Google+ Followers

fredag 22 maj 2015

Så gick det när ungdomarna tog tiggarnas plats i Kungälv.

Vad händer om en vanlig svensk tonåring tar tiggarens plats. Frågan ställdes i Göteborgs-Posten, av igår.

Ja, gissa nu innan du läser artikeln:

http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/bohuslan/1.2721441-ungdomar-tog-tiggarnas-plats

Jag vet i vart fall svaret på varför ingen reagerade på tonåringen, som satt där på trottoaren med en mugg i händerna. Jag behöver inte gå längre än till mig själv för att veta svaret.

Det har av någon anledning en fluga bland ungdomarna, att de sitter överallt. De sitter på trottoarer de sitter nere på asfalten, de sitter på marken vid busshållplatser, de sitter ta´me´faktiskt precis överallt, som en normalfuntad människa inte ens i den vildaste fantasi skulle kunna tänka sig att parkera baken. Det är som man funderar om de inte orkar stå upprätt.

Om jag hade passerat den här tonåringen, så hade jag inte heller reagerat. Jag hade inte ens reflekterat över muggen. Den hade jag nog trott var en av de sedvanliga kaffemuggarna, som de går och sippar på runtomkring på stan och sedan bara slänger rakt ner på marken där de går och står.

Det är ju det stuket på människor nu för tiden.

Jo, jag vet. Min pappa sitter där i sin himmel och flinar åt mina rader.

Men flina på du gubbe!

Hade du varit i liv nu för tiden hade du fått störtblödningar var och varannan sekund. OM du tyckte att JAG var en märklig tonåring så var det inte ens en krusning i jämförelse av vad som idag förekommer i alla tänkbara lägen.


4 kommentarer:

 1. Hej Gun. Är lite smått förtjust i dina kommentarer på bland annat nsd. Skicka ett mail åt mig om du har lust. / Matts

  SvaraRadera
 2. Matts Berg.... hmmmm.... och vilken färg på rökringar vill du ha, när jag skickar dem till dig?
  Duvslaget är lite avslaget och funkar mao dåligt.
  Vad jag vet har jag inte någon mailadress till dig, eller ens känner dig (vad jag vet i alla fall). Men annars går det bra. ;) /Gun

  SvaraRadera
 3. matts berg

  gun är inte domänägare o kan inte se din mailadress. hon kan bara läsa inlägg precis som du och jag,alla inlägg som kommer in vet hon lika lite var de kommer ifrån somdu och jag. därför är man anonym när man gör inlägg i guns blogg. näthatare och troll det betyder inte att man skriva vad som helst här!!

  SvaraRadera
 4. Så är det. Jag kan inte så någons mailadress, ej heller vem det är som gör inläggen.

  SvaraRadera