tisdag 23 augusti 2016

Mellan varven får girigheten sig ett ansikte. - Här är ett av dem - multimiljonären Leif-Ivan Karlsson, ursprungligen från Överkalix numera bosatt i Tullinge.

Sedan 2014 har han fakturerat Migrationsverket 140 miljoner kronor för flyktingarnas uppehälle på två flyktingförläggningar, tja, det är nu en gammal siffra som ständigt tickar på dag efter dag.

Då kan man undra vad Migrationsverket och Regeringen gör, har de överhuvudtaget inte något ansvar över skattebetalarnas pengar.


Sju (7) personer som bor i ett rum på 20 kvadratmeter, ingen toalett på rummet och en enda toalett i korridoren som skall delas med 30 andra personer. Vad jag kan förstå måste det här vara fråga om en ren och skär hälsovådlig lösning.

OM nu inte Migrationsverket och Regeringen har något ansvar så borde hälsovårdsmyndigheten sätta stopp för denna galning, som ligger och vältrar sig som en fet galt i badkaret med skumpan som flankerar fotot medan han tjänar grova pengar på Regeringens infantila flyktingpolitik.

http://www.nsd.se/nyheter/overkalix/multimiljonarens-flyktingaffarer-granskas-10183208.aspx


Har han redan varit föremål för Uppdrag Granskning och redan där är det illa, så illa att någon med ansvar på Migrationsverket och Regeringskansliet borde ha agerat och framförallt reagerat för mycket länge sedan. Sedan att ens behöva läsa om eländet igen gör att det pyser ut ur öronen och jag är varken sosse eller sjukpensionär, en grupp som han hånar, för att inte tala om hans fullständiga arrogans:

http://www.svt.se/ug/bytte-ut-anstallda-mot-praktikanter 

http://www.expressen.se/nyheter/han-lever-i-lyxen--men-saljer-misaren/

http://www.svt.se/ug/ug-referens/praktikanterna

Men det är nog bra många giriga ansikten vi inte har sett någon bild och sett namnen på, dock är det lätthittat:

http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/fr%C3%A5n-bartenderskola-till-flyktingbarn-1.148537

Man kan fundera hur Migrationsverk och Regeringen diskuterar, har de överhuvudtaget inte något ekonomiskt ansvar med tanke på hur det ser ut för övrigt i samhället.
Skillnaden är bara den att Sagans Ebenezer Scrooge blev en bättre man - det blir aldrig verklighetens girigbukar, de är fullständigt omättliga.

Tydligen är det så att TV 3 är ett tillhåll för diverse skrupelfria personer och det är ju faktiskt inte första gången. NU skall denne girigbuk ha eget hov i TV 3, "Karlssons" skall programmet heta och sänds med början 23 augusti 2016 kl. 21.00. - Money Talks...

Den här gången tycker jag att SVT eller något produktionsbolag med lite uns av moral skulle göra motsvarade program från någon av hans flyktingförläggningar och hur de har som betalar hans hybris. Det kan väl knappast vara förbjudet att hänvisa till Leif-Ivan Karlssons egna "navelskådning" inför publik vad den består av och hur de boende på migrationsförläggningen, en jämförelse hela tiden borde nog vara rätt intressant att se. Då skulle t.o.m. jag se på reality-serie!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article23386031.ab

6 kommentarer:

 1. Du har så rätt Gun i din beskrivning av denne fuskare och lurendrejare. Man ska kanske inte döma någon efter utseendet, men i mina ögon ser han ut som en övergödd gris.

  Mad Max

  SvaraRadera
 2. Mad Max, det gör inte jag heller, men just DEN här gången retade det mig till max. Han utsätter redan utsatta människor för vidriga förhållanden, tjänar grova pengar på dem och behandlar dem vidrigt = med statens hjälp dessutom. DET är vidrigt när han påstår att det är fråga om svenska avundsjukan och tar sossar och förtidspensionärer som sina antagonister. Sedan skall han yvas ännu mer och skall ha "egen" dokusåpa, man slår sig för pannan. Större svinpäls får man väl söka efter utan att finna, möjligen några herrar som vi är bekanta med genom historieböckerna.

  Jag hoppas innerligen att någon gör geschäft på hans dokusåpa och gör en travesti på det hela med hans som underlag och jämförelse!

  SvaraRadera
 3. Nu fortsätter jag med en rad inlägg från Facebook, som jag finner rätt anmärkningsvärda p.g.a. dess innehåll.

  Här finns t.o.m. påstående om att TV-programmet Uppdrag Granskning skulle vara osakligt och snedvridet och att jag skulle vara komplett inkompetent därför att jag blivit hjärntvättat av SVT:s Uppdrag Granskning.

  För mig som ständigt granskar saklighet faller det på sin orimlighet att Uppdrag Granskning skulle vara ett förtalsTV-program producerat av SVT, som därmed skulle producera felaktiga fakta.

  Vad som talar emot det är att det inte finns någon anmälan mot Uppdrag Granskning.

  Sedan finns av FB-skribenten Per Nilsson Tuorda inte någon kommentar om de sanitära på flyktingförläggningen OCH att multimiljonären Leif-Ivan Karlsson faktiskt staplat in så många att bo under dylika förhållanden och helt uppenbart i vinstintresse, det behöver man inte vara atomklyvare för att förstå. Hade multimiljonären Leif-Ivan Karlsson nu gjort det p.g.a. sitt stora, om än defekta hjärta, så hade knappast de sanitära förhållandena sett ut som de gör och tillsammans med övriga länkar fått mig att faktiskt förpassa multimiljonären Leif-Ivan Karlsson till girigbukarnas högkvarter. Sanning att säga borde han ha haft råd att ordna de sanitära till en rimlig nivå om han nu faktiskt skulle vara multimiljonär med "stort och öppet hjärta" för flyktingarna.

  Men jag vill att Per Nilsson Tuordas inlägg på FB skall finnas med här, även om de nu är hämtade från FB och inte är fråga om några inlägg härifrån bloggen. Därför att som samhällsfenomen är de väldigt intressanta, hur Per Nilsson Tuorda tillslut kommer fram till ett kristallklart manschauvinistiska drag när sakligheten tryter. Det är ett fenomen som jag i egenskap av kvinna alltför ofta och spyless mött i det offentliga rummet!

  SvaraRadera

 4. Gun Ek Jag kan säga att mitt skratt det fastnar i halsen!
  http://gun-m-ek.blogspot.se/.../mellan-varven-far...

  Per Nilsson Tuorda I konsekvens med detta så är alla som ingår avtal med migrationsverket om ersättningsnivåer som staten via migrationsverket bestämt girigbukar som får skrattet att fastna i halsen.

  Alla godkända boenden följer dessa avtal så då måste alla som ställer
  upp för flyktingar vara girigbukar....Eller är det kanske så att det sticker mer i ögonen med vad han gör med de pengar han tjänar...???

  Beträffande Expressens artiklar som ex så är de uppenbart vinklade med diverse kraftord i syfte att demoralisera honom.

  Gnäll inte på dem som gör affärer med staten på statens villkor. Leif-Ivan har så rätt när han säger att hans största problem är de avundsjuka jantarna.

  Han är en offentlig person och då finns det såklart ett intresse i att granska honom, och han har en brokig bakgrund, men den är helt ointressant i fråga om flyktingboendena. Han gör inte något fel där. Gnäll istället på dem som ställt upp villkoren för verksamheten, typ regeringen.

  Gilla • Svara • 2 • Igår kl. 00:00 • Har redigerats

  Gun Ek Per Nilsson Tuorda HAR du överhuvudtaget läst HUR de bor?
  Gilla • Svara • 16 tim

  Per Nilsson Tuorda Igen! Leif-Ivans bolag följer de riktlinjer migrationsverket ställt upp. Klagomålen ska därför riktas mot migrationsverket. Att klaga på dem som ingår avtal med migrationsverket på deras villkor är missriktat. Och detta oavsett hur de bor.
  Gilla • Svara • 2 • 16 tim

  Gun Ek Per Nilsson Tuorda tror du på fullt allvar att Migrationsverket godkänt att man staplar in 7 personer i ett 20 kvm rum, som inte har toalett - utan det finns EN toalett för 30 personer i korridoren! - Ta nu och sätt dig ner och tänk efter om du klarar av det.
  Gilla • Svara • 16 tim

  Per Nilsson Tuorda Migrationsverket anser att 3 kvadratmeter per person är tillräckligt. På allvar...
  Gilla • Svara • 2 • 16 tim

  Gun Ek Per Nilsson Tuorda är det meningen att de skall riskera att bli sjuka pga bristande hygien? Ta nu och GE DIG! Skulle du själv bo under dylika förhållanden under flera år och veta att man betalar svindlande summor för ett dylikt boende! VET du överhuvudtaget hur mycket skattepengar som går åt till detta.

  Men fortsätt ni och hurra för dylika typer som inte ens drar sig för att hoppa på citat "sossar och sjukpensionärer för de har ju tid att gnälla".
  Gilla • Svara • 16 tim

  SvaraRadera
 5. Per Nilsson Tuorda Än en gång Gun!... Rikta kritik mot den som förtjänar den, dvs. migrationsverket. Om det är någon som gjort fel och ska ställas vid skampålen så är det dom och inte de som följer deras avtal. Allt annat är direkt felaktigt, missriktat och därtill ett tydligt bevis på att man är smittad av jantelagen.

  Det kan väl i viss mån ursäktas med att man valt att okritiskt svälja vad exempelvis expressen skrev häromdagen då hela undertonen i artikeln gick ut på att smutskasta Leif-Ivan istället för att objektivt belysa det verkliga problemet.

  Och för din info är grundersättningen för boenden runt 300 kr/dag och person. Sedan kan det tillkomma ytterligare ersättning för mat. Det är på intet vis svindlande.

  Däremot är ersättning för ensamkommande barn tämligen svindlande pga att de bor i HVB hem. Då kan den totala ersättningen uppgå till 3600 kr/dag, dvs grundersättning och en aktivitetsersättning. Men nu har inte Leif-Ivan sysslat med HVB hem.

  Gilla • Svara • 1 • 16 tim • Har redigerats

  Gun Ek Per Nilsson Tuorda är man så jävla dryg som han är och dessutom sitter på något som föranlett Uppdrag Granskning att agera, så kan du ge dig den på att det finns skit!

  Gilla • Svara • 6 tim

  Per Nilsson Tuorda Men ge dig nu.. Uppdrag granskning är ju samma vinklade skit. Du sväljer ju allt helt okritiskt.
  Dessutom har han varit ytterst välbeställd innan asylboendena kom in i bilden.
  Förlåt att jag säger detta, men jag uppfattar dig som jantelagen personifierad. Det är en mängd flosker hit och dit utan rötter och fötter.
  Gilla • Svara • 6 tim

  Gun Ek Per Nilsson Tuorda dito!
  Gilla • Svara • 6 tim

  Per Nilsson Tuorda Nu är det i alla fall så att jag har fakta på min sida, något du saknar.
  Gilla • Svara • 6 tim

  Gun Ek Per Nilsson Tuorda FAKTA? Är du verkligen läskunnig? - Nu avslutar jag och du får föra monolog...
  Gilla • Svara • 6 tim

  Per Nilsson Tuorda Jag börjar bli rejält trött på ditt svammel nu. För det första smutskastar du honom på grund av att han gör affärer med migrationsverket på villkor de själva bestämt.. Åter igen.. Klaga för fan på den som gjort felet, dvs ansvariga hos migrationsverket och regeringen.

  Din inställning är lika korkad som att skuldbelägga en bonde som fått en rekordskörd därför att gud fader själv fixat ett gynnsamt väder.

  I sak har du väldigt fel och när du blev överbevisad i sakfrågan så floskar du till det med att han är jävla dryg etc.. Du borde skämmas

  SvaraRadera
 6. Mitt inledande svar:
  Gun Ek Jag kan säga att mitt skratt det fastnar i halsen!
  http://gun-m-ek.blogspot.se/.../mellan-varven-far...
  där har jag avstått ifrån att klippa in FB:sidans helhet eftersom jag inte har något intresse i att fler skall hamna i min blogg. Jag respekterar deras åsikt om "vilkens rolig och hyvens kille miljardären Karlsson är". Det må kanhända vara så, men kastar man in ett eget TV-program i TV 3 är man knappast av den ödmjukare sorten, utan man vill visa vilken "sjujävla karlakarl" man är, fastän man kliver utanför alla ramar och är villig att gång efter annan skriva sina egna regler gentemot de som befinner sig i underläge och inget har att sätta emot och det är nog också det som fått Uppdrag Granskning att ägna ett helt program åt miljardären Karlsson.

  SvaraRadera