Google+ Followers

lördag 2 maj 2015

Här gnäller regeringen om de tomma ladorna. Är det inte i själva verket tomma huvuden hos dem - som verkligen kan förändra - det hela trots allt handlar om?

Det är sannerligen ingen arbetsbrist överhuvudtaget. Det finns egentligen massor av jobb. Massor av dessa skulle dessutom var helt självfinansierande.

Har man nu ett helt garde, som är P-vakter och kontrollanter på de allmänna kommunikationerna, så varför inte utvidga det hela, eftersom samhället börjar likna allt annat än något som är hållbart för framtiden.


Jag satt och läste en förteckning hur många obetalda p-böter som finns och  det är helt uppenbart, att systemet med målvakter tillåts fungera fortfarande. Trots att problemet varit så uppenbar i så många år och ältats och stötts och blötts till leda!

Det här är ju bara helt skrattretande & sanslöst, att man inte lyckats skapa ett system, som får slut på det här eländet med målvakter för P-böter.


De här pengarna kunde med lätthet användas till alla hål som finns i den svenska ekonomin: nya jobb och nya bostäder:

http://www.aftonbladet.se/bil/article20717107.ab


Varför kan man inte sätta hjullås på bilen, eller ta med sig bilen, som de gör i andra länder, när de har stora obetalda parkeringsskulder? - Vill de ha tillbaka bilen är det bara att betala böterna. Resten av bilarna säljs på öppen auktion och är det beslagtagna bara skrot, så går det till skroten. Istället för att de blir något som skall ligga någonstans där det inte hör hemma. Jag är less på allt som bara dumpas rakt ut i naturen, eller på platser som är avsett för annat.

På den tiden jag jobbade på tingsrätten hände det att böter omvandlades till fängelsestraff om böterna inte kunde betalas. Så vad är problemet egentligen, eller skall det verkligen löna sig att vara kriminell. - De här målvakterna tjänar rimligen inte små summor på sina "förtjänster" som målvakter med tanke på hur många bilar de "äger" och har fått böter för, de i sig göder andra med etiken och moralen obefintlig.

Det är också ett direkt hån mot alla, som vackert gör rätt för sig oavsett vad som än hänt vid botföringen.

Det finns fler saker som verkligen behöver rättas till innan hela Sverige ser ut som en enda soptipp!

Hur man ser ut inuti huvudet, eller vad man fått för uppfostran, när man tycker att det här är ok. Det kan man undra en stund över och vem är det tänkt, som skall ta reda på det här.
Skaffa sop-vakter, som bötfäller på plats de som skräpar ner. Vi har faktiskt en lag, som förbjuder nedskräpning!

Tänkvärt är också att det finns platser i världen där man ser väldigt hårt på alla former av nedskräpning och ohygieniskt beteende. Spotta på trottoaren i Singapore och du lär åka på en överraskning:
1000 kr i böter direkt! Som det ser ut kring Centralstationen och överallt i centrala delarna av Göteborg, vore i Singapore otänkbart - Göteborg= tuggiblaffornas, snusens och fimparnas förlovade land inkl. diverse sopor från snabbmatkedjor, kaffemuggar i papp och mycket mycket annat, som man bara kastar ifrån sig där man går och står.

Det är inte små summor som detta ofog kostar samhället varje år.  - Häromdagen när jag kom körande ner mot Tingstadstunneln så sprättades det ut en brinnande fimp ur den framförvarande bilen. Det är inte få gånger man med en hårsmån undgått att bli prickad av pappkaffemuggar och dylikt som bara slängts ut ur bilarna, eller som gående helt plötsligt bara fått det kastats framför sig.

Hela stan och naturen lyser av skräp och sopor istället för av vacker vårblomning och grönt. - Har det varit några festligheter av något slag, eller en helt vanligt helg så är marken och omgivningen efteråt ett bedrövligt vittnesmål om vilket förhållningssätt som råder.Bara på en 20 års period har Göteborg förvandlats från en hyfsat städad stad till rena rama skräpgettot. - Det ser helt enkelt fördjävligt ut och kostar årligen otroliga summor! Vad sänder det för signaler och vad är det för människor som bär sig åt så här. Skall de verkligen tillåtas att få fortsätta i samma anda och kosta samhället detta, när pengar behövs till andra och betydligt mer behjärtansvärda ändamål.

Företar man sig en bilresa genom landet, så slås man över hur illa skötta skogarna i allmänhet är. Jag blir rätt häpen varje gång jag lyckas passera en skog som är välhållen och rensad. Då är det knappt man tror sina ögon. Inte ens längs ellinjerna är det upprensat och så blir också strömavbrotten längre och alltmer kostsamma.

Man skulle kunna tro att vi inte har en skogsvårdstiftning i det här landet. Vårda sin skog är en investering och ger också möjligheter till utkomst. Förstår man inte det borde man kanske istället avstå ägandet, eftersom i grund och botten är ägandet inte något annat än ett påhitt av maktmänniskor. Ursprungligen har ingen ägt vår jord, mer än naturen själv.

På våra inrättningar och äldreboende finns behovet av människor, som kan tala det språk som de som åldrande förstår. Med åldern blir det alltmer problematiskt att omges av ett språk, som man inte haft som sitt eget ursprungsspråk. De blir istället alltmer isolerade och det finns hur många hjärtskärande exempel som helst hur gamla ensamma människor får betala ett högt pris för samhällets fullständiga inkompetens. - Hur många arbetstillfällen i olika kategorier finns det bara inte där att hämta in.

Detsamma gäller läkare och all annan sjukvårdspersonal, som behöver komplettera sina betyg med det svenska språket. Det finns väl inget som talar för att de inte skulle kunna ta emot människor som talar det språk, som de själva gör. Jag är dessutom helt övertygad om att det skulle gå fortare, att tillförskansa sig det svenska språket i en arbetssituation, där det kan finnas andra mellanhänder som både kan och förstår både ock.

Man är från regeringens sida och även från politikerhåll i varje kommun väl medvetna om, att det finns människor som livnär sig på andra människors utsatthet, när skall man sluta upp med att bistå kriminella verksamheter, som inte har något att göra med medmänsklighet.

Igår passerade jag och dottern Götatunneln, där man i skydd av balkarna i bron har sitt boende. Lyxsviterna har nu billiga tält från en viss affärskedja, som säljer dessa för 149:-. Men problemet är bara att det har bott människor ända sedan förra sommaren och man kan med blotta ögat se hur en verksamhet pågår, om rätt till viss tiggarplats. Människor som lever på och utnyttjar andras utsatthet.

- Gå ut bland Göteborgs alla gatubyggprojekt och försök att tala med dem som arbetar där, eller på byggena. - GRATTIS i så fall, därför att det betyder att du kan tala och förstå mer än bara svenska, tyska eller engelska! Tror du att de har acceptabla arbetsvillkor - så tror du också sannolikt på tomten också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar