Google+ Followers

tisdag 11 februari 2014

Ordföranden för Svenskt Näringsliv, Jens Spendrup uppvisar enbart samma erbarmliga "manliga kvalité", som tidigare företrädare gjort.

Det finns inte tillräckligt med kompetenta kvinnor, som kan ta plats i en bolagsstyrelse, låter han nu helt sanslöst meddela i egenskap av ordförande i Svenskt Näringsliv. Dvs. denna gamla mastodontkvarleva, som tidigare gick under benämningen Svenska Arbetsgivarföreningen och som på 2000-talet gick samman med Sveriges Industriförbund.

Sedan att Jens Spendrup inte säger sig vara feminist, är föga överraskande heller. Sannolikt känner han inte ens till vad ordet feminism egentligen betyder. Jag gissar att Jens Spendrups insikter når upp till nivån nakna bröst.

Det enda kriteriet man behöver uppfylla för att kunna sitta i en styrelse, oavsett inom vilket område som helst, är att man känner till hur ett styrelsearbete går till och har ett intresse för det man är satt att göra. Resten är en ren färdsträcka!

Svenskt Näringsliv står alltjämt för samma värdegrunder, som de gjorde redan i början på 1900-talet. Man har ännu inte förstått, att ett samarbete måste ske i symbios med arbetstagarna. Kan man fortfarande inte värna den egna inhemska arbetsstyrkan har man ännu mycket kvar att lära.

Det är rätt festligt med denne Jens Spendrup, när han talar om kvinnlig inkompetens. Den minnesgode minns när Jens Spendrup var inbjuden till Roberts Aschbergs program och det skulle testas öl. Vilken öl smakade bäst av alla ölsorter. Man lät Jens Spendrup smaka och fälla det avgörande smakprovet över vilken öl som smakade bäst.

Jens Spendrup hävdade att deras egen öl var Sveriges absolut godaste öl. Robert Aschberg höll naturligtvis på att skratta sig halvt fördärvad, därför att det var Pripps öl, som Jens Spendrup pekat ut som Sveriges godaste öl. Han kände sålunda inte igen Spendrups egen öl!

Hur är det nu man säger om rätt man på rätt plats.... 


Även solen har som bekant sina fläckar.....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar