Google+ Followers

onsdag 5 februari 2014

Jag kunde inte låta bli att se Dokument Utifrån i söndags om OS i Sotji.

Längd: 1 h 27 min
Tillgänglig till: tis 4 mar (27 dagar kvar)
Sändes:
Rättigheter:
Kan endast ses i Sverige.
Kan ses i mobilen.
Tillgänglighet:
Valbar textning
 
Själv har jag ända sedan de meddelade var vinter-OS skulle äga rum, varit mest nyfiken på: Men HUR tänkte man, när man förlade vinter-OS i den subtropiska kurorten Sotji vid Svarta havet.
 
Visserligen är ovanstående länken en israelisk dokumentär, från 2013 i regi av Alexander Gentelev, originaltitel: Putin´s game, så man får nog ta den med en nypa salt, eftersom de två orden Israel och Ryssland inte riktigt harmonierar. Men ändå...
 
OS skall medverka till en harmonisk utveckling och värdighet för människorna, var finns den i Vinter-OS bygget.

Det hela började med hur människor fördrevs från sina hem, när byggnationerna påbörjades av OS-staden. Det är ingen nyhet för den som bott i Malmberget i Sverige. Där går det likadant till, när det statligt ägda LKAB fördriver folk från sina hem. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/riksdagsledamot-foreslog-ett-lex-malmfalten
 
Vad Vladimir Putin tycker om statsministern Fredrik Reinfeldts demokrati, det fick vi häromsistens uppleva. Vilket fick mig i vart fall att le stort! http://www.youtube.com/watch?v=XZn8BElFOf8
 
Vi får väl se hur Putin handgripligen tar itu med den ryska demokratin, som helt uppenbart också kommit på sne´ inte bara med Vinter OS-bygget: 

Vladimir Putin verkar vara en handlingens man, därför är jag helt övertygad om, att han verkligen kan ställa allt tillrätta med två fingerknäppningar bort, bara han vill.

Sändes: Tillgänglig:
Del 3 av 20. Ett OS byggt på sorg och tårar.

Efter den delen av Uppdrag Granskning kommer jag nog, att ha svårt att överhuvudtaget tänka mig att se på Vinter-OS i Sotji, så länge inte alla fått ersättning/kompensation för allt de har utsatts för och Vladimir Putin själv har agerat. Helt uppenbart är det bara han som kan ge den ordern.

2 kommentarer:

  1. Hur detta OS har blivit uppblåst i massmedierna. Vi har under en lång tid blivit informerade om vilka som ska ta guldmedaljer för Sverige.. Närapå utan att ens ta sig till platsen. Men nu till det tråkiga. Vi som inte har skaffat oss betalkanaler till vår tv har ingen chans att se ett endaste dugg av dessa spel. Trots alla vinter och OS- studior på Sveriges television. Jag som bor nära gränsen till vårat östra grannland kan däremot se de tävlingar som tilltalar mig. Många känner sig besvikna av detta spel med sändningsrättigheter som är orsaken till detta. Jag vet att den som betalar mest vinner, men spänningen går förlorad på det viset.
    Ha en fortsatt bra dag. Mad Max

    SvaraRadera
  2. Jag förstår din besvikelse Mad Max.

    Jag har länge hävdat att hela SVT har blivit en djupt tragisk hierarki. Det är inte utan att man funderar vem som kliar vem på ryggen. Sedan att belägga svenska folket med TV-avgift och inte ha tillgång till ett OS, det måste väl om något vara ett bottenrekordnapp.

    SvaraRadera