Google+ Followers

söndag 29 november 2015

Götatunnelns ut/infart och övriga mindre lämpliga platser är bostad till hemlösa företrädesvis av fattigmänniskorna från Rumänien.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2911276-har-bodde-16-rumaner-i-en-manad

Själv kom jag från ett läkarbesök i torsdags och höll på att korka ihop av att stå inne i bilkön i tunneln. Fy, farao vad intelligensbefriat att bygga en tunnel där man kan bli stående i avgaspyrande bilkö. Jag hade så ont i huvudet innan jag nådde tunnels utfart att jag kände mig direkt illamående och sticket i bröstet har ännu inte gett med sig, som jag kände av redan inne i tunneln.

Hur många utländska långtradare som var före mig i kön, gick inte ens att se på de mer raka sträckorna. Eftersom jag använt evakueringsdörrarna att lära de små telningarna att räkna, både framlänges och baklänges, visste jag när kön stod still vid nr 5, att pinan inte var slut förrän jag hade hunnit fram till nr 15.

När jag kom ut ur tunneln och passerade brobalkarna insåg jag, att det är fullbelagt igen på den plats där de för bara ett tag sedan var borthysta ifrån att slå läger. Nu hade man t.o.m. sprayat på cementväggen vem som bodde var, som gråsparvarna på en telefontråd i vinterkylan. Förra vintern låg de helt öppna i sina bylten, i år har många av dem köpt de här billiga små tälten som finns att köpa på "gubbdagis".

För mig är det totalt obegripligt att Sveriges i egenskap av medlem i EU inte sätter ordentlig press på Rumänien. - Jag måste ärligt och uppriktigt säga att jag börjar bli mer än lovligt less på att ständigt ha en pappmugg uppstucken under näsan så fort jag råkar röra mig ute där det finns affärer. Sedan spelar det ingen som helst roll varthän jag än är i Sverige så är det ändå detsamma. - Här kan man snacka om en tiggarinvasion av sällan skådat format.

Centralstationen i Göteborg undviker jag helt enkelt i möjligaste mån, därför att där blir man faktiskt antastad av dem i kluster och där är det inte fråga om någon snäll förfrågan, utan där har man pappmuggarna eller tidningarna hängande direkt instuckna under näsan på ett sätt som absolut är någon försynt förfrågan, utan ett regelrätt krav! Så är det även om man sitter och fikar någonstans inne på Centralstationen och är inbegripen i ett samtal med den man är ute tillsammans med. Pappmuggen eller tidningarna instuckna direkt nära ansiktet, som ständigt avbryter alla former av samtal effektivt! 


Jagad blir man också av dem när man är på väg att stiga på tåget! F@n vad less jag är!

Idag är de första advent och jag har i vanlig ordning slitit med att hjälpa mig själv och andra utsatta människor boende i det här "förträffliga landet - Godtycklighet". Medan Herr H och dottern fick släpa fram adventsljusstakarna. Det där med adventspyssel lyser med sin frånvaro även i år. 
Jag hittade som omväxling ett foto på mig själv taget i Malmberget en advent 1978 hos ett par vänner. Dvs. på den tiden det fanns tid för den egna själen att hinna med i tillvaron, trots att jag var en ensamstående heltids- tillika dubbelarbetande mamma, som skulle dra omsorg om mina barn helt på egen hand. - Det här samhällssystemet har alltid bara passat in för de giriga!
Ibland är det bättre att se tillbaka än vara i nuet, där själen inte hinner existera p.g.a. att man hela tiden måste slåss mot girighetens & maktmissbrukens människor för att överleva.

- Vilket land och vilka avarter till medmänniskor vi fått i det här landet!

2 kommentarer:

  1. dubbelarbetande ensamstående mamma?

    SvaraRadera
  2. Japp! Dubbelarbetande ensamstående mamma, som själv har fått försörja mina barn helt och hållet! = Hur många utredningar jag skrivit om nätterna skulle nog slå de flesta med häpnad. - Men så har mina barn också kunnat uppskatta sin mamma på den tiden det begav sig.

    SvaraRadera