Google+ Followers

söndag 23 november 2014

Lokalpolitikernas maktfullkomlighet visar upp sitt fula tryne även i Göteborg. Men det drabbade folket i Göteborg har fått nog!


"Sluta gräv i vår stad - den är sank och ni gör oss pank".
Eva Smedberg, som är en av initiativtagarna, lyfte fram att demonstrationen samlade olika politiska läger.
-Vi har lagt bort våra politiska färger och vi står här för att rädda vår stad, sade hon och fick applåder.

"Nej-sägarna är flera, ingen tunnel i våran lera".
Det är helt klart att vi fått en politikerelit, som saknar sinne för både ekonomi, erfarenheter och vad som är rimligt.
I fredags begravdes "Göteborgs starke man" fd. kommunalrådet Göran Johansson. Med på begravningen fanns socialdemokratiska toppar som f.d. statsministern Ingvar "Foten" Carlsson och den välomsusade Mona Sahlin.

Dagen efter, igår lördag, demonstrerades mot det som Göran Johansson var "pappa till": Västlänken + Trängselskatten, som alla med egen kulram skakar på huvudet åt. Riksrevisionen är en av de tyngre namnen i det fallet.

För att inte tala om att det blivit ett stort monster, som lever sitt eget liv och som ingen har herraväldet över, allra minst de lokala politikerna och Trafikverket, som inte drar sig för något. Vilka enorma ingrepp det redan är i Göteborg och hur det kommer att se ut för en mycket lång framtid, går inte heller att ta miste på. Skövlingen av Göteborg är redan nu högst påtaglig. Återställande av Göteborgs ansikte, lär det finnas ett tidsspann om 50 - 100 år.

Inför höstens val, så beslutade de lokala politikerna, när de insåg i vilket läge de hade hamnat i, att man skulle ha folkomröstning om hela eländet. Men trots ett NEJ till Trängselskatten, så fortsätter politikerna på inslagen bana. Man underskattar sålunda lokalbefolkningen/väljarna rejält och föraktet från politikerna sida är inte att ta miste på.

De lokala politikerna i Göteborg är väl stärkta av det förhållandet, att infrastrukturministern numera heter Anna Johansson och är dotter till "Göteborgs starke man" och själv ett av fd. kommunpamparna i Göteborg. Hon lade ner det mesta, som är till gagn för den vanliga människan. Inte visste hon ens hur man bar sig åt, när man attesterade räkningar. Sålunda har hon redan varit en visa i den herrelösa politikerfesten, som pågått alltför länge i Göteborg. Det är på hennes bord, som allt slutligen kommer att ligga för avgörande.

Någon som betvivlar utgången?

Det är även samma dam, som inte är så bekymrad över att "Förbifart Stockholms" stoppande kostar 4 miljoner varje dag och kommer att sluta på en rekorderlig tilläggsnota framemot maj månad, när de stora tänkarna skall slå till.
  Enligt uppgörelsen mellan S och MP ska projektet återupptas den 1 maj nästa år, om inte politikerna i Stockholms stad och Stockholms läns landsting förhandlar fram en annan lösning.

Hur är det då ställt med mediebevakningen...

Göteborgs-Posten har denna vecka hyllat antidemokratins och de korta vägarnas främste företrädare i Göteborg, det f.d. socialdemokratiska kommunalrådet Göran Johansson. Man väljer dessutom att cementera dylika ord som "Göteborgsanda".

Själv kan jag inte låta bli att undra över hur hade Göran Johansson agerat, om han levt nu när demonstrationståget fyllde hela Avenyn och ända ner till GöteborgsOperan. Göran Johansson som ansågs vara folkets man, som stannade på gatan och diskuterade med folket. Vi vet ganska lite om vad han egentligen tyckte om "Muteborgsskandalerna" som avlöst varandra och vad han ansåg om Monstret Västlänken, som håller på att föröda hela Göteborg med omnejd.

Är han verkligen nöjd nu i sin himmel. Var det detta han hade tänkt sig, att hela Göteborg är splittrat och konsekvenserna blir oöverskådliga.


 • "Göteborgsanda", något som här istället gett oss en stad, som infrastrukturmässigt är en katastrof och som gett oss dylika epitet som "Göteborg = Muteborg". Sedan när en demonstration mot Trängselskatt och Västlänken lockar 4 - 7 000 personer, som inte är vänsterextrema demonstrationsproffs, då gör Göteborgs-Posten sitt för att beskriva det hela så osant som bara är möjligt.

  Siffran på hur många demonstranterna var varierar. Polisens uppskattning var ca 7 000 och jag antar att det är den siffran man får utgå ifrån.  Göteborgs-Postens första sida blir en liten försvinnande notis på första sidan:
  "Missnöjets protest", när ca 7 000 spontant och utan någon större samordning, eller annonsering går ut i ett protesttåg. - GP gör sitt bästa för att inte bara förminska nyheten utan också, att förminska alla allmänt missnöjda gnällspikar.
 • Det får mig att osökt att tänka hur det varit i Gällivare kommun, där det socialdemokratiska kommunalrådet Tommy Nyström, förpassade alla boende i Malmberget, som blivit drabbade av gruvnäringens och det statligt ägda LKAB:s framfart, till epiteten "Gruvmentalitet" och "Gnällspikar".

  Fanns en bra anledning till det?

  Jag vet inte, men kan bara spontant tycka, att det saknades all anledning till ett sådant omdöme av kommunalrådet, eftersom det hela kom sig av att de som drabbades inte var villiga, att underkasta sig en förödelse av den egna och kommuns ekonomi och där de också fick finna sig i, att bli fördrivna ur sina egna hem och stå kostnaderna, trots att fått sina hem och miljön förstörda av gruvbolaget LKAB.

  Det kommer att bli en stor miljökatastrof för framtidens människor i Sverige att betala och hantera, eftersom den redan är ett faktum.

  Kommunen sålde ut ett helt samhälle (Malmberget) och i förlängningen en hel kommun för en spottstyver och inte nog med det. Grädden på moset: de värderade Malmberget, som värdelöst! - Ett gruvsamhälle som inbringat statskassan åtskilliga miljarder, det var att betrakta som värdelöst, så värdelöst att man inte ens brydde sig om att håva in mineralersättningarna. Dessa skänktes istället till LKAB, svensk domstol slog också fast att det var helt i fil med lagen!

   Jag ser med intresse fram emot hur den nya socialdemokratiska regeringen skall  återskapa/återställa på annan plats det som gruvnäringen/statskassan konsumerat upp.
 • Ett gruvsamhälle som ägaren staten har totalt förött och som lämnat de drabbade folket i en sådan miljökatastrof, att det varit förstasidesrubriker. Dvs. OM det hade ägt rum någonstans i Afrika istället för i norra Sverige.

  Historien kommer sannolikt att upprepa sig även i Göteborg, fastän i en lite annan skepnad (men grävandet är väldigt lika och därmed också konsekvenserna). Det som händer under jord har sin återspegling av vad som sedan drabbar det som är ovan jord.

  Sedan är man häpen över det utbredda politikerföraktet.

  Tja, det torde väl tillhöra universums gåtor det också.
************


PS. ni må förlåta mig, men det är inte första gången som layouttekniken inte är i fas med skribenten. Därför är den delvis "smalspårig". DS.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar