torsdag 13 oktober 2016

Jag lyssnade på direktsändning ifrån kacklet i riksdagshuset.

När jag steg in i bilen så var det statsministern Stefan Löfvén... suck, vad den gubben går på rundtugg. 

Inte har han en susning om hur det ser ut på den svenska arbetsmarknaden. Inte ens på byggsektorn som han pöste upp sig om. Är man nu som han gammal fackföreningspamp borde man i vart fall ha så pass mycket koll på arbetslivet, att man vet att svenska byggjobbare får lämna sina jobb till förmån för utländsk arbetskraft där man kan ägna sig åt kvalificerad lönedumpning! Sedan borde han förstå rent intellektuellt hur många människor det är som står utan bostad och där tycks man inte förstå, att det faktiskt finns andra än invandrare/flyktingar som är utan bostäder och rimliga livsvillkor.

Men icke sa Nicke, käften går på tomgång....


Framme vid möbelaffären för att betala sängarna som levereras på torsdag, efter flera månaders väntetid, stängde jag av både bil och bilradio. Skönt att vila öronen!

Väl ute i bilen igen gick bilradion också igång, när jag stoppade in tändningsnyckeln. Men ojdå, då hade jag inte slagit av tomtugget från riksdagen...

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson lämnade en lång svada till statsministern, dock inget som inte var realistiskt eller fel återgivet: Fattigpensionärerna i Sverige ökar dramatiskt och ligger t.o.m. under EU-fattiggräns... + Allt det där andra som vi vanliga dödliga är medvetna om, vilket börjar bli liiiite väl mastigt och mycket nu.

Så halkade nästa dödansare in på estraden: Isabella Levin (miljöpartiets nya språkrör), statsministerns företrädare! Som gammal journalist borde hon väl vara mer uppdaterad på verkligheten i Sverige. NIX! Men hon kan i alla fall räkna. Inte illa! Eftersom Isabella Levin noterade att Jimmie Åkesson hade sagt ordet invandrare fyra (4) gånger under sitt anförande... man häpnar över vilken simultanförmåga de besitter i riksdagen! En del kan räkna till fyra (4)!

Däremot bemöta det han sade, det klarade inte Isabella Levin, statsministerns företrädare av dvs. att Sveriges bistånd där hade regeringen naggat i kanten rejält och använt biståndspengar till den havererade invandringspolitiken! Inte ett ljud om det, däremot så tuggade hon på om biståndspengarna utan att svara på Åkessons inlägg hur de hanterat biståndspengarna, som varit öronvikta till annan verksamhet. Vet man dessutom att biståndsministern och UD inte ens haft ordning på biståndspengarna i övrigt, gör det ju inte saken till det bättre.

Men vare sig om biståndspengar, polisen, pensionärernas alltmer stigande fattigdom och skrämmande antal, den alltmer nedskurna äldreboendena, äldre som far riktigt illa, den döende landsbygden som utarmats till det yttersta, den allomfattande segregationen, poliser som flyr sitt yrke p.g.a. oordningen, sjukvården där t.o.m. cancersjuka barn inte ens får vård längre, små och medelstora företag som man inte förstår nyttan med och som binder ihop Sverige, Rot och RUT som de inte förstått varit något gott att göra svarta pengar vita etc. etc.


Löfvén och Levin, det låter onekligen som lite som Knoll och Tott och det är ju precis det som de är, eftersom de lever i sagans värld och så långt ifrån verkligheten som bara möjligt är. Borde de inte slängas ut i den vanliga arbetsmarknaden och få klara sig bäst de kunde, utan fallskärmar och allt de nu har försett sig med.

Börjar det inte bli rätt prekärt att de där ledande politikerna, som sitter i Regeringen och Riksdag, inte talar med varandra. De står där och mal på som om de befinner sig i sista stadiet innan de blivit helt senildementa. De är ju fullständigt inkapslade i sig själva!

Undra om de tror att de står framför spegeln fortfarande och tränar på vad de skall säga?

Jag tycker att det är dags att den svenska Regeringen och Riksdagen genast och utan vidare dröjsmål beger sig på studieresa till NORGE. 


I Norge vet de nämligen hur man sköter ett land och inte på grund av några oljepengar, utan med den insikten om att hela landet har rätt till en likvärdig fördelningspolitik, som gör att hela Norge ända ner till minsta samhälle lever på samma villkor som Oslo! 

Jag förstår verkligen varför norrmännen, som hamnade i Norge istället för Sverige p.g.a. kartritarna söp till och ritade gränsen fel, är djupt tacksamma för dessa fyllor. Hade de kartritarna varit nyktra hade de istället hamnat i Sverige, vilket Gud förbjude! Då hade de haft det lika eländigt som den svenska landsbygden har det, utarmad och distanserad.

Till råga på allt hade jag kvällen innan suttit och hängt framför TV:n och sett på Riket, tror jag bestämt att det hette, hur Stockholm ständigt tog första pris som bästa kommun, medan t.ex. Valdemarsvik intog en av jumboplatserna för vilken gång i ordningen som helst.  Bara det visar ju vilka tankar det är som råder bland de styrande här i Sverige. HUR många mindre orter finns det egentligen som med andra värden slår Stockholm med hästlängder.

Jodå, Stockholm är vackert på sina ställen, men det går inte att jämföra ett litet idylliskt samhälle med Stockholms alla hiskeliga förorter, där man funderar om de ens kan hitta hem, eftersom allt ser precis likadant ut. Jag skulle aldrig i hela mitt liv sätta mig i en dylik förort med det utseendet. Vi har en liknande byggnad i Gamlestan, akvariet kallas det huset, eftersom det alltid lyser i det väldiga bostadskomplexet.


Jag undrar HUR kan man bli så erbarmligt insnöad så man inte förstår det och hur insnöad är man egentligen, när man tillåter att segregationen späs på ytterligare med att överhuvudtaget bygga dylika områden, istället för att man låter hela landet leva vidare som det en gång var. Man skapar medvetet problem och utanförskap! 

Inte förstår jag heller den nya sortens prat, vaddå alla är lika fastän olika? - Tänk att på min tid tänkte vi aldrig någonsin i de banorna och jag gör det alltjämt inte. Jag skiter högaktningsfullt var någon är född eller vilken hudfärg de har! 

Det har gått fort utför därför att när jag kom till Göteborg med mina två minsta barn 1991, så var det en storstad i en småstadskostym. Idag har det urartat till något som jag helst inte vill tänka på. Någon form av märklig konstgjord andning, där det mesta saknas för ett värdigt liv.

Sedan dess har jag själv flyttat på mig från Göteborgs Centrum, Otterhällan, därför att det var inte värt att betala en förmögenhet på ett boende, som hade sina klara begränsningar av egen frihet. Jag steg helt enkelt av det alltmer snabbt snurrande ekorrhjulet och återvann på många sätt mitt eget liv igen. Ett liv som mer påminde om det liv jag hade tvingats lämna, när jag fick ge upp Malmberget, därför att där fanns inte den specialistvård jag då var i behov av att få tillgång till i den landsändan, överhuvudtaget inte i hela norra Sverige!

I Regeringens ögon är Malmberget och malmbergarna de nyttiga idioterna, som fött statskassan med bra många miljarder. En Gudsförgäten håla och nyttiga idioter, en landsända som man utnyttjat till max. Bara en gudsförgäten håla i deras ögon. Men som en gång i tiden, innan profiten blev större än förståndet hos ministrarna, hade helt andra värden. Malmberget låg längs bergsbranten, med de kringliggande bergen, fiskesjöarna och naturen i all dess prakt och årstidsskiftningar, nu skövlat och utnyttjat till max. Detta pågår alltjämt.


Som kronan på verket räkas det alltjämt som den tärande landsändan, trots alla inkomster som kolonistaten Sverige håvat in: inkomster från gruvorna, vattenkraften, skogen... Hade man bara lämnat kvar 1% av det som dessa verksamheter har håvat in, hade den landsändan varit en mycket blomstrande prakt.

Jag drar mig åter in i sovrummet och drar täcket över huvudet i hopp om att kunna somna om igen. Min kropp fick betala ett högt pris för inkompetensen som staten visade och jag är ändå bara en i mängden.
undra om statsministern och de övriga politikerna i Regeringen och Riksdagen inte läst lite för mycket av Bibeln och applicerat det här på sig själva och sina roller?


2 kommentarer:

  1. Läser man det som Göteborgs-Postens journalist,Gunilla Grahn-Hinndors, skrivit om debatten så verkar ni inte ha lyssnat på samma utsändning från riksdagen i onsdags!!
    http://www.gp.se/nyheter/allianspartierna-markerade-h%C3%A5rt-mot-sd-1.3864841

    SvaraRadera
  2. Det är en viss skillnad mellan mig och GP:s politikreporter Gunilla Grahn-Hinnfors. Jag har varken en chefredaktör eller ett styrt uppdrag, jag skriver det jag hör.

    SvaraRadera