Google+ Followers

onsdag 27 november 2013

Visserligen har det funnits många tecken på det tidigare, men nog var det en chockartad upplevelse att upptäcka, att f.d. justitiekanslern numera justitieråd i högsta domstolen, Göran Lambertz, förvandlats till en äkta rättshaverist!

Om inte hela den här Thomas Quickhärvan varit bekymmersam tidigare, så är det ingenting mot för vad den är idag, efter gårdagskvällens TV-program i SVT. http://www.svtplay.se/video/1628801/del-1

Det är fullständigt obegripligt, att Lambertz fortsätter att hävda, att hans bedömning 2006 i egenskap av justitiekansler var korrekt. Men jag tror det handlar om att Göran Lambertz måste försvara det han gjorde 2006, när han kom fram till att domarna mot Quick var korrekta. Men därmed försvann också möjligheten att åtala åklagaren Christer van der Kwast och förhörsledaren Seppo Penttinen för tjänstefel.

Hur eller ens varför Göran Lambertz drar ut i ordkrig och håller åklagaren Christer van der Kwast och förhörsledaren Seppo Penttinen om ryggen är verkligen något som fått mig att inse, att det vore nog bra om man belade Göran Lambertz med någon form av time-out. Han kan inte bara sitta kvar på sin position. Värst av allt är nog trots allt att åklagarna under resningsprocessen fullkomligt pulvriserat sönder bevisen mot Thomas Quick, men inte ens där sätter sig Göran Lambertz ner och begrundar saken.


Journalisten Hannes Råstam hade inga större svårigheter med att plocka sönder och göra slarvsylta av den s.k. bevisning som fanns vid brottsutredningarna kring de åtta mord som Thomas Quick och det som sedan förekom i rättssalarna. Bara hans bok i sig är rent hårresande. Sedan lade bara boken som Dan Josefsson skrev "Mannen som slutade ljuga" kittet till hela historien.
 

Researchern Jenny Küttim, som jobbat både med Dan Josefsson och Hannes Råstam under deras granskningar av fallet Quick, var förvånad över den brist på ödmjukhet över vad som kommit fram av Göran Lambertz under bästa sändningstid i TV-rutan. Själv tyckte jag att det blev rent ut sagt pinsamt, han gick an som en pladderkärring utan sans och balans. Ingen annan fick tala till punkt. Det är trots allt inte så: för att man upprepar en sak, blir det inte mer sanning för den saken skull.

Genom den utredning som Hannes Råstam gjorde och som sändes i TV framkom också hur garvade poliser hade fått fram bevisning som talade mot Thomas Quick, men det fick de en avhyvling av åklagaren Christer van der Kwast, för att de hade gjort ett jobb som normalt är rutin. 

Själv har jag genom min hypnosutbildning och även tidigare i mitt arbete,  även i privatlivet insett hur lätt det är att plantera falska minnen, även på fullvuxna människor. Det är ingen konst för vem som helst, som är skicklig, att få vilken fullvuxen människa som helst, att tro att hon har fyra fingrar på en hand, fastän det i själva verket finns fyra fingrar.

Än mer obegripligt är det hur Säters sjukhus varit en regelrätt sekt. Det är rena rama människospillror som har "vårdat" de intagna. http://www.svtplay.se/video/1628788/kvinnan-bakom-thomas-quick
Kan man egentligen komma närmare en rättsskandal, när det i själva verket varit sektmänniskorna på Säters sjukhus, som haft makten över hur polis och åklagarutredningen har fått fortgå.

Jag håller fullständigt med Leif GW Persson, här är det en personfråga om vilka som ingått i denna fullständigt obegripliga soppa, som alla garvade mordutredare hoppat av och bara skakat på huvudet åt!

Det är många saker som är omöjliga att reparera. Många mördare har under denna tid gått fria. De anhöriga till offren har lidit sådan stor skada, att det är en horribel situation. Arma människor. 

Till detta kommer även av Thomas Quick utpekade medgärningsmän och svansen: alla vi andra som bara halkat med på ett bananskal pga. jävligt taffliga mordutredningar! Jag undrar hur många andra det är, som lidit alla helvetens kval pga. att mordutredningarna inte har skötts, som man kan förvänta sig av ett samhälle som påstår sig värna om rättssäkerheten. Jag och även mina barn i förlängningen lär inte vara de enda.
Det sägs att förlåtelsen är det man går vidare i livet med, men en del saker blir så oförlåtliga, att de inte kan förlåtas!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar