fredag 12 augusti 2016

NATO...

Vi måste fjärma oss från Nato om vi vill slippa krig löd rubriken i dagens debattartikel i dagens Göteborgs-Posten.

Äntligen säger jag finns en nyanserad bild hur gräsligt Nato är för fredsarbetet. Här finns äntligen uppräknat alla avtal som Nato har brutit och hur de bara systematiskt arbetat upp en krigsapparat av guds nåde.
 http://www.gp.se/nyheter/debatt/vi-m%C3%A5ste-fj%C3%A4rma-oss-fr%C3%A5n-nato-om-vi-vill-slippa-krig-1.3688608

Varenda stolle som nu står i Sveriges Regering och Riksdag och hetsar till ett anslutande till NATO borde verkligen läsa den här utmärkta debattartikeln och ta sig en rejäl funderare. Den som inte förstår att Sveriges närmande till Nato har ökat risken för att Sverige dras in ett krig måste vara lovligt tappad bakom vagnen. Det finns all anledning att Sverige och andra europeiska länder stödjer alla initiativ, som syftar till avspänning och nedrustning - och på så sätt skapa en opinion som fjärmar oss ifrån Nato.

Oberoende amerikanska säkerhetsanalytiker som VIPS (Veteran Intelligensce Professionals for Sanity) bedömer Natos krigsspel i Rysslands närområde som ytterst provokativa och riskabla. Därför har också alltfler europeiska toppolitiker tagit offentligt avstånd från Natos aggressiva politik och det känns faktiskt som ett gott tecken, nu kan man bara hoppas att stollarna inom svensk politik också gör det.

Det sista vi behöver är att bli indragna i något Natokrig. Därför att det går inte längre att blunda för att länder med Natobaser i Rysslands närområdet löper en allt större risk att bli förstahandsval skriver debattörerna och de har nog dessvärre alldeles rätt. Nato visar sin krigslust och planering för ett storkrig mot Ryssland och demoniseringen av Putin torde peka tillbaka på dem själv, ingen annanstans.

Varför USA skall ha ett "försvars"robotsystem installerat i Rumänien och Polen det behöver man inte vara atomklyvare för att förstå. Det är väl deras nästa tänkta mål i deras krigssökande sjuka hjärna!


http://gun-m-ek.blogspot.se/2012/03/stjarnornas-krig-i-robotbyn-vidsel.html 
Steve McCurrys fotoutsällning i Oksnehallen i Köpenhamn - här bilder från Kuwaitkriget - ännu ett av de meningslösa krigen som USA varit insyltade i. Det finns bara ett enda som krig för med sig och det är allmän förödelse och slutet på det medmänskliga.

Ta bara den olagliga och USA-stödda kuppen (2014) i Ukraina, det håller på att blåsa upp igen och vart det kommer att leda till kan man än en gång undra över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar