Google+ Followers

onsdag 2 september 2015

Journalisten Joakim Lamottes debattartikel i dagens Göteborgs-Posten: "SD håller på att bli en ny folkrörelse".

Sanning att säga vet man ibland inte om man skall skratta eller gråta åt eländet, som den här tidningen kan fabricera. Ibland verkar det vara måtto: "ju mer skitsnack desto bättre".

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2819405-joakim-lamotte-sd-haller-pa-att-bli-en-ny-folkrorelse

Sucka mitt hjärta sucka...  

Jag tänker inte ägna mig åt Sverigedemokrater-hysterin, därför att till skillnad från Joakim Lamotte så kan jag vår egna svenska historia och den är inte speciellt smickrande. Dock verkar nutidsmänniskan ha dålig allmänbildning och den bristen uppfyller journalisten Joakim Lamotte med råge. 

Han har tydligen aldrig hört talas om alla dessa nazister, som det vimlade av under andra världskriget i Sverige och även dessförinnan. Inte känner han heller till olika partiers mörka historik, liksom att rasbiologin användes av Hitler och var sprungen ur Sveriges lärosäte.

Sådana politiska sammanslutningar som Sveriges nationella förbund, etc. har tydligen gått hans näsa förbi. Men man behöver inte lägga så väldigt många pusselbitar för att komma fram till dagens parti, som kort och gott kallas för "Nya Moderaterna".

Lisas Kiosk i Gällivare hyser idag Nya Moderaterna. Sug på den beska karamellen om du klarar av det. Jag avstår mer än gärna!

Alla vi som har någorlunda allmänbildning vet också att nationalsocialism har en något tråkig historia i bagaget. Jag skulle vilja påstå att alla ismer har rätt tråkig baksida av myntet. Det är också av den anledningen jag inte anammar vare sig politik eller religioner.

Sanning att säga trodde jag inte att jag skulle ha anledning att återkomma till denne navelskådande journalist, Joakim Lamotte, som verkar vara långt ifrån det som i mina ögon kallas för journalist. http://gun-m-ek.blogspot.se/2014/07/joakim-lamotte-frilansjournalisten-som.html
Men idag insåg jag att han inte ens är medveten om kvinnoförtrycket, som han så starkt reagerade över, när det gällde sagofigur Alfons Åberg. Men det är klart en sagofigur är ju mer affektframkallande än religionens förtryck av kvinnor, i alla fall om man är journalist och heter Joakim Lamotte är det så.

Sedan måste jag i ärlighetens namn säga, att jag fortfarande inte förstår något av de här som vandrar fot och är så upprörda av att det inte kan vara fri invandring under nu rådande premisser, när ekonomin för denna misshushållning och migrationspolitik rakat i höjden och blivit ohållbar. Så ohållbar att man nu inser att det här kommer att gå käpprätt åt skogen om den här utvecklingen fortsätter. Dvs. på kvällen får den late brått...och då måste det ju viftas omkring, därför att någon syndabock måste man ju till varje pris hitta för de egna tillkortakommandena.

Mycket av pajkastningen kan vi tacka den undermåliga Migrationspolitiken som förts alltför länge. Förutom att den är fruktansvärd inhuman har den fått en allt större skara av ljusskygga individer, som med största nöje skor sig på andras elände och kriminalitet följer i dess spår per automatik. Just nu importerar vi ännu mer elände, som vi dessutom inte har något koll på hur illa de egentligen far. Mer än 100 tals gatubarn bara i Göteborg, som lever vind för våg och som man nu börjat erkänna, trängda, att det är inget nytt.

Det jag länge hävdat är att det måste stå varje människa fritt att öppna sina hem och se till att de kommer i arbete och ordnade förhållande istället för att de placeras i ett ändlöst väntrum, som kostar statskassan svindlande summor. På så sätt skulle vi också återfå en blomstrande landsbygd och saker och ting kunde ske under lite mer rim och reson.

Det är bara att se och lära av islänningarna vars regering bara ville ta emot 50 flyktingar, medan 10 000 islänningar erbjöd sig tämligen omgående, att ta emot flyktingar i sina egna hem! -  Hur många svenska nyhetsmedier har rapporterat om det? Ingen vad jag vet.

Hur många ödehus och hus som står tomma större delen av året har vi i det här landet Sverige, som skulle kunna hysa flyktingar. Hur mycket möjligheter finns det inte att omgående sätta dem i skola och arbete, de vuxna har mestadels ett annat yrkeskunnande som sedan länge blivit en saga all i Sverige. När korsbefruktning sker utan byråkratins inblandning blir det som allra bäst. Allt behöver inte starta storskaligt för att bli bra, tvärtom är faktiskt allt som oftast den allra bästa lösningen att börja i liten skala och ha det så. Byråkratin är därför Sveriges största hot inför framtiden, därför att ingen har någon överblick över någonting längre. Varken rättsvärlden eller något annat för den delen heller, som många i sin enfald tror att där råder strikta lagar och regler. NOP! så är det inte. Glöm din dröm om du nu överhuvudtaget hade någon sådan kvar.

Sedan för guds skull sluta upp med långpuckarna och inse att de flesta människor som flytt undan krig och förföljelse aldrig når längre än länderna i dess närhet. UNCHR som SD ville öka stödet till behöver pengar och det är betydligt billigare och humanare att betala pengar till den kassan och hjälpa betydligt fler, än att vi leker skenheliga änglar, som exkluderar de allra flesta. Sveriges Migrationspolitik är rena rama katastrofen för alla inblandade. Den där lekstugan för välbetalda lobbyister= EU, den kan lika gärna läggas ner om man inte ens kan ta ett gemensamt grepp och göra något radikalt åt den krisartade flyktingsituationen.

Men det tar inte slut där, allt det här rasismsnacket har tagit fokus ifrån de verkliga problemen och orättvisorna, som blir alltmer utbrett i Sverige. Det där förstår alltfler och det förstår inte de som fortfarande går omkring i det här träsket och tror att lösningen bara är en enda. Ett antingen eller. I det här landet har vi inte längre varken bostäder och arbete till det uppväxande släktet och många fler därtill, som fösts ihop i storstäderna. Man kan undra vad det är för fortsatt idioti, som inte tycks ha någon ände. Är det ingen som är fullvuxen i det här hela och som kan stoppa ner foten och bromsa innan hela skutan gått över styr.

Vad är vitsen med att stapla barn i storstäder på hög där de inte har vare sig fri luft eller möjligheter till en human uppväxt. Lägga ner landsbygden påbörjades som bäst redan under 50-talet av staten själv! Där det lilla blev förkastligt och i dess spår följde den ena konkursen och storbruket efter det andra. Vad var vitsen med att inte kunna försörja sig i liten skala, vad var vitsen med att lägga ner landsbygden, avfolka byarna. Det där ordet vad kan bli hur många som helst, inser jag så snart jag bara skrivit två av dessa "vad"...

OM man nu sover på saken lite och gör som f.d. statsministern Fredrik Reinfeldt sa: "öppna våra hjärtan" behöver man inte gå längre tillbaka än till min egen uppväxt. Hur många var det inte då som hyste de som inga bostäder hade och såg till att det fanns arbetstillfällen av de mest skilda slag. Hur många är vi som gjort humanitära insatser för våra medmänniskor. Jag tror, handen på hjärtat, att vi är rätt många i det här landet som gjort det utan att få något betalt för det, eller ens förväntat oss något betalt för det.

Hur många kan Fredrik Reinfeldt själv hysa? Hur stort är egentligen hans eget hjärta? VAD har han själv sagt om den saken? Med dylika inkomster och möjligheter borde han väl kunna försörja en storfamilj från vilket flyktingland som helst, eller se till att hyra dem ett hus på landet till självkostnadspris och att de där själva kunde bli sin egen lyckas smed, de har ett liv bakom sig och det livet bestod också av något. Sannolikt inte stekta sparvar som flög in i munnen på dem. Hur många hus finns det runt om i våra byar, som ändå bara står där och förfaller sakta men säkert, eftersom ingen bor där längre. Har egoismen verkligen gått så långt att vi hellre ser något förfalla än unnar någon annat något?


Om man gör en sådan inventering hur många byar skulle då komma att blomstra igen. Hur många marker i träda och igenvuxen skog och gamla hantverk och egen försörjning skulle då komma igång. Jag gissar att vi skulle kunna se ett helt annat land, ett betydligt bättre land, som gör något konstruktivt för människan. Gör världen till en lite bättre plats att leva på. Jag har kommit till en punkt i livet där jag inser, att man kan bara äta sig mätt och några större behov har människan egentligen inte än att kunna leva i frid och fred, när det kommer till kritan. Leva meningsfullt har mycket lite med pengar på hög att göra.

Ställa sina egna frågor istället för att göra som journalisten Joakim Lamotte gör, gnäller utan förstånd, sans och balans. Skall man förstå något måste man först vilja lyfta blicken från det egna navelluddet. I annat fall blir det trassligt värre.


Jag har haft förmånen att ha vuxit upp med många goda förebilder runt omkring mig, människor som inte själva hade något, men som ändå kunde erbjuda både hjälp och medkänsla på ett handgripligt och praktiskt sätt. Men de satt inte på någon välbetald politikerpost och tappade aldrig heller fotfästet och ägnade sig inte heller åt girighet. Jag tror att den människotypen finns det fortfarande gott om bara man gör en seriös inventering och låter landet genomsyras av goda föresatser istället för att lägga dem på sura molekylers girighet, som trasslat in sig i det egna navelluddet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar