Google+ Followers

tisdag 17 mars 2015

Vi har helt enkelt två divor i Sverige: Zlatan Ibrahimovics och Benny Andersson.

Zlatan Ibrahimovics uttalande i söndagskväll kan ni säkert vid det här laget, som han inledde med att skrikande tala om att han hade minsann spelat fotboll i 15 år och fyllde på med:

– Jävla idiot! Jag har aldrig sett en sån här domare i det här skitlandet. Det här landet förtjänar inte PSG.

Nu har inte bara Nationella Frontens ledare Marine Le Pen reagerat, som naturligtvis tycker att:

– Den som tycker att Frankrike är ett skitland kan åka härifrån, så enkelt är det.

Utan nu har uttalandet även chockat Frankrikes premiärminister Manuel Valls, som uttryckte det:

- Jag chockades av det här uttalandet om domarkåren och om Frankrike. Som fotbollsspelare bör man alltid uppföra sig föredömligt. Han måste inse att varenda ord räknas i sådana här lite oroliga tider då vi alla har förlorat fotfästet.

Sedan Frankrikes idrottsminister uttryckt sitt missnöje, bad Zlatan om ursäkt. Till landet Frankrike men inte till domaren, vilket SAFE noterar i ett öppet brev som de skrivit: ”Det är så lätt att göra sig till offer och vända på rollerna, så mycket enklare att torka sina fötter på domaren än på hela landet”..

SAFE organiserar proffsdomare i Frankrikes två högsta divisioner, men man påpekar att det öppna brevet har skrivit lika mycket till förmån för alla de domare som finns på lägre nivåer ute i landet: ”där domaren ofta är ensam och utsatt”.

”Med detta brev vill vi uppmärksamma alla er som älskar fotboll att det är dags att utvärdera mentaliteten... Det är dags att förstå att man inte kan säga, göra och acceptera allt. Det finns gränser man inte får gå över”, skriver SAFE i sitt öppna brev.

De dåliga ursäkter från fotbollskungen Zlatan Ibrahimovics lär sålunda inte bita.

Har man spelat fotboll i 15 år, dessutom under divaliknande förhållanden, då borde man vid det här laget veta vem det är som bestämmer.

Det är bara att ställa sig den enkla frågan vad domaren har för funktion:

- När är det mål?
- Är det när bollen ligger i mål, eller är det när domaren säger att det är i mål?


Nästa person, som jag inte ifrågasätter om han är en bra person, dock måste jag tillstå att mitt hårfäste lättade, när jag läste vad som Benny Andersson, musikgurun i bl.a. ABBA, anfört till Förvaltningsrätten, där han nu helt riktigt riskerar att bli av med körkortet.

Den 4 december 2014 stoppades Benny Andersson av polis i Enköpingstrakten. Han körde då i 138 kilometer i timmen på motorväg med 110-gräns. Nu återkallas hans körkort av Transportstyrelsen, något som Andersson överklagat till Förvaltningsrätten i Stockholm.

Sedan är det inte så att den här fortkörningen var en ren tillfällighet, utan Benny Andersson har blivit bötfälld för fortkörning vid två tillfällen under 2013, vilket också är ett av skälen till att Transportstyrelsen nu vill dra in körkortet, därav bötfälld den ena gången där hastigheten var nedsatt till 30 km/H.
 

Den som själv kör bil frekvent vet också vad det i klartext betyder. Herr Andersson borde byta skor till de utan blysula på gaspedalen.
Benny Anderssons ombud skriver, att musikerlegenden behöver körkortet på grund av många resor i jobbet och att det gått lång tid sedan den senaste förseelsen. 

Jag har aldrig tidigare varnats eller varit föremål för körkortsindragning. Jag har haft körkort i cirka 50 år och använder min bil dagligen.” skriver Andersson själv i ett yttrande till Förvaltningsrätten dit ärendet nu överflyttats för ett avgörande.

Min mamma brukade alltid säga: börja aldrig förklara något som redan gått snett, det blir bara värre. Det är en devis som jag tror att både Herr Ibrahimovics och Herr Andersson borde ta till sig.
Justitia avbildas oftast med en balansvåg (står för rättvisa) i ena handen och ett svärd (en symbol för makt) i den andra. I modern tid har det också blivit populärt att förse Justitia med ögonbindel. Ögonbindeln skall symbolisera allas likhet inför lagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar