Google+ Followers

tisdag 25 februari 2014

Kan det inte vara dags att utreda polis, åklagare och domarkåren, vilka är lämpliga rent personligt för sitt arbete.

Det börjar bli rätt tröttsamt, att läsa alla möjliga och omöjliga mål, som stöter på patrull av för mig helt oförklarliga anledningar.

Ta bara en sådan sak som alla dessa våldtäktsmål, både de som varit upp i domstol och de som fastnat pga. att polis och åklagare helt uppenbart har egna sexvanor, som tycks spela in vid bedömningen och handläggningen. http://www.pressdisplay.com/staging/timesonline/viewer.aspx 

Det är snart tolv år sedan Katarina Wennstam utkom med boken "Flickan och skulden". http://www.adlibris.com/se/bok/flickan-och-skulden-en-bok-om-samhallets-syn-pa-valdtakt-9789100103514
Trots det har det inte hänt så vidare värst mycket, mer än att det verkar ha urartat fullständigt. 

Häromsistens ogillades ett våldtäktsmål därför att offret inte kunde minnas exakt tidpunkt! Jag som bara i min egen omgivning har personer, som knappt vet vad de gjorde på morgonen, kan inte mer än skaka på huvudet. Vad är det för idioti som börjat prägla mänskligheten.

För att inte tala om den här mannen, som friades av hovrätten i Umeå, därför att det inte går att utesluta, att han körde i sömnen. HÄPP!

Den då 39 årige mannan togs av polisen i juni 2012 då han efter en firmafest krockat med ett trafikljus och kört in i en vägg. Han hade 1,18 promille i blodet och minns inget från händelsen. Mannen kan ha somnat efter festen och sedan gått i sömnen, enligt experter som hördes i domstolen.

Vad jag kan förstå så måste det vara en ny hållbar ursäkt, som vi nog trots allt måste inse konsekvenserna av, att vi helt enkelt kan lägga ner hela rättsväsendet. Det är bara att hävda sömngång på alla begångna brott, så är saken biff!


Det fick mig att en stund leka med tanke över vilka brott jag skulle rent hypotetiskt skulle kunna tänka begå i sömnen. Vid en bara aldrig så liten genomgång, insåg jag att det mesta faktiskt gick att hänföra till den teorin.

Bilden är lånad från http://bigganed.blogspot.se/ med hennes medgivande.
Hävdar man att man dessutom under en längre tid brottats med dålig sömn, så måste det vara rena rama autostradan rakt in i de friande domarnas hägn.

Har inte Sverige blivit ett fantastiskt land. Möjligheternas land!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar