Google+ Followers

onsdag 3 december 2014

Den svenska regeringskrisen: Vems "lekstuga" är det som fäller vilkens "lekstuga" och vem är det som är "ansvarslös" och vilkas är felet?


Inte vet jag men jag tycker det här börjar likna själva fasen. Ju mer tiden lider, ju mer utkristalliserar sig något som jag verkligen inte tycker om. Är Socialdemokraterna verkligen vad de en gång var, ett parti för folket?

Nej. Jag tycker verkligen inte det.

Det kusligaste av allt är att jag upptäcker hur jag nickar instämmande i det som Sverigedemokraterna anför, som argument. Jag gör det med ett par saker i åtanke, som jag inte har glömt bort och som verkligen hänt och som nuvarande svajande regering fullständigt tycka ha förträngt. De skiter i det därför att de har något i sin agenda, som jag inte begriper ett vitten av!


Kan man verkligen inom de socialdemokratiska ledan ha glömt att f.d. socialdemokratiska statsministern Göran Persson år 1999 nallade från ATP fonderna 258 miljarder kr och finanskrisen tog 197 miljarder eller sammanlagt 455 miljarder kr eller mer än halva ATP fonderna. Persson lovade att krona för krona skulle återbetalas. Inte en sekin har återställts!

Det är sålunda sossarna och Göran Persson, som bär skulden till att pensionen sänks.


Basbeloppen styr pensionerna och fö allt annat för de "som tydligen är mindre viktiga i det NYA Sverige". Det gäller även för alla som är arbetsskadade m.fl. och vars reglering följer just basbeloppen. Under den  socialdemokratiska eran tycker jag varje person, som tror på att det enbart varit Allienspartienas fel, skall läsa på.

Bonusavtal har Alliansregeringen försökt att sätta stopp för, något som tog sin början i arbetarkårens LO och under Socialdemokraternas era. Ändå ligger det i högerpolitik, att varje människa skall ta hand om sig själv, dvs. sko sig själv och skita i andra! Vill jag stödja en sådan politik då. 

Nej, så fasen heller! Det vore som om jag i egenskap av mamma skulle sitta och käka vid matbordet, medan mina barn bara fick sitta och titta på. Det är faktiskt så det jämfört skulle ha fungerat.

Har man inte begått ett grundläggande fel, när man inte bryr sig om 13 % av väljarkåren.
Jag har varit så uppslukad av annat jag varit tvungen, att hålla på med, att jag bara blev irriterad igårkväll, eftersom jag hade slagit mig ner i TV-soffhörnet för att vila huvudet innan jag skulle gå och lägga mig. En kvart innan Dox filmen skulle ha varit avslutad väljer genierna på SVT, att bryta filmen och köra igång det långtradiga med presskonferensen, som togs om igen flera gånger. Dessutom med en reporter, som stod och hasplade ur sig flera gånger, något helt ointressant. Tror de på SVT att man behöver tolkar av vad som sägs, eller vad går det hela ut på?

Jag behöll TV:n på i hopp om att det skulle vara fel meddelande de skickade ut i den rullande textremsan i TV:n. Men de menade tydligen på fullt allvar från SVT, att man istället får försöka att parera in den sista kvarten av hela dokumentärfilmen den 8 december! Snacka om lekstuga, men det är många som ägnar sig åt lek. Hela världen hade väl inte trillat ner i huvudet, om man hade sett presskonferensen en kvart senare. Allt sändes ju om och om och om och om igen, helt i vanlig ordning. Det är ju inte så att det hade utbrutit krig i Sverige! 


Jag blev faktiskt så intresserad av det, som Stefan Löfvén & Co hasplade ur sig gång på gång i direktsändning, att jag blev tvungen och se vad som Sverigedemokraterna nu verkligen hade sagt och tänkt, bara man nu kan ta sig förbi det "röda skynket" i deras budskap. Jag tänkte att jag tar det lokalt och jämför med partitoppen i Fjollträsk.

Det här fann jag, inte direkt det som Statsministern Stefan Löfven, stod och muttrade om, som en pinknödig hund. Dessutom kunde jag inte skönja ett enda spår av Vänsterpartiet, trots att det är med deras hjälp, som den rödgröna soppan har kommit till makten med:

Sverigedemokraterna har beslutat att fälla varje regering som ger Miljöpartiet oproportionerligt inflytande och väljer att föra en ansvarslös invandringspolitik. Detta beslut är principiellt och kommer att råda även vid en annan regeringskonstellation, skriver bland andra Mikael Jansson (SD), Göteborg.

Inför beslutet har partiet gjort en noggrann analys över skillnaderna i de bägge budgetförslagen. Resultatet av detta är att vi betraktar båda alternativ som i grunden lika dåliga. Samtidigt som den rödgröna regeringen väljer att göra en del mindre satsningar på välfärden och pensionärerna så väljer man att föra en politik som utarmar landsbygden, skadar den ekonomiska tillväxten och som kraftigt höjer skatten för äldre på arbetsmarknaden. 

Värt att nämna är att regeringen sammantaget höjer skatten för äldre med flera hundra miljoner vilket vi inte kan ställa oss bakom. När vi nu klargjort att vi tänker arbeta för att fälla regeringens budgetförslag kan man spekulera om utfallet. Vår analys är att valet inte står mellan regeringens och alliansens budgetalternativ utan att resultatet förmodligen kommer bli ett reformerat budgetförslag. I denna process är vi beredda att delta som en konstruktiv förhandlingspart.

Eftersom detta har framställts som ”ansvarslöst” kan det vara berättigat att i sansad ton förklara för väljarna hur vi har resonerat inför detta svåra men viktiga beslut. Det kan vara på sin plats att understryka att vår linje är konstitutionellt helt korrekt, ingen påstår egentligen något annat.

Ansvar inför våra väljare

Själva betonar vi just ansvar, inför våra väljare och i slutändan hela det svenska samhället. Det kan inte ha undgått någon att vi har gått till val på att arbeta för en mer ansvarsfull migrationspolitik. Vi vill på detta område harmoniera Sveriges politik med övriga nordiska länder och övriga Europa. Skälen är helt uppenbara. Kommunerna har just nu extremt svårt att åstadkomma ett värdigt mottagande för flyktingmigranter, trots att kostnaderna skenar, något regeringen fullständigt negligerar. 

Om reformer uteblir behöver samhället under kommande mandatperiod expandera med mer än motsvarande ett helt Göteborg gällande bostäder, skolor och vårdplatser för att möta migrationsströmmen, men resurser till detta saknas.

Vi vågar för övrigt påstå att denna insikt är ganska väl förankrad även utanför vår väljarkår och när andra partier ängsligt backar ur faller ansvaret desto tyngre på oss. Det är helt enkelt vår demokratiska plikt att med till buds stående medel opponera oss mot en politik som vi anser orsakar splittring i samhället och därtill enorma kostnader. Istället vill vi stärka Sveriges engagemang för flyktingar i deras närområde, en strategi som är oändligt mycket mer effektiv för att nå ut till de stora grupperna av hjälpbehövande.

Stark demokratiskt mandat

Inför valet i september pekade Miljöpartiet själva ut Sverigedemokraterna som sin huvudmotståndare och man menade att det hade stor betydelse vilket parti som blev tredje störst. Väljarnas utslag i denna fråga blev tydligt och vi ser därför att vi har ett starkt demokratiskt mandat att stoppa en budget där Miljöpartiet fått ett så oproportionerligt stort inflytande.

För att uttrycka saken återhållsamt har Statsminister Stefan Löfven inte ansträngt sig nämnvärt för att föra dialog med vårt parti. Det tycker vi är en obegriplig inställning om han nu behöver vårt passiva stöd för att föra sin politik. Så länge Löfven, eller hans efterträdare, för den stängda dörrens politik kommer vi inte att ge honom vårt stöd. Slutligen, den som renhårigt analyserar svensk politik och media de senaste åren förstår att anklagelserna som riktas mot oss om ”lekstuga” och ”ansvarslöshet” likt bumeranger söker sig tillbaka till sina avsändare.

Mikael Jansson (SD)
Göteborg
Aron Emilsson (SD)
Lerum
Josef Fransson (SD)Skövde

Ja, vad skall man säga, vad skall man tycka. Det verkar som om man kan byta ut ordet "bögarna" till "Sverigedemokraterna" i följande icke rumsrena trudilutt:


2 kommentarer:

  1. den dåliga migrationspolitik kan man läsa om i var och varannan blaska. Massor av människor får sitta åratal och vänta medan det tickar pengar innan de blir utslängda ur sverige. Inte sällan deporterade till länder där de möter ett okänt öde och ibland inte ens har någon samhörighet till. kolla tidningsrubrikerna som är en följetong.Det är ett utanförskap bland invandrare som inte går att kika förbi eller skylla på SD. skolresultaten och arbetslösheten bland just invandrare hur FAN kan man skylla det på SD? Har folke blivit alldeles fördummade och hjärntvättade?

    SvaraRadera
  2. Så här kommer det att vara ända fram till nyval och säkert långt efter det också. Dvs. om det inte är något annat, som kommer att komma emellan och gör att det här politiska tjafsandet kommer att förblekna i jämförelse med det inträffade.

    SvaraRadera