Google+ Followers

torsdag 22 september 2016

Blindskär bland massmedia, journalister, stollar, folk i allmänhet och "visselblåsare"= av engelskans whistleblower.

Idag drar spektaklet med årets Bokmässa igång i Göteborg. Än en gång är temat yttrande- och tryckfriheten som står på agendan, liksom det var åren 1995, 2006 och nu år 2016, då den svenska tryckfrihetsförordningen firar 250 år.

Men än en gång så har ansvariga för denna mässa visat prov på det godtyckliga i yttrande- och tryckfriheten. De är helt uppenbart av åsikten att du får tycka precis som du vill bara du tycker som vi! Vindföljen är nog ett milt uttryck om dessa personer, men de är i gott sällskap, http://svenskamassan.se/sv/om-oss/organisation/styrelse/ det är den vinden som blåser som kastbyar runt om i Sverige. Där det blivit ytterst lättkränkt och favoritordet blivit rasism, som skall tysta alla former av oliktänkande.

Varför då denna klagan från min sida som t.o.m. mynnar ut i ett blogginlägg. Tja, det hela är mycket enkelt. Jag har betraktat spelet som pågått bakom kulisserna:

först var tidningen Fria tider välkomna och hade betalt uställningsbord. Plötsligt var det avdelning halt och förbud för tidningen att medverka. Detta efter samma protester som återfinns på politikertoppnivå, där de inte heller kan samarbeta med människor som i demokratisk anda har valts in i dagens Riksdag. Jag behöver väl knappast nämna vad detta partiet heter, där man under valvakan inte ens kunde stå bredvid dess partiledare!

Arbetsvägran skulle det heta på vilken annan normal arbetsplats som helst och som skulle fått rätt omfattande och vittgående konsekvenser. Men så hanterar man nu inte en självfixerad elit, som bara bryr sig om sig själv. Det är rätt festligt att se hur de nu en efter en tjongar in med skallen rakt i väggen, eftersom verkligheten hinner ifatt dem allt eftersom...

Åter till Bokmässan i Göteborg.

Nu är jag inte läsare av Nya Tider och har väl bara av olika anledningar ibland hamnat på den nätupplagan, när jag sökt annan information. Det är allt.

Men det hade varit intressant att lyssna till seminariet "När demokratins försvar blir ett brott" som äger rum på söndag 25 september kl. 11.00. Det å sin tur måste betyda att de som ansvarar för Svenska Mässan ansett att Nya tider gjort sig skyldiga till brott, eftersom de efter protester blev uteslutna. DET kunde ju ha blivit en nog så klurig juridisk nöt att knäcka för Svenska Mässans styrelse, eftersom ingen i Sverige får dömas utanför domstol.

Vad anledningen är till att två programpunkter utgått:

Lördag 24 september 12:30 – 12:50
Erich Mielke – mannen som var Stasi

och

Söndag 25 september 14:00 – 14:45
Zombier i finrummet

kan man ockå fundera en stund över. Här är årets utställare : https://bokmassan.se/for-besokare/utstallare/

Bland utställarna finns bl.a. den Moskén i Järfälla, som gästades av en homofobisk shiamuslimsk predikanten Farrokh Sekaleshfar, som ville avrätta homosexuella. Detta har gjort det hela ytterst komplicerat att få ihop hur de ansvariga för Svenska Mässan egentligen tänkte, eller gjorde ens det när det uteslöt Nya Tider. I alla fall verkar det vara mer knävecken som sagt sitt än förståndet.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hatpredikant-gastade-jarfallaforsamling
Det här är väl om något bevis för att religion är politik i allra högsta grad.

Nu gjorde de ansvariga för Bokmässan avdelning halt en gång till och plötsligt så får Nya Tider närvara...

Men lilla plaskdammen Göteborg är också talande för hur de förhåller sig med temperaturen ute i övriga världen.

För hur kommer det sig att inte EU, FN och Sverige sätter press på den turkiske despotin Erdogan, som tycks ha slagit någon form av världsrekord i fängslade journalister och där 3 nyhetsbyråer, 21 radiostationer, 16 TV-kanaler, 45 dagstidningar, 15 tidskrifter och 29 förlag läggs ner.

Hur kan det komma sig att Göteborgs-Postens Mats Johnson har omdömet i sin bedömning av Oliver Stones film Snowden, att Oliver Stone skulle vara en föredetting. Denne Mats Johnson, Göteborgs-Posten är inte ens upplyst om att Oliver Stone gjort en hel serie om världsproblematiken i dokumentärserien The Untold History of the United States, som är helt otrolig.

Var inte som Mats Johnson, utan ta dig denna tid, 1 tim 34 minuter och 26 sekunder och fundera över de stora tingen här i världen som Oliver Stone serverar på ett mycket lättfattligt sätt, det räcker att faktiskt få slutsummeringen av serien om man tycker att hela den är för mycket att ta sig igenom.

https://www.youtube.com/watch?v=0rbaQE9X5kg
Discovery Channel - The Untold History of The US: Bush & Obama: Age of Terror| Full Documentary
Tyvärr så försvinner youtubefilmen så snart jag länkar den till min blogg... Hokus Pokus!

Osminkat ber Oliver Stone i denna dokumentärserie: kan vi inte avliva myten om God Bless America på bekostnad av andra människor och nationer.

När whistleblower Edward Snowden skulle få priset Right Livelihood Award, fanns inte längre lokalerna tillgängliga, vilket naturligtvis är ett bevis för att svenska regeringen alltjämt är i maskopi med USA. Av det kan man bara dra en enda slutsats: i det här landet är inte Edward Snowden säker. Härifrån skulle Snowden med största säkerhet bli utlämnad till USA att ruttna i fängelse liksom Manning får göra och säkert också Wikileaks grundare Julian Assange, om USA lyckas sätta klorna i honom också. Jag har skrivit om dem i min blogg tidigare och jag har inte någon annan uppfattning idag.

Sverige är ett amerikanskt lydrike, det är bara att se hur det blev när CIA agenter fick utrikesministers godkännande att hämta ut och bortföra människor, som rimligen borde ha stått under svenskt beskydd.
Dåvarande statsminister Göran Persson sade att USA hotade EU med handelsblockad om de inte gick med på utvisningen. Insyltad ända upp till halsmandlarna var också dåvarande justitieministern Thomas Bodström, som påstod att han hade ingen aning om att egypterna kunde bli torterade i Egypten. Något som faller på sin egen orimlighet att Bodström inte skulle ha kunna inse.

Ändå fortsätter Sverige att mata USA med farliga situationer för vår s.k. neutralitetspolitik. Nu har svenskarna blivit ett lydrike under NATO som fortsätter att välla in med diverse krigsupptrappningar i Sverige. Vad USA har i Sverige att göra kan man som sagt var fundera en bra stund över, vad jag vet finns inget i Östersjön som vetter mot USA. Då måste man bege sig ända till Atlanten och där tycker jag att USA skall hålla sig.

Bokmässor likväl maktmänniskor, tyvärr 99 % av manligt kön, borde inse att vår enda chans att överleva på den här planeten är att respektera varje människa, oavsett hudfärg, läggning eller kön och inte minst naturen.

Berättelsen om Kung Midas borde vid det här laget ha stämt till eftertanke. T.o.m. rätt små barn kan förstå det budskapet, men helt uppenbart inte stor del av det s.k. vuxna gardet som anser sig stå över andra människor.Från Adlibris droppade det ner imorse ett mail om Angelägen läsning, dvs. boken som Sture Bergwall, alias den s.k. massmördaren Thomas Quick nu kommer ut med. Den avstår jag ifrån där boktiteln är "Bara jag vet vem jag är". Jag vet vem Sture Bergwall är i den del jag behöver veta något, jag behöver inte köpa den boken för att veta att han inte är den mysfarbror han länge önskat framställas som.

Sture Bergwalls egna historia går inte att sudda bort. I juni 1991 dömdes Sture Bergwall till sluten psykiatrisk vård vid Säters sjukhus efter ett misslyckat bankrån och helt uppenbart sexuella avvikelser på unga killar. Han har också stuckit ner en person med avsikt att döda, men kunde aldrig straffas, eftersom han redan hade dömts till sluten psykiatrisk vård.

I april 2015 skrivs han ut från Säters mentalsjukhus, efter tjugofyra år. Nio av dessa har han gått under namnet Thomas Quick, men själv har han också ansett sig ha en hel del andra alias i sina fantasier. Allt det här visar tveklöst på Sture Bergwalls histroniska drag, vilket även åklagaren Christer van der Kvast, som gjorde karriär på Thomas Quick genom att producera en massmördare, sannolikt också är behäftad av. Hur är man annars i stånd att t.o.m. negligera det som unika polisutredare kommit fram till och som han undangrävt och t.o.m. i vissa fall uteslutit ur mordutredningarna.

Jag vet att Sture Bergwall var anledningen till att en massa riktiga mördare gick fria och att det finns en hel radda människor, som han på olika sätt skadat för resten av livet och en del så länge de levde. Det räcker och blir över.


PS. än en gång är jag ledsen över hur bloggen rent tekniskt ser ut, det går inte att fixa till hur många gånger jag än ändrar på formateringen, det är likafullt goddag yxskaft. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar