fredag 16 september 2016

Göteborg det är en enda sörja av elände!

Här bygger man Västlänk för miljarders miljarder och inte blir det någon förbättring för trafiken det är fullständig kaos och man kan undra vem det är som har lekt fram den här planen.

Länge har jag varit irriterad över bilar som genat över spärrlinjer, när de kommit via Röde orm på väg till Hisingen och Tingsstadstunneln, lika när det gällt att ta sig upp på Röde orm till Stockholmsfilen. Men efter att nu ha råkat köra de båda riktningarna så vet jag anledningen: de j-la puckona har inte gjort någon anslutning! 


En bro i bästa snurrstil, som kostat miljarders miljarder sammanlänkar inte filerna!


I tisdagens Göteborgs-Posten satt jag och läste om en man som separerat och som levt med sin dotter i sju (7) år som hemlös! Dottern var 9 år när de separerade och de blev hemlösa, idag är hon 18 år och bor nu tillsammans med en pojkvän. De två hade under de här åren haft 27 olika adresser, ett tiotal på olika vandrarhem. Man kan undra hur det står till med de där "öppna våra hjärtan" virrpannorna i den svenska Regeringen, de befinner ju sig bara längre och längre ifrån verkligheten.

I Göteborg ökar antalet hemlösa hushåll med barn jämfört med bara förra året. Men hur svårt kan det egentligen vara att få fingrarna ur för politikerna.

Anna Johansson, tidigare Göteborgskt kommunalråd, numera

infrastrukturminister i den här kakafonin till Regering, hon såg till att förvärra bostadsbristen ännu mer här i Göteborg. Som grädde på moset satt hon i  radion försvarade nedläggningen av äldreboenden i Göteborg på löpande band. Då kan jag säga att det vände sig i magen på mig. Nu sitter hon och sprätter pengar omkring sig på infrastrukturen så man funderar om det slutliga hjärnsläppet har infunnit sig. 

Igår satt jag och bläddrade mig igenom Vårt Göteborg, en tidskrift som Göteborgs stad ger ut till hushållen, där kunde man läsa om Amir flykting från Iran. Vad jag kan förstå genom en enkel huvudräkning så har han varit missbrukare redan vid ankomsten till Sverige på 90-talet och är det fortfarande, men nu fått bostad genom ett projekt som är importerat från USA. Han har flyttat från Umeå, Linköping eftersom han inte trivdes. NÄHÄ, inte det.

Jag förstår att det är billigare att placera dem i egen lägenhet med behandlingsassistent som sällskap och hjälp i vardagen. 


Men då känns det inte bra i magtrakten, en kille som är 47 år, som hittills inte gjort ett skapandes verk för att bidra till sin egen försörjning och som tycker att han gjort en bragd när han själv skruvat ihop sina IKEAmöbler!

Jag slår mig för pannan vid blotta tanken på att de här gamlingarna, som tvingas kvar i sina lägenheter fastän de är halvt blinda och lejonparten av dem är sängliggandes. De kan verkligen inte ha samma favör att någon kommer och pratar med dem, eller tar med dem ut i friska luften. Utan till dem står en ihjälstressad hemtjänst till förfogande i bästa fall. En hemtjänst som slänger in maten åt dem och ger dem piller ur ett pillerförråd, som skulle kunna ta död på en hel elefant. Sedan smäller ytterdörren igen och där ligger/sitter åldringen fast i väntan på döden!

När man läser om en natt i en bostad för förstlägenhet kostar cirka 500 kronor för en bostadslös, vilket går att jämföra med en natt på ett akutboende som landar på mellan 1 200- 1 350 kronor, då funderar man hur det står till bland hjärncellerna hos de här som styr och ställer i samhället. Man behöver inte vara något mattegeni för att räkna ut vad en månadshyra blir och vilka hål som läcker som ett såll i samhället. 


Samtidigt som kön av bostadslösa i alla kategorier växt till enorma proportioner.

Så läser man i dagens Göteborgs-Posten om ett till politikergeni, Claes Roxbergh (MP). Trots att han suttit som kommunalråd under lång tid, påstår han att han inte känner till vilka kommunalregler som gäller för utbetalning av arvoden! Han har mao bidragit till att felaktiga arvoden strömmat ut från skattekassan.

Nog börjar det bli dags för att införa särskild straffskala för politiker som härjar runt med våra skattepengar. Framförallt borde vi ha kompetenta politiker som kan åtminstone använda kulramen och ha någon form av framförhållning. De har ju lyckats köra hela samhället i sank!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar