Google+ Followers

tisdag 21 april 2015

Skalven i Malmberget börjar ju bli fruktansvärda - hur länge har ägaren staten tänkt att LKAB skall få fortsätta så här.
Trots allt är bl.a. ett 13 våningar högt hus (syns på bilden, som är taget av journalisten Dan Larsson). Här kan man se vad det är LKAB schakrar med. Är det någon som frivilligt skulle vilja bosätta sig i detta område med tanke på att prognosen ser rätt illa ut, skalven har inte blivit mindre eller färre med åren, snarare tvärtom.

Jag tror att det börjar bli dags, att tvångsförflytta både regeringen och LKAB:s styrelse till Malmberget, så kan de få känna på hur det är att bo inom ett tungt industriområde med gruvstaketet och avgrunden strykande förbi knuten. Det är inte precis någon säkrare mark under fotsulorna heller, därför att där är en myriad av vägar, snedbanor och hålrum under jord.1 kommentar:

 1. En god vän skickade mig den här reflektionen över korruptionen, som är helt uppenbart:
  http://nilsharnesk.com/2015/04/02/gruvlobbyn-nar-nya-bottennivaer/
  Jag blir rätt beklämd att läsa något dylikt, men jag vet ju att det är så det ligger till.

  Bergsstaten lär väl också bara i vanlig ordning nicka ja till utvidgningen av den ansökan som inkom från LKAB den 16 april 2015, där man nu skall karva runt under bebyggelsen, den som syns på fotot. - Ja, de är goa de här ryggdunkarna. - Hävdar att det inte kommer att innebära så mycket när de skjuter i gruvan. - Men det är ju inte det som är problemet. Problemet är ju faktiskt hur mycket skalv som det hela utlöser!

  Det är nästan så man kan konstatera att man satt bocken till trädgårdsmästare (Bergsstaten).

  Livskvalitén för dem som drabbas är obefintlig och uppgivenheten över maktmissbruket är så stort det bara kan bli. Men det är väl det som ägaren statens nissar räknar kallt med, från staten har det alltid kommit en synsätt på folket som har allt övrigt att önska. Det gjorde det redan på Birkarlarnas tid och det var ju några hundra år tillbaka. ;)

  SvaraRadera