Google+ Followers

fredag 20 mars 2015

Finansminister Magdalena Andersson (S) blev tillsagd av vice talmannen Tobias Billström, att inte ”käfta” i talarstolen.

Det är inte första gånger det händer sedan valet, att man för en debatt med talmannen av slag som är under lågvattenmärket. Det här barnsliga ofoget kunde man hoppas, att ministrar och riksdagens ledamöter kunde lägga ner omgående.

http://www.svt.se/nyheter/minister-kaftade-i-talarstolen


Man tror knappt sina öron.

Trots allt handlar det här om vuxna personer, som är folkvalda och skall representera och företräda det svenska folket. Dvs. de skall vara förebilder.

Det passar sig helt enkelt inte, att man inte förstår sin roll i förhållande till talmannen, oavsett vilket parti talmannen har i förhållande till det egna partiet.

Skall det verkligen vara så himla svårt att förstå?

Sveriges riksdag                                Foto: Melker Dahlstrand
Det kanske börjar bli dags att riksdagens ledamöter och regeringsmedlemmar får någon form av utbildning i vett och etikett.

I Sveriges Riksdag och Regering där skall det inte var lekstuga. Stå i Sveriges Riksdag eller regering det kräver faktiskt viss eftertanke vad man slänger ur sig. Förstår man inte så elementära saker, då har man definitivt hamnat på fel plats! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar