Google+ Followers

torsdag 22 oktober 2015

Skoleleverna på Bräckeskolan (en F-6 skola) har det verkligen inte lätt nu för tiden!

Rektorn har infört mobil- och surfplatteförbud under skoltid i hopp om att stävja mobbing och trakasserier på sociala medier, men också att de inte under skoltid skall bygga på de hängande gamnackarna och rent av skall tillägna sig lite fysiska aktiviteter under rasterna.

Arma ungar hur de har det nu för tiden, de kanske rent av måste hänga av sig mössor & ytterkläder, eller följa med i undervisningen.

Annat blir det när de kommer ut i arbetslivet, där kan de säkert få fortsätta med att kalla varandra för bög och hora, strunta i arbetsrutiner och komma och gå som de vill och framförallt OM de vill...


Igår var jag och Herr H på Göteborgs konstmuseum och inte speciellt förvånande var det väldigt många som stod med mobiltelefonen i handen, djupt försjunkna i vad det stod på skärmen trots att stod i grupper som samtalade med varandra. T.o.m uppe på utställningsplanen satt det ungdomar, som istället för att studera konsten satt och pillade på sina mobiltelefoner, med gamnackarna i ett mycket krökt läge.

Ett kort besök ute i verkligheten får mig att bli fruktansvärt illa berörd över hur mänskligheten har blivit: totalt beroende av sina mobiltelefoner (vad de nu än må kallas för i modellväg....)

Lika eländigt har artisten Christer Sandelin det idag, eftertankens kranka blekhet kan man väl kanske likna det vid. Eftersom han enligt "de som känner till det" av allt att döma har raderat sina inlägg på Facebook, där han ville se Jimmie Åkessons (SD) som statsminister nu p.g.a. de stora flyktingströmmarna, som det saknas platser och ekonomi för.

Genast var den sociala mobben igång även från den s.k. kändisvärlden bl.a.: 


Karin Adelsköld som kallade Christer Sandelin för "rövhål"
Henrik Schyffert som skrev "har du mixtrat med dosetten nu igen?"
Niklas Strömstedt om att "vill ha dig i mörkret hos dig" helt plötslig fått en ny betydelse

Man har belagt Christer Sandelin med att vara främlingsfientlig och raljerat över hans dyslexi. Han benämns också som före detting, trots att han varit musikkändis sedan 1983 med en hel del hits bl.a. i USA.


Borde Christer Sandelin inte veta att man skall vara en död fisk, som flyter med strömmen oavsett vad saken gäller...
2 kommentarer:

  1. här är det en som tycker precis tvärtom vad du tycker

    http://www.aftonbladet.se/debatt/article21637108.ab

    SvaraRadera
  2. Ja, jisses! Men så ser också världen ut som den gör. Det är ju bara att befinna sig i vilken folksamling som helst eller titta in på en skolgård för att kunna konstatera hur det är.

    SvaraRadera