Google+ Followers

onsdag 11 februari 2015

Rask genombläddring bland nyhetsflödet för 11 januari 2015:

Politikerna i Börshuset i Göteborg och Trafikverkets navelskådande & skyddade verkstad inhyst i Postterminalshuset, de är behängda med gravt tunnelseende... Jaha, å skulle det vara en nyhet?

Skenande kostnader för enbart breddningen av Norra Hamngatan i Göteborg, från blyga 300 000:- och så här långt, trots att det är långt ifrån klart: 8,5 miljoner. Det kommer knappast som någon överraskning för oss räknekunniga inkl. Riksrevisionen, att verklighetsförankringen inte är den allra bästa hos de som har M A K T E N:s fullkomlighet i sin hand.

Riva gamla vackra tegelhus med koppartak (Gamla Hovrätten i Göteborg) för att ge plats till någon fantasibyggnad, säkert i bästa Öststatsmodell, som  tycks vara på högsta mode i den här förtätningsivrande maktelit i den här stan. Ja, jag vet vad som finns att kommentera. Det vore att begära för mycket, att de skulle kunna tänka till lite, eller jämföra kostnader och förstå vad ordet kulturarv betyder och innebär.


Det samma gäller väl alla gamla träd, som skall skövlas i centrala delarna av Göteborg, när hybris "Västlänken" nu omsätts och som kommer att innebära Göteborgs totala undergång. Det där med vilken nytta alla dessa gamla vackra stora träd gör för miljön, är ju svårt att förklara för de som inte begriper = (he´ä svårt att förklar´för de som int´begrip =bevingat uttryck av skidkungen Ingemar Stenmark)

Så till detta eviga klottrandet och skyddandet av de kriminella. Jag blir något less att läsa om vilka enorma summor som kastas bort på precis ingenting. Börjar det inte bli hög tid, att låta sabotörerna och de kriminella själva återbetala det som de har ställt till med.

Sedan att de här som klottrar, bränner bilar, förstör eller kostar samhället stora summor, som faktiskt slår tillbaka på dem själva är väl antagligen en alltför stor tanke, att de själva skulle kunna begripa något av. De tillhör väl inte de vassaste knivarna i lådan precis... Suck och snörvel...


Västra Götalands sjukvård.... Ja, man kan tappa sugen för mindre läsning. Mölndalsborna suckar uppgivet: Vi hade ett helt sjukhus en gång i tiden. Det hade vi också i Göteborg, en gång i tiden och faktiskt inte alltför länge sedan.


Nya nysattacker och snörvel....

Knut Ståhlberg "Rösten från Paris" blev 95 år gammal. Jag kan riktigt höra hans röst inom mig. Det är något speciellt med en del människor, som inte försvinner i första taget.

Våldsamma protester från upprörda demonstranter i Malmö och Stockholm över den "uppmärksammade Malmöfilmen" där två pojkar 9 och 12 år enligt polisen var på rymmen från ett HVB-hem (Hem för vård och beroende) och därför bett vakterna kvarhålla pojkarna till dess att de anlände.

Nu är professorer iblandade och tycker en himla massa. De kanske skulle tycka till istället om varför två pojkar 9 år och 12 år gamla sitter på hem för vård och beroende, eller spottar på vakterna.


Nä, visst ja, nu begär jag igen det omöjliga....Så korkad jag är!

- De här dunkningarna i golvet ger jag inte mycket för, eftersom det syns att pojken själv gör sådana utfall, som ger upphov till just detta. Något har föregåtts av att han faktiskt har brottats ner, men någon sådan tanke tycks inte finnas med i beräkningen. Sedan sitter inte vakten honom mer än att den spottande och sprattlande pojken blir fast under vakten. Vakten håller sin egen vikt med hjälp av sina knän och jag tror inte man behöver vara raketforskare för att kunna både se och inse det. Men så är jag inte heller professor, eller demonstrant i godtycke.


Hård kritik mot kommun i Yarafallet, den 8-åriga Yara, som slogs ihjäl av sin ingifte moster med mycket välvilligt bistånd av sin biologiske morbroder!

Ungefär som Socialnämnden i Karlskrona kommun är det enda socialkontor i Sverige, som inte kan hantera barn som far och farit illa, hur mycket skola och omgivning än slår larm om. Själv blir jag enbart förbannad över att tänka på vad Socialbyrån i Gällivare och Kalix har lyckats åstadkomma,
& inkl. BUP i Gällivare. DE måste väl vara väldigt nöjda med sina "samhällsinsatser", men värre långvariga amatörer är det svårt att uppbringa!

VD:n Jan Johansson vid SCA han premieras nu med 22 miljoner, när han nu avgår från sin post, dvs. själv slutar sitt jobb! Själv håller jag fortfarande på att slåss mot försäkringskassan, trots godkänd arbetsskada (1989!!!) odyl. bara för att uppnå minimikraven, som arbetsskadelagstiftningen omtalat. 

Som arbetsskadad har man inte ens rätt till något juridiskt ombud, som sopar banan. Nej ut i vilket skick som helst och slåss i lejonburen! Men så är jag inte någon som slagit ihjäl något oskyldigt barn, eller lekt jetset med etiken och moralen obefintlig, eller tillhör någon minoritetsgrupp som man inte får diskriminera! Lagstiftaren har tänkt ut att arbetsmarknadens parter (där Försäkringskassan bland annat är inberäknad) skall göra det sååååå rättssäkert sååååå för den som är arbetsskadad.

Jodå, bli arbetsskadad det är att också bli cyniker, jag är den första ett erkänna det. Det ingår liksom i slutresultatet.
Men Försäkringskassan är inte ensamma om att begå regelrätta övergrepp och övertramp. Detsamma gäller ju faktiskt förvaltningsdomstolen som verkar vara mer än lovligt cementerande och intelligensbefriade. De drar sig inte ens att fatta beslut som går tvärt emot vad de själva angett som kriterier och resonerat sig fram till. - Det är så man inte tror sina egna ögon vad man läser att de skrivit.

De cementerar också genom att göra som Försäkringskassan gör, de hänvisar till tidigare illa hantering/ärenden och någon källhantering eller kontroll av faktiska förhållanden gör de inte heller. De rättsliga myndighetsutövarna de cementerar istället för att granska saken med förnyad och ofärgad blick och säkerställa rättssäkerheten. Men den åkomman den går som en röd tråd genom hela myndighets-Sverige av idag, där t.o.m. polis och åklagare har samma hantering. Så intet nytt under solen sas.


På det hela taget står jag där i slutändan helt ensam, trots arbetslagstiftningens skrivning och får jag bara en bråkdel hos AFA av vad som jag fråntagits och på väldigt lösa grunder nekats, då skall jag käka upp min stora röda vårhatt! - Men jag är rätt övertygad om att nästa gång jag cyklar iväg på min trehjuliga cykel ut i sommar-Sverige, med regissörsstolen, skissblocket, kameran, kikaren och picknickkorgen i cykelkorgarna, då lär min röda vårhatt vaja fram och tillbaka på huvudet och inte lär den heller vara det minsta lilla naggad i något hörn. Det är så enkelt att sparka på den som redan ligger, så är det och så  har det alltid varit.

Striden rasar vidare i Ukraina och jag tror nog aldrig vi varit så nära ett storkrig som nu, eftersom krigsivrarna USA och NATO finns med. Först har EU betalat Ukrainas obetalda gasräkningar till Ryssland och nu bistår man med allehanda stöd. Är Putin då en mysfarbror? Nej, det tror jag inte heller. Men ärligt och uppriktigt talat förstår jag inget av de politiska spelen för gallerierna.

Claes Malmberg avslutar sin humortrilogi och snart börjar Sveriges mest kände buddhist en tredje och sista turné med en blandning med humor och musik, under temat: Existentiell sörja, enligt honom själv.


Leif GW Persson var inte speciellt nöjd med Claes Malmbergs gestaltning av romanfiguren Evert Bäckström. Själv har jag lite svårt med hur Evert Bäckström har utvecklats under Leif GW Perssons tangentbord och fram till hans sista bok. Jag körde den under resan ner till Höganäs i bilens CD-spelare och Herr H begärde tillslut, under våldsamma protester, att få avstå att höra ett enda ord till om "Superaslamin", i annat fall skulle han personligen ta en långpromenad fram till resmålet.

Själv blev jag nyfiken på hur manusförfattarna i USA skulle ta sig an "Backstrom" och säga vad man vill, men många likheter med Leif GW Perssons bokmanus har inte denne variant av Evert Bäckström. Synd bara att den går på TV 3, vilket gör ett tittande helt omöjligt. Jag klarar inte av reklamavbrott var 4:e minut i en handling, jag har inte dylika nervösa anlag. Så håller också min TV-apparat på att bli alltmer tyst. Å andra sidan får jag ta det från den ljusa sidan, det blir mycket tid över till annat än att ligga som en avslagen pilsner i soffhörnet.


Livstidsfången den 80-årige Charles Mansons bröllop, ställdes in i sista stund sedan Manson uppdagat varför den 53 år yngre bruden ville gifta sig med honom. http://sv.wikipedia.org/wiki/Charles_Manson. Hon hade vädrat en lukrativ verksamhet genom att planera, att ställa ut hans lik i ett mausoleumliknande turistattraktion.

Är det så uttrycket "svinhugg går igen" möjligen har kunnat myntats.

Nyss nös jag än en gång OCH snöt jag mig. Nu är jag helt övertygad om att jag snöt ut det sista av mina hjärnceller....piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar