lördag 16 januari 2016

Regeringen enig om sänkt moms - samtidigt som det stormar värre efter ännu en i mängden skandaler.

Regeringen vill halvera momsen på vissa reparationsarbeten fr.o.m. 1 januari 2017, hörde jag på Ekot.

Det är för att det skall bli billigare att laga trasiga cyklar, skor och kläder.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet hoppas att det skall kunna bidra till att fler nyanlända får jobb. Med Vänsterpartiet har de ännu inte tagit upp frågan förstås. Det är som vanligt: deras budgetpartner är akterseglad och det skall bli roligt att höra vad som kommer att sägas i kommande förhandlingar.

Landet vars framtidsutsikter är att laga trasiga skor, kläder och cyklar!


Visst är det väl bra att man gör något åt alla dessa flerdubblabeskattningar, men nog liknar det mest de små tankarnas hjärnor. Det är inte utan att jag undrar om det här skall föreställa lösningen på den havererade Migrationspolitiken, där de kört varenda kommun ner i avgrunden på samtliga plan. Medan de som snorar åt sig 2-4000:- per dygn och ensamkommande flyktingbarn jublar och har sina fortsatta sötebrödsdagar ohämmat.

Så den där Henrik Schyffert, nästa ekonomisnille som förespråkar bibehållen Migrationspolitik, där man skall sitta bunkrad i förvar åtskilliga år och resten av alla nödställda miljoners miljoner människor lämnas därhän, samtidigt som man fortsätter att ge bidrag till diktaturstater och korruption! DET kan man ju inte annat än skaka på huvudet åt Henrik Schyffert uträkning, citat:
Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år”. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article21425559.ab
Sedan blir det där orden hängande i luften: Sen´då? och fortsättningen blir per automaik: skomakare bliv vid din läst! Det finns tillräckligt många stand up komiker i Regeringen, vi behöver definitivt inga fler!


Imorse när jag slog upp tidningen möttes jag av en förälder här i Göteborg, som hade sitt barn på 128 reservplats i dagiskön! Vad är det tänkt att de skall kunna leva på, skall de koka tallkottar och bo under en presenning, eller hur har den här lekstugan till Regering tänkt sig, att det skall fungera ute i kommunerna, nu när allt har havererat.

Själv har jag ägnat den sista veckorna åt att försöka finna ut någon lösning på hur jag skall lyckas ro iland en helt nödvändig byggnation av ett Attefallshus på tomten. Arg så att det pyser genom öronen har jag hunnit bli åtskilliga gånger under den här tiden, därför att jag inser verkligen hur baklänges det mesta är i det här landet.

Inte blir det så mycket bättre av att än en gång få höra hur det utnyttjas och körs i gräddfil. Ja, jag tänker på facket Kommunal, som har massor av underbetalda medlemmar ändå lever fackpamparna, som om de vore småkungar och drottningar. Samtidigt som jag själv fått 52:- mer i börsen i månaden i år, godkänd arbetsskada till trots och kriget mot AFA pågår alltjämt. Men å andra sidan Gud skapade ingen brådska det gjort inte AFA heller, det var ju bara 24 maj 1989, som himmel och mark bytte plats och livet och tillvaron aldrig någonsin blev desamma igen.


Hade det nu inte varit för att jag fick det i brevlådan just precis idag hade det kanske kunnat passera, med en uppgiven axelryckning och ännu ett krasst konstaterande att det är så det är, när man lever i Dårarnas Paradis. Men att få det här kastat i ansiktet med rika avgångsvederlag för Kommunals kassör, sån´t som enligt min mening och säkert fler med mig, borde leda till ett regelrätt åtal, det blir dagar som dessa liiiite väl mastigt att tugga i sig.

Är inte det här ett solklart brott: trolöshet mot mot huvudman, dvs. riktade mot medlemmarna i Kommunal? Borde inte åklagare som för övrigt tycker att det är fritt fram att röva bort gravt funktionsnedsatta från sina hem, agera nu, eller är det att ha alltför stora förhoppningar om lika inför lagen. Vad säger kammaråklagare Thomas Hagman vid åklagarmyndigheten i Kalmar och Vice överåklagare Mikael Björk vid Utvecklingscentrum/Åklagarmyndigheten i Göteborg?

Än en gång har utrikesministern Margot Wallström skitit i vasken, hade det inte genom media uppdagats, att även hon dragit fördel av fackpamparnas ryggdunkningssystem så hade hon fortsatt att tiga still. Bestickning? Ja, det är inte utan att det vänder sig i magen med tanke på alla bostäder som saknas för vanliga dödliga.


Vi är inte direkt lidande i den här familjen, men blotta tanken att den fullvuxna dottern behöver lägga ut 3-4 miljoner för ett litet kyffe om 50-60 kvm som man kan backa sig ut och in i, det är ju bara helt skruvat. Det är så skruvat att det inte går annat än att sätta sig till motvärn! - ALDRIG i livet! Glöm det!

Det saknas bostäder och ändå går ändå det inte att snirkla sig förbi byråkratin, utan att bli bestulen på kuppen av staten, som skall snora åt sig ännu mer på vägen. Det är ju inte så att de inte tänker belägga den eventuella Attefallsbyggnaden också med skatt på skatt på skattens skatt, det har jag inte heller trott, att jag skulle komma undan med. Men att de skall lägga ut så många käppar i hjulen under vägen och kostnader att det hela kan bli en omöjlighet: det gör mig helt enkelt heligt förbannad!


I det här skitsamhället är det de som redan har pengar och makt som hela tiden gynnas. En nybyggnad på tomten är ju inga större problem med för dem, de kan väl betala hur mycket tillkommande kostnader som helst förutom själva byggnaden, eller de kanske klarar det med en ryggdunkning och kontakter som gör att de får allt gratis fixat, där någon annan får stå för notan. De behöver ju inte bry sig om att det varken finns Rot-avdrag för det ändamålet, eller ens bostadsanpassning för dylika behov som i mitt fall, utan istället tillkommer en massa merkostnader som staten skall snora åt sig i byråkratisk och sedvanlig anda.

Här skulle den lilla frirutan Attefall behövas för oss allihop, där vi hade kunnat kombinera det med boende och möjligheter för mig att ha någon form av annan tillvaro än prisgiven & fången mellan fyra väggar dagtid. Tillvaron hade underlättats en hel del och dessutom hade jag kunnat göra en samhällsinsats i en miljö som brottas med våldsamma integrationsproblem. Det är ju inte så att jag inte kan vara till samhällsnytta med tanke på mitt CV.Men som handikappad skall man fan i mig försmäkta mellan fyra väggar dagarna i ända. Det är ju en sak. Men att bli dunkad i huvudet av myndigheterna hela tiden trots godkänd arbetsskada och all den där andra skiten som inte fungerar i samhället i alla andra lägen. Man kan bli skogstokig för mindre av att bara att ens med tanken närma sig det hela.

På något sätt blir det bara grädde på moset att tänka på, att precis hela Göteborg numera, mer eller mindre är avstängd för alla som har svårt att ta sig fram. Det går inte ens att få välja vilken biograf man vill besöka, eftersom det inte finns p-platser som räcker mer än 2 timmar i anslutning av biografen. Dessutom har Trafikverket lyckats lägga om hela stan så att man behöver göra en större världsomsegling där man skall köra upp och ner på trottarliknande ställen och in på kombinerade gågator. Nej bussfiler skall det vara överallt, som har tagit normala körbanor helt i anspråk!

Jag var in på Centralstationen i onsdags, där har de t.o.m plockat bort alla de gamla vackra bänkarna, dvs. sittplatserna, så nu är det tji i helsicke att ens slå ner rumpan fem sekunder för att förmå sig gå vidare direkt på benknotorna i den långa ökenvandringen.

De här stackars satarna som skall åka kommunalt till sina jobb har det ännu värre! Indragna turer och omläggningar så man får fundera om de är helt felskruvade under hatten, de här knallkorkarna som bestämmer.


Det måste vara enkelt att heta Bo Larsson och vara den ansvarige på Trafikverket i Göteborg, man behöver inte ta något som helst ansvar för något av det man håller i rodret för.

Själv håller jag att starkt kort för att Göteborg kommer att vara totalt konkursmässiga långt innan ens fablernas värld är till ända dvs. det här som kallas för Västlänken. Innan det är iland har man dessutom skövlat alla gamla träd och skadskjutit alla gamla vackra hus, eftersom det är omöjligt att inte göra det, när man skall gräva runt i leran. Göteborg kommer att bli ett nytt LKAB-land, som det sönderskjutna/sönderskakade Malmberget. Men hottentotterna i Regeringskansliet de bara fortsätter att nicka JA, trots att Riksrevisionen fått skrämselhicka.Idag undrade Herr H om jag trodde på tomten också, eftersom jag trodde att jag skulle bli uppringd av bossen på fastighetskontoret i Göteborg, som var utlovat på förmiddagen. Men det kunde jag ju bara glömma. Hon den goda Annika hade väl tagit fredagsledigt på eftermiddagen. Det är ju alltid roligare för den som slipper vänta än för den som får vänta.

Jag är inte den som ger upp första taget, eller ens kommer på tanken att ge upp, eftersom jag starkt tror på att det alltid finns lösningar till alla problem. Men nu börjar t.o.m. jag att misströsta: hela det här samhället verkar ha gått åt det där stället som är betydligt varmare än vad termometern visar.

2 kommentarer:

  1. Vad många kraftuttryck är du arg Gun?

    SvaraRadera
  2. Arg är väl kanske inte rätt ord. Jag vet att det ser illa ut med svordomar och ännu värre är det väl egentligen med svordomar uttalade direkt ur mun. I mitt fall rör det väl sig snarare om frustrationer och besvikelser över hur människor är kapabla att agera så egoistiskt, att man funderar hur de egentligen är funtade. Det känns verkligen inte normalt att människor i dessa positioner agerar som man gjorde på 1600-talet då det verkligen handlade om maktfaktorer mot den lilla människan. Vi är ju faktiskt där igen och någon likhet inför lagen vete gudarna om det någonsin har funnits mer än på pappret. Med handen i backspegeln har jag svårt att faktiskt se det, tyvärr!

    SvaraRadera