Google+ Followers

tisdag 18 november 2014

Håller man på att skapa ett tredje världskrig?

Hade någon frågat mig för bara några veckor sedan hade jag svarat NEJ. Idag äger det svaret långt ifrån någon bärighet.

NATO-ivrarna ger jag inte ett vitten för: http://gun-m-ek.blogspot.se/2012/03/stjarnornas-krig-i-robotbyn-vidsel.html
Lägger man sig på den nivån, att man trappar upp istället för motsatsen är utgången tämligen given: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19872941.ab

http://www.nsd.se/nyheter/starkt-flygovervakning-pa-gotland-8327303.aspx


Svensk s.k. neutralitetspolitik har jag aldrig haft något förtroende för, beklämmande nog så kan jag bara konstatera, att vi alltjämt är ett hycklande land. Det är väl som den romerske kejsaren Vespasianus sa om planen att lägga skatt på de offentliga urinoarerna: Pecunia non olet (Pengar luktar inte).
På den punkten finns så mycket att rada upp att den här spalten skulle bli, som en hel Bibelns tjocklek. Jag hade ju kunnat ta Lagbokens tjocklek i jämförelse istället, men den har med åren blivit alltmer slimmad, sedan den bytte färg från Brunt till Blått. 

Jag känner, att det var ett stort misstag, att bara lägga ner allmän värnplikt. Inte ur en krigs/försvarssynpunkt, utan därför att man hade kunnat utveckla den till att bli ett riktigt samhällsinstrument med en förfining av diverse olika utbildningar. Man hade inte stått inför så många digra samhällsproblem idag, som man nu gör: http://gun-m-ek.blogspot.se/2013/05/infor-allman-militartjanstgoring-igen.html

Men att slänga fram att Ryssland är det största hotet mot världsfreden, som den USA-drillade f.d. utrikesministern Carl Bild hävdar, dit är steget långt. I oktober sändes DOX "Krusse i Amerika", som dessvärre bara har 9 dagar kvar av visning via länken: http://www.svt.se/dox/se-program/avsnitt-1-472
På höjden av kalla kriget åkte Sovjets ledare Nikita Chrusjtjov till USA. Kommunistledaren möttes med misstro, men med glatt humör och avväpnande nyfikenhet charmade han både medier och allmänhet. Efter två veckor tog amerikanerna farväl av en ny favorit - och världen hade blivit lite säkrare. Dvs. ända tills USA stack dolken i ryggen på Chrusjtjov och Sovjetunionen genom att skicka in spaningsplan över Sovjetunionen.

Jag kan inte annat än förundras över hur USA hela tiden har ett finger med i den krigiska och konspiratoriska syltburken, varhelst man ser sig om. Själv vore jag innerligen tacksam om de kunde börja med att städa upp i eget bo, där man inte ens förmår att ta hand om det egna folket. Idag är 2 miljoner barn hemlösa i USA och eländet eskalerar hejdlöst. Hur stor USA:s statsskuld är klarar min matematiska hjärna inte ens av att placera ut alla nollor bakom siffran. Jag skrev om USA:s statsskuld medan min blogg fanns kvar på NSD och redan då hade jag uppenbara problem med att klämma dit rätt nollantal. Ändå äskar Nobelstiftelsens "fredspristagare" president Barack Obama om ännu mer pengar till USA:s krig!

Igår kunde man läsa på text-TV (för oss som inte hann ta del av några nyheter), att Islamiska staten, Isis, har en terrorcell i Sverige, som bara väntar på att slå till mot svenska mål. Det uppgav norska NRK och de torde inte vara ute i ogjort väder. http://www.friatider.se/nrk-isis-har-en-terrorcell-i-sverige
Bara här i Göteborg har dessa stridstuppar fått härja fritt och sköta uppbyggnaden av sin verksamhet.

Det här blev en länkarna blogg, dock är det nog hög tid, att vi alla lyfter blicken från det egna navelluddet och ser över hur läget egentligen är. Normaliserar man ytterligheterna (som man nu valt att göra i Sveriges Riksdag och Regering), antingen av aningslöshet, eller för att man är för lite påläst, är det så här det blir...

SUCK och dubbelSUCK...

Fråga är bara hur länge till....

3 kommentarer:

 1. NATO kom väl till efter andra världskriget i syfte att bekämpa kommunismen? Idag är det som vilken terroristorganisation som helst. Man vill ha med så många länder som möjligt att fördela kostnaderna för deras otroliga framfart över hela världen.
  Idag är USAs krigsindustri så jävla stor så det går inte att stoppa deras krig, många skulle bli arbetslösa i hemlandet. Klart att det är sexigt att kriga utanför sitt eget land. Människorna slipper se offren med sina egna ögon, nu serveras all rapportering med en stark censur, De många stupade soldaterna är ofta unga mörkingar med låg eller ingen utbildning. Lätt att få dessa att mönstra in i det militära. Med fördelar så som utbildning med hjälp av all sköns stipendier. Även bjuds det på utbildning i form av idrott. Det gäller ju att springa fort bland granater och vinande kulor. Vi får vara glada för det som vi har . Ingen rädsla för krig. Ingen vill ha dessa skuldsatta länder.

  Ha en bra dag Gun.

  Mad Max

  SvaraRadera
 2. http://sv.wikipedia.org/wiki/Nato

  Jo, nog är NATO en spökorganisation där allt där man alltjämt jagar det forna Sovjet. Trots att det alltjämt är USA som är den värsta mardrömmen för världsfreden.

  Jag tror ändå på idén att USA skulle hålla sin krigsiver på hemmaplan och ta hand om sina egna människor i landet. De biljonerna skulle ha gjort stor nytta för deras egna medborgare och det egna landet.

  USA:s krigsmoral ger inte jag heller mycket för, eftersom man inte ens drog sig för att experimentera med sina egna soldater. Det var väl LSD och annan skit, som man tröck i de arma satarna i Vietnamkriget. Så kom de också hem som kronvrak. En spark i röven verkar vara den verkliga insats de får och en medalj på bröstet, om de inte ligger sex feet under vill säga.

  Det känns inte alls speciellt förvånande, att ryssarna förstärker sitt flyg nära Nato. Det är ju NATO, som ständigt överskrider våra gränser och inte bara våra, utan de gillar ju att provocera forna Sovjet och numera Ryssland genom att spionera högt som lågt.

  Men det talas det väldigt tyst om i Sverige, siktet är inställt på att snarast möjligt gå med i NATO och vara med om att kriga överallt och framförallt mot allt. Så ser det också ut som det gör i världen. Inte nog med att man stjäl framtiden av de de unga och de som ännu inte ens är födda med att föröda världen med all skit som industrin släpper ut. Pengar och makt berusar, sunt förnuft är alltjämt en bristvara. Våld föder inte något annat än nytt våld. Man kan bli spyfärdig för mindre.

  SvaraRadera
 3. Du får ha en bra dag själv, Mad Max!

  SvaraRadera