Google+ Followers

onsdag 9 september 2015

Apropå bilden av den döda flykting 3-åringen som kablats ut i media och social media. Nedanstående inlägg har jag hämtat ifrån FB och jag vill bara tillägga att jag INTE känner Ida Högberg, utan hittade inlägget på en av de få jag har upplagda på min vänsida. (Jag har trång farstu).Döda barn, djurmisshandel & barnmisshandel. " Öppna ögonen" säger ni..Ehmn ja , detta var väl ingen nyhet eller? Det är såhär världen ser ut och vad jag vet så har den gjort det väldigt länge ? " hela världen, utom Sverige" ..
Ni tror på riktigt vi kan rädda varenda liten kotte i hela världen? Nej , det kan vi inte. Även om jag önskar att vi kunde det.
Ni delar en bild på ett dött barn och tror helt plötsligt Sverige ska vakna och ta emot 20 miljoner flyktingar ?!
Blir seriöst förbannad.. Ni tycker vi ska ta hit ännu fler stackare som ska behöva bo på gatan. Vi kan ju inte ens ta hand om dom människor som redan finns i detta land!
Det kanske är ni som ska öppna ögonen och försöka lösa dom problem som redan finns istället för att sopa dom under mattan och istället skapa ännu fler problem! Kalla mig vad ni vill. Men i min värld är det inte realistiskt att vräka in folk från alla världen hörn, i ett och samma land , tro att vi ska kunna hjälpa dom allihopa!
Lyft på arslet, gå ut genom dörren och gör något om ni tycker allt är åt helvete.
Att dela en bild på Facebook löser då fan ingenting. Och det är tragiskt att ni har sån bra koll på hur andra länder har det, medans Sverige håller på att gå sönder. Ni är så insnurrade på hur andra har det, så ni glömmer bort era egna. Hur många av er som delar bilden på den döda 3-åringen skulle öppna upp era dörrar hemma och ta emot 20 miljoner flyktingar ?
Det är ingen som delar bilder på alla barn som drunknar eller blir mördade i Sverige...och då är det inte lika hemskt som den döda 3-åringen alla delar som tokar just nu? Eller.. ? I Sverige hjälper vi tydligen inte ens dom barn som håller på att drunkna, nej här står vi och ser på. För det var precis det som hände för några veckor sedan. Endå berörs ni av de döda barnet på stranden och tycker vi ska ta hit fler..så dom kan få drunkna här medans vi andra..just det, ser på. Typiskt Sverige, här har vi väldigt mycket åsikter , men väldigt få som faktiskt agerar. Sluta spela hjältar!!
Varför är det mer hemskt att se denna döda treåring som ligger på stranden i ett annat land, jämfört med ett drunknat barn som ligger på stranden i Sverige? Varför är det mer hemskt ..än barnen i Sverige som tar livet av sig för att det inte finns tid & plats att hjälpa dom ? Hur ska vi kunna hjälpa människor på flykt när vi inte klarar av att ge våra familjer som redan finns här tak över huvudet och mat på borden ?
Hur ska vi få ihop dagisplatser och ge alla den sjukvård som behövs när vi redan nu skickar hem folk från akuten , utan en ordentligt utredning och som två dagar senare hittas död i hallen.
Vi lever i ett land där folk begår mord för att dom vill uppmärksammas , dom begår ett brott för dom inte får den hjälp som dom behöver. Mitt barn ska växa upp i detta land & jag ska behöva vara orolig såfort han går på stan för att någon oprovocerat ska knivhugga honom för att Sverige inte klarar av att se problemen hos dom medmänniskor som redan finns. Två barn i Stockholm såg sin pappa avrättas framför deras ögon..men det är det ingen som bryr sig om. Listan kan göras lång. Och den kommer kunna göras ännu längre om vi fortsätter skita i Sveriges problem & bryr oss om andra länders problem mer.
Ni påstår att vi ska öppna ögonen och förstå vad som händer i världen. Mjo, men ni kanske ska öppna ögonen och försöka förstå vad som händer i Sverige då . Detta land är inte heller en trygg plats längre. Jag jobbar med människor, Människor som jag vill ska få den vård dom behöver & förtjänar. På sjukhusen springer vi som djur mellan patienter för att hinna svara på alla frågor, ge alla mediciner osv. Vi hinner inte äta på hela dagen, vi hinner inte gå på toaletten, vi sover inte om nätterna för vi går igenom dagen, försöker komma ihåg om alla fick sina mediciner, om någon patient tog illa upp för man inte hade tid att ge ordentliga svar ang deras behandling , eller om man fick be någons anhörig vänta på svar några timmar ang dennes son som fått ett cancerbesked. Samtidigt som vi försöker ge en trygg och säker vård till våra medmänniskor, Dras det ner på både personal & platser. Samtidigt som ni vill ha in fler människor i detta land, vilket leder till fler patienter. Vilket kommer leda till ännu mer kaos. Samtidigt som vi ska gå till jobbet med ett leende på läpparna.
Men det är inte erat problem? För du har inte varit dendär patienten som kämpade för sitt liv och ville ha svar på om behandlingen hade lyckats. Du har inte kommit till äldreboendet där din pappa bor och hittat honom på golvet. Du är inte föräldern som förlorade sitt barn dendär dagen på stranden när alla andra bara stod och såg på. Det var inte din bil som eldades upp, eller din lägenhet som någon kastade in en handgranat i. Det är inte du som vuxit upp i detta land & blivit bostadslös, nekad av socialen pga bostadsbrist, fått sova på gatan i spöregn. Det var inte du & ditt barn dom sprängdes i luften en sommardag. Osv osv.
Nej, Sverige är detdär landet utan minsta problem, ett land med perfekt ekonomi och underbar sjukvård. Här har vi bostäder till alla och jobben dom bara öser över oss. Eller?
Nej.. Idag går vi med pepparsprej i väskan, nycklarna i handen, vi ser oss om över axeln varannan sekund. Vi går med hjärtat i halsgropen, tvekar på att ta en runda i löpspåret, kopplar ihop Ikea med ett tragiskt knivmord. Du delar bilder på döda flyktingbarn, samtidigt som din dotter spyr upp maten i skolan & skär sönder armarna om nätterna.
Du ger pengar till tiggaren utanför affären, som nyss bad tanten med "rädda barnen-bössan" att dra åt helvete. Tanten som stått där i flera år.
Du ger pengar till tiggaren som tog platsen din son hade när han sålde majblommor, eller fikabröd till klassresan.
Men Sverige är fantastiskt & det är klart vi ska hjälpa alla. Helst igår. Herregud.. Jag måste öppna ögonen.
På riktigt ?!?
Ge mig gärna några vettiga anledningar till varför jag ska ändra mina åsikter. Försök övertyga mig att Sverige blir ett bättre land genom att ta hit alla, istället för att hjälpa på plats. Ge mig rimliga förklaringar till hur detta land ska få ihop allt och kunna hjälpa hela Sverige plus halva världen. Berätta för mig varför Sverige ska vara ett hjälteland. Övertyga mig & ge mig vettiga anledningar till varför vi inte ska hjälpa dom som redan finns här, utan istället ta in fler. Sverige kanske en gång var bra, men nu vet jag inte riktigt om jag tycker det.
Vi har liksom tappat greppet och tappat bort oss själva i allt detta hat. Vi lever i en värld där situationen är ohållbar på många plan. Och för att hjälpa flyktingar, barn & vuxna som misshandlas,våldtas & mördas, djur som far illa. Så måste man ju börja någonstans. Jag anser inte att man väljer rätt väg genom att börja med att skapa fler problem. Många kommer sätta sig på tvären gällande detta inlägg. Kalla mig diverse saker & be mig flytta från Sverige. Men ni, precis som jag har rätt att uttrycka sina åsikter.

Jag undrar ja, vilka det är som blundar & raserar något som tidigare generationer en gång byggt upp.

**************************************
Där slutar Ida Högbergs inlägg på Facebook.
Målningen "Sårad ängel", målad av Hugo Simberg, röstades 2006 fram som Finlands nationalmålning.
Finländarna som vet en hel del om vad som händer, när man inte stoppar krig.
Det är kanske det som alla upprörda borde gå ut och demonstrera emot istället, som omväxling sätta fokus på grundproblemet: krigen och de som ligger bakom krigen och allt annat som är tokigt galet!

2 kommentarer:

 1. Gun skall du gå på manifesten i Göteborg idag kl. 17?

  SvaraRadera
 2. Nej, det skall jag inte.

  Så länge EU och FN gör något radikalt åt alla krigstokar och kriminaliteten som finns kring eländet och vi dessutom har en ICKE fungerande migrationspolitik och allt annat som INTE fungerar i det här landet, så förstår jag överhuvudtaget inte vitsen med att man skall ställa sig där och sträcka ut sina händer, när man vet vilken råsop de kommer att åka på i slutändan. Räknar man procenttalet för dem som det slutar lyckligt för får man en beklämmande siffra.

  De här politikerna de fortsätter att drömma och har man inte klarat av de problem man redan har med invandringen, så inte lär de kunna hantera det här heller.

  Men jag hoppas att alla som nu anmält sig villiga att ta emot flyktingbarn i sina hem också inser att det saknats familjehem till redan befintliga i Sverige varandes barn.

  Det finns massor av barn och ensamstående föräldrar, som aldrig någonsin kommer att få något som liknar ett sommarlov. Gamla som sitter där ensamma och aldrig får se utsidan av huset. Funktionsnedsatta som det begås fruktansvärda övergrepp på och redan anlända ensamkommande flyktingbarn, som aldrig någonsin kommer att få ett svenskt pass därför att de kommer från Somalia eller Afghanistan. Det är rent ut sagt äckligt att åse spektaklet.

  Man kan undra hur många av de här som står där och demonstrerar som själva skulle vilja medverka till att skära ner på sitt eget välbefinnande, därför att det SKALL betalas och redan nu ser vi ju vilka det är som får stryka på foten.

  SvaraRadera