaderingsförsök av Gotland, och därefter hela Sverige. Jag får verkligen hoppas att de i alla fall fått riktiga skott, istället för de lösa som används vid övningarna. Om nu Trumpeten blir vald som president och att han låter bygga en fem meter hög mot Mexiko, då försvårar han även sina landsmäns försök att fly till Mexiko undan det eventuella strulet han ställer till med i det ev. kommande USA. Jadu en mycket märklig tid vi lever i.

  Mad Max

  SvaraRadera
 2. Mad Max jag ler lite inåtvänt när jag läser vad du skrivit. Jag tror att det är så med oss som vuxit upp i norr att vi varit mer medveten om saker och ting, kanske för att vi haft all "ärtsoppa" inpå knutarna.

  Märklig tid vi lever i, är nog en klar underdrift. Förr i tiden vandrande byfånarna omkring och var tämligen ofarliga för folks väl och ve, nu sitter de i riksdag & regering och finns på alla möjliga tänkbara ställen där det inte borde få finnas.

  SvaraRadera
 3. Gun... krut det här minsann. Vilken synk det finns mellan oss.. i o f sig inte underligt.. som om jag kinde skrivit det där själv... tack!

  SvaraRadera
 4. Ja, så är det väl kanske Johny Alm. Vi är nog rätt många som börjar ha kunnat skriva exakt samma sak.

  SvaraRadera