Google+ Followers

söndag 13 december 2015

Vare sig det nu är Lussi, en kvinnovarelse med onda egenskaper, som kommer ridande genom luften med sina lussiferda följeslagare, eller den manliga motsvarigheten: Lussegubben,

hör man nästan att det är fråga om Luciferiska krafter. Lucifer kanske inte behöver någon närmare presentation, i alla fall inte i tider.
Om Lucifer/Satan lär Jesus ha sagt:

”Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader.” (Joh 8:44)

Vem var då Lucifer från början? Tänk att det vet den här skrivande ateisten: Lucifer var inget annat än en fallen ängel. Hur lätt det är från det ena till det andra steget det behöver man inte betvivla det minsta lilla, när man ser vad människor är kapabla till att göra mot dem som har minst att sätta emot.

Jag tänker inte bara på krig, utan jag tänker på vad socialen, den kommunala LSS-verksamheten, förvaltare och överförmyndaren i Mönsterås kommun är kapabla att göra mot en multihandikappad kvinna, som förvaltaren olovligen fört bort från sitt hem. Dvs. utan att det finns ett beslut om något omhändertagande!

Resten lär jag ha anledning att återkomma till om myndighets-Sverige inte vaknar upp så här, när det hela firat 1-års jubileum med råge av det olovliga bortförandet och eländet som pågår runtomkring kvinnan och hennes familj bara får fortgå! Det är också beklämmande att se hur en kammaråklagare i Kalmar sitter på dubbla stolar och definitivt har rubbat allt vad rättssäkerhet heter
.
 


”Den luciferiska läran” (”the luciferian doctrine”) är både ett begrepp men också något som användes av ”frimurarbiskopen” Albert Pike, en av de mest inflytelserika frimurarna någonsin. Det finns mycket här i världen som man tycker att vi kunde få leva utan: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=sv&prev=search&rurl=translate.google.se&sl=en&u=http://www.secretsofmasons.com/indexa.htm%3Fid%3Dharrisate&usg=ALkJrhjFtt7Qj9gpGh6z-1QcAU859xjs7g 

Hockus pokus skulle man också kunna avfärda det hela till om man inte visste hur mäktiga dylika "herrkonstellationer" är i verkliga livet där de har mer vittgående inflytande än många anar sig till. Jag har skrivit om Frimurare flera gånger bl.a. http://gun-m-ek.blogspot.se/2011/12/beckettpjas-fran-helvetet.html
eftersom jag många gånger i livet stött på dessa både på Malta, i Italien, Frankrike och inte minst inom "herrvärlden" här i Sverige, där makteliten sköter all verksamhet i det fördolda. Kliar du mig på ryggen så kliar jag dig på ryggen.

Sedan hur det hela gyttrat ihop sig med den stackars Lucia, som levde på 300-talet i Syrakusa är dock en helt annan historia. Som vanligt är det fråga om manlig makt över kvinnor. Temat återfinns överallt liksom inom dagens terrorverksamheter.  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia_%28helgon%29


 Egentligen är det synd att Karl Gustav Ossiannilssons "Himlen hänger stjärnsvart", inte fått mer spridning från skolbänken. Men på 90-talet kom den efter en omröstning i Lärartidningen på en 6:e plats som populärar Lussemelodier. Dock måste jag tillstå att från skolans håll är det blankruta i mitt huvud, som det mesta jag idag vet.

Karl Gustav Ossiannilsson (som från början hette något annat) skrev texten 1902 vars text tonsattes betydligt senare av Sven Körling. Körling tonsatte endast de två första stroferna på 30-talet. Tråkigt nog med ändringar av ursprungstexten. I Ossiannillssons original står det "Himlen hänger järnsvart", vilket jag spontant kan känna är en djupare och målande beskrivning. Körling har dessutom bytt ut flera ord: kolmörkt mot beckmörkt, kring mot till, stojande mot jublande, de mot och, samt sjunga mot jubla.

Kanske var Sven Körling en Lussegubbe, som var den kvinnliga motsvarigheten till Lussi. Lille bonusbarnbarnet ville i vart fall vara Lucia, när det var dags för Luciafirande på förskolan och tur var väl det, eftersom det inte fanns någon annan som ville vara Lucia. Han har tagit sitt uppdrag på allvar eftersom han varit Lucia ända sedan i fredags.

1 kommentar:

 1. Himlen hänger stjärnsvart och snön ligger blå
  och mörkret är så beckmörkt och stjärnorna så små.
  Skumma ligga stigarna där mänskobarnen gå,
  och tysta ruva stugorna med snöskägg på.
  Då komma väl de hundra, då komma väl de tusen
  Lusseknektar vandrande kring husen.

  De vandra kring med stjärnljus,
  de vandra kring med bloss,
  med masker och med narrspel, en jublande tross.
  De bulta hårt på rutorna så isen går loss,
  de buga sig, de bjuda sig till gästning hos oss.
  De vandra kring med visor som jubla och tralla,
  så backarna och skogarna de skalla.

  SvaraRadera