Google+ Followers

onsdag 12 februari 2014

Av riksdagens 349 ledamöter tog de flesta sovmorgon den 29 januari 2014, när det inbjudits till seminarium om en fråga som gäller rättssäkerheten i Sverige.

Det visar också på hur ointresserade ansvariga ministrar är över den uppkomna situationen. Men det visar också på, att man inte har något som helst intresse av, att lyssna på de olika partierna, som är representerade i Sveriges Riksdag. Man kör helt enkelt sitt eget race med skygglapparna på!

Senast igår kunde man åter konstatera i nyhetsflödet hur riksdagens ledamöter gör sig lukrativa sidoförtjänster, men man är inte villig att sköta sina primära åtaganden i Sveriges riksdag! Man klarar inte ens av att vara på plats när det skall röstas!

Vad gällde då seminariet. Ja, det gällde faktiskt medborgarnas rättssäkerhet, något som kommit på skam vad gäller det statligt ägda LKAB i Malmberget.

För att inte något missförstånd över vilka, eller hur många som var inbjudna av de 349 riksdagsledamöterna dubbelkollade jag det hela med den som initierat seminariet:

----- Original Message -----
To: Min mailadress
Sent: Friday, February 07, 2014 10:45 AM
Subject: Re: förfrågan angående seminarium 29 januari 2014 i riksdagen

Hej Gun. Tack för frågan. Alla riksdagsledamöter var inbjudna men det kom endast riksdagsledamöter från Socialdemokraterna.
Sänt från mobiltelefon genom riksdagens mobila e-posttjänst

--Original message---Sender: "Gun Ek" <min mailadress>Sent time: 7 feb 2014 09:27To: Tomas Nilsson/LED/S/Riksdagen@RiksdagenSubject: förfrågan angående seminarium 29 januari 2014 i riksdagen
Seminariet som anordnades/initierades av Dig i riksdagen ang. boendesituationen i Malmfälten. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/riksdagsledamot-foreslog-ett-lex-malmfalten
Jag skulle gärna vilja ha uppgifter om vilka som var inbjudna, men också vilka som var närvarande, eftersom det var tämligen många tomma stolar.
OSA snarast.
Tack på förhand!
Mvh
Gun Ek

******

För inte alls så lång tid tillbaka, när frågan initierades i riksdagen, av riksdagsledamoten Jonas Eriksson från miljöpartiet, lät en tämligen blasé finansmarknadsminister Peter Norman, som har lukrativa sidoinkomster från bl.a. investmentbolag, meddela från sin hopsjunkna stil från riksdagsbänken:

"När gruvproduktionen utökas har LKAB ett ansvar att rätt hantera problem som kan uppstå under den samhällsomvandling som rör bolagets expansion. Jag har förtroende för att bolaget tar sitt ansvar i dessa frågor. Mot bakgrund av detta kommer jag inte att vidta några särskilda åtgärder med anledning av den ställda frågan."

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/familjeflytt-blir-riksdagsfraga
 
Sålunda framhärdar finansmarknadsministern Peter Norman med en dåres envishet, något som tiden prickat hål på och hunnit ifatt för flera år sedan!


Det gör att Sveriges Regering idag ståtar med två helt outstanding naiva ministrar, finansmarknadsministern Peter Norman och näringsministern Annie Lööf, som glatt studsar runt bland blommorna och talar mycket heller om gruvturism, än att folk som bor i Malmberget inte skall bli utslängda på gatan från sina hem av det statligt ägda LKAB!

Eftersom detta blivit en het potatis för Näringsdepartementet har man listigt nog överlåtit hela frågan till Finansdepartementet och ni vet ju vem som sitter vid det rodret: Herr Finasmarknadsminister Trötter-Norman, som är mer alert, när det gäller sina lukrativa styrelsestolar än att sopa Regeringstrappan ren uppifrån.

LKAB:s förvärv i Malmberget har länge bekymrat mig ur många hänseenden. Bekymrad är jag också över Bergsstaten som har en låtgåattityd som vittnar om att en helhetsbild saknas. Men det hela blir inte så mycket mindre bekymmersamt, när man ser hur Lantmäteriet och MOB i Gällivare har hanterat frågan:


I protokollet från lantmäteriförrättningen står det nämligen, att regleringen är ett "led i utökningen av rasriskområdet i Malmberget". Ändå finns inga staket för den utökningen av rasriskområdet. Man kan därför tycka att det är väldigt tråkigt och sorgligt att Miljö- och bygg också har medverkat i denna synnerligen märkliga hantering.


Ensam kvar mot rättshaveristerna, som i det här fallet representerar myndigheterna, står den lilla människan, familjen i det Blå huset i Malmberget. Katarina Lundqvist tycker att varken Gällivare kommun eller LKAB har hanterat frågan om rivningen av deras hem bra.
- Först och främst tycker jag att kommunen inte ska släppa varken detaljplaner eller rivningslov för något hus förrän alla fastigheter är färdigförhandlade, säger Katarina Lundqvist.

Så kan nog även varje människa med någon form av sans och balans tycka. Men leder det någonstans, när hela samhället har havererat ur rättssynpunkt och regerings ansvariga representanter inte förstår mycket av vad som pågår.

Prioriterar man mycket hellre en arbetsbefriad sovmorgon, än att lyssna till ett seminarium som med lätthet hade kunnat få alla frågetecknen, att bli till utropstecken. Tja, då är det väl den intelligensnivå man vill fortsätta att ha inom Sveriges Regering och Riksdag. 


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/riksdagsledamot-foreslog-ett-lex-malmfalten

Vad går väl upp mot en sovmorgon istället för ett seminarium i Sveriges Riksdag.


2 kommentarer:

  1. GUN..Gällivare/malberget hade aldrig funnits utan gruvorna. Den samhällsservice på dess kalla och ogästvänliga plats på jorden med en konstaterad verklig gruvmentalitet kostar för mycket för att vara lönsamt. Bara att se på fakta för malfälten: mest hjärt och lung sjukdomar,hög arbetslöshet,mest våld i nära relationer,en av kommunerna med mest försäljning av alkohol/kontra innevånarantalet..en av dom regioner i sverige med störrst missbruk av narkotika. Se på fakta så ser även du att det inte är eller har varit en kommun för ett drömmars boende..uten en ort som växte fram tack vare gruvorna...prisskillnaden på boenden har legat 50% lägre i malmberget i årtionden..och dom som igentligen inte hade råd med hus skaffade ett i malmberget iallafall trots vetskapen om gruvan..nu skriker dessa människor mest av alla trots att dom dubblat eller tripplat värdet på huset..visst dom aknske inte har råd med en ny villa i gällivare...men det beror på att dom från första början inte hade råd med villa men ändå tog en i malmberget där dom hade råd. Att sedan låtsas gnälla hos politiker oavsett parti har ingen verkan..spelar ingen roll vem som sitter i bestämmande ställning..pengarna går först..finns några val..1. flytta och börja leva 2. bo kvar och dö tidigt.3. stäng gruvorna och töm kommunen på folk. ¤ men det viktigaste..DU själv har alltid möjligheten..agera själv och skyll aldrig på någon annan..DU är alltid själv ansvarig för ditt liv..

    SvaraRadera
  2. Förstår inte vad du vill med ditt inlägg mer än att du tycker att folk kan sticka och brinna, det är överhögheten som skall bestämma över våra liv. Konfiskera när det passar etc. Jag kan överhuvudtaget inte inse varför privatpersoner skall finansiera vinsterna för gruvdriften. Men förklara gärna du som verkar vara ett sällan skådat räknesnille.

    Jag vet inte i vilken värld du lever i men det finns många orter i Sverige som inte har någon gruvbrytning överhuvudtaget och existerar ändå! Dessutom tycker jag nog att Malmberget har varit en bra ort att bo på, så jag förstår inte din argumentering där heller. Många grader varmare än Gällivare som alltid funnits i Dundrets skugga nere på myrmarken.

    I takt med miljömedvetenheten så har även jag insett vilken enorm miljöförstöring gruvbrytningen står för.

    SvaraRadera