Google+ Followers

lördag 24 oktober 2015

Visserligen har Anton Lundin Pettersson gjort sig skyldig till ett vansinnesdåd, men blir det så mycket bättre av att föra ut en massa spekulationer om hans person?

Redan samma dag som dådet skedde surfade jag in på en av kvällstidningarna. Det kan hända att jag minns fel, men jag vill minnas att det vara Expressen som hade ett inspelat intervjuklipp.

I vart fall var där en journalist som intervjuade två invandrarpojkar. De berättade att en av dem hade frågat Anton Lundin Pettersson om de fick ta ett foto av honom med mobilkameran i det som de upplevt som en "grym utklädsel". Anton Lundin Pettersson hade grymtat ett jakande svar, att det fick de tillstånd att göra. Enligt den pojken som lämnade en väl sammanhängande berättelse finns inte mycket till tvivel att fundera över, att det inte skulle ha gått till på det viset han klart och tydligt redogjorde för inför journalisten.

Fortsättningen på den sammanhängande berättelsen inför journalisten hände därefter följande. Det kom en auktoritär lärare fram till Anton Lundin Pettersson och ifrågasatte vad han höll på med. Enligt den sammanhängande berättelsen inför journalisten stack då Anton Lundin Pettersson läraren i magtrakten med svärdet. Läraren skulle då har lyft på tröjan och sannolikt till en början inte varit på det klara med att ha blivit skadad. Det skulle pojkarna och läraren ha insett först när de insåg att det rann blod ur sticksåret. Pojkarna hade då blivit livrädda av vad de sett och sprungit därifrån allt vad de orkade. 


Av allt att döma måste det vara den 41 årige läraren, som senare enligt uppgifter skulle ha huggits i bröstet istället och som under gårdagen enligt uppgift skulle ha flyttats till Sahlgrenska sjukhuset för avancerad specialistvård. Jag undrar vilken nationalitet den läraren hade, eftersom media inte poängterat den lärarens nationalitet, eller den elev som också är svårt skadad.

Åklagaren som senare intervjuades i SVT 1 TV-nyheter senare under kvällen framlades det som om det skulle ha varit fråga om främlingsfientlighet. Exakt hur orden föll minns jag inte exakt, men det var i termer som hade allt övrigt att önska med tanke på att utredningen med 100 % endast var i dess linda!

Ett mycket olyckligt sätt att uttrycka sig av en åklagare även om mediadrevet aldrig brukar förneka sig.
Det är förvånansvärt mycket uppgifter och spekulationer i en brottsutredning som florerar, vilket inte känns ok. Det har slagits an mycket av hat, rasism, högerextremism och främlingsfientlighet, men än så länge har inte hörts ett enda ord om vilka upplevelser Anton Lundin Pettersson kan ha haft av sin skolgång och av auktoriteter runtomkring honom själv, eller ens vad som kan tänkas ha utlöst vansinnesdådet.

Det är inte så att ett dylikt dåd går att försvara, men man får inte heller glömma bort att det inträffade förblir en djup tragedi för samtliga inblandade.

Klandra den undermåliga Migrationspolitiken gör verkligen inte någon med automatik till någon rasist.

Det är mycket som man får sig till livs, när man läser vad den mördade 20 åriga Lavin Eskandars, som för övrigt var född i Sverige. 


Hans vän Fakih säger om sin mördade vän. Han har nått hjältestatus genom att han offrade sig för eleverna och citat: aldrig - aldrig bäddat sin säng. I hela sitt liv..... http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2874103-vannerna-kan-inte-forsta-att-lavin-ar-borta

Karim Fakih

Den mördade skoleleven Ahmed Hassan 15 år har också en sörjande familj. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar