Google+ Followers

söndag 22 mars 2015

Termen "århundradets tidvatten" är en rejäl överdrift, eftersom dessa tidvattentoppar kommer ungefär vart 18:e år.

Månen är just nu väldigt nära jorden och när den dessutom ställer sig i linje med solen blir gravitationskrafterna ännu starkare och visst är det både fascinerande som skrämmande.

Det hela handlar om tidvattenvågor på ca 15 meter, vilket motsvarar fyra-femvåningshus´ höjd. Mot normal tidvattenhöjd om drygt 8,5 meter. Men det är verkligen inte lite det heller, det normala.

Den plats som det talas mycket om just i dessa dagar, när det höga tidvattnet slagit till, är världsarvsklassade Mont-Saint-Michel http://sv.wikipedia.org/wiki/Mont-Saint-Michel
Dock tycker jag att det finns annat fascinerande att fundera över, när det gäller just den platsen. 

Mest fascinerande än ändock de här människorna, som på fullt allvar talar om att månen och andra planeters inverkan på jorden och våra liv saknar betydelse. Jag förstår helt enkelt inte hur de ens för ett enda ögonblick kan tro det.


Jag tänker på ostronexperimenten av Frank A Brown, som lagt märke till att ostronen vid Atlantkusten i New Haven öppnade och slöt sina skal efter tidvattnets rytm. 1959 flyttade han en del ostron från New Haven till inlandsstaten Evanstone i Illinois, där det inte finns tidvatten. Ostronen placerades i ett kar med vatten i en mörk källare. - Efter en tid började de öppna och sluta sina skal efter tidvattenrytmen på den nya platsen, som om det hade varit tidvatten där. - Påverkan från vattnet var nu utesluten, återstod sålunda endast månen, eller....

Det går att göra ett eget månexperiment: Ställ ett glas vatten i fria luften exakt vid fullmåne. Glaset måste vara fyllt till randen. Efter ca två timmar rinner vattnet över glaset. Antingen kan du lägga till titeln illusionist, eller så kan du inse att månen haft sitt inflytande.


Ett annat experiment är om man har ett glas fyllt till hälften med vatten, det görs på samma sätt, sätts ut i det fria exakt när fullmåne inträder. I glaset läggs en ärta (sålunda inte prinsesstestet med ärtan i madrassen). Efter ca två timmar börjar ärtan gro, ett litet skott på någon cm väster ut. Kort därefter att man tagit glaset ur månskenet, gulnar grodden och rullar ihop sig.

Det här är en av anledningarna till att jag sedan väldigt, väldigt, väldigt många år tillbaka sätter min tillit till Så- och skördekalender, när jag skall så något. http://www.biodynamisk.se/2015-ars-sa-och-skordekalender/

Det är gäller inte bara planering eller skörd, det finns många andra fenomen som kan inhämtas kunskaper om och för den som har ett eget öppet sinne och vetgirighet är detta en intressant infallsvinkel.

När jag arbetade på kriminalvårdsanstalten Sagsjön, gjorde jag och de intagna ett experiment för att se om det fanns en realitet bakom, eller om det gick att hänföras till fullständigt nonsens. Vi handräknade 100 frön ur samma fröpåse och även separata fröpåser, men med samma datummärkning.


Utfallet lät inte heller vänta på sig på de fröer som såtts enligt Så och skördekalendern. Medan de frön som såtts under Så- och skördekalenders streckade perioder eller icke gynnsamma, fick ett utfall därefter. Nu visste jag redan på förhand

Min mormor som var en klok kvinna hon visste hur man skulle bära sig åt för att få visst kön på barnet och annat som kunde inträffa i människors liv och hälsa. Jag funderade en period mycket över detta varifrån hon kunde ha fått dessa kunskaper, liksom annat som hon visste utan att finna någon ledtråd.

Av en ren slump förde dessa tankar mig vidare till en astrologisk orienterad psykiater, Dr Eugen Jonas, som kommit fram till ungefär samma sak som min mormor kände till.

Dr Eugen Jonas var däremot mer specificerad än vad mormor hade varit. Enligt honom är en kvinna fruktbar i varje månad fram till klimakteriet omkring den tidpunkt då månen och solen bildar samma fas och vinkel, som de gjorde vid den aktuella kvinnans födelse, dvs. när månen har samma "ålder" i dagar som vid kvinnans födelse, med en marginal på två dagar före och två dagar efter. Han hade funnit att det slår in helt i nio fall av tio.

Den andra regeln är att flickor blir resultatet av befruktning som ägt rum medan månen passerat genom jord- eller vattentecken. Medan pojkar följer som ett resultat av måne i luft- eller eldtecken.
Men också en tredje regel, som visar om barnet blir defekt vid födelsen, eventuellt blir döfött.

Vill man ägna sig åt "intressant överkurs" kan man studera fenomenet Stjärntvillingar/Tidtvillingar, eller vad Madame L. Kolisko har gjort under en rad år med s.k. kristallisationsbilder. T.ex. den märkliga "stegbild" man får av blysalter vid konjunktion mellan Saturnus och månen (bly är Saturnus metall).
När jag gick på akademien gjorde vi stegbilder på ekologiskt odlat och icke ekologiskt odlat. Men också andra ämnen, som vi stoppar i oss. Fascinerande är nog bara förnamnet. Men dylikt kullkastar läkemedelsindustrins tillbedjare/troende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar